Ξέσπασε πάνω στην ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός

Δημοσιεύθηκε 21.10.2024
Ξέσπασε πάνω στην ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός

Η ΑΕΚ... πλήρωσε τα σπασμένα της «διαβολοβδομάδας» καθώς ο Παναθηναϊκός AKTOR ήταν καταιγιστικός για 30 λεπτά στο ΟΑΚΑ και με τον Λορέντζο Μπράουν σε μεγάλα κέφια (22π., 5ασ., 2ριμπ., 2κλ.) νίκησε τους «κιτρινόμαυρους» για την 3η αγωνιστική της Stoiximan GBL με 94-74. Ο δείκτης του σκορ είχε φτάσει και στο +34.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, το 0/2 στην «διαβολοβδομάδα» της Euroleague πλήγωσε τον εγωισμό των παικτών του Παναθηναϊκού.

Αν και η ΑΕΚ είναι αρκετά ανεβασμένη τη φετινή σεζόν και αφήνει καλές εντυπώσεις, για 30 λεπτά δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και έφτασε στο σημείο να γίνει... έρμαιο στις «ορέξεις» των «πρασίνων» οι οποίοι έψαχναν κάπου να ξεσπάσουν μετά τις διαδοχικές ήττες από Παρί και Ρεάλ.

Παρόλα αυτά στο τέλος εκμεταλλεύτηκε την χαλάρωση των γηπεδούχων καθώς ακολουθεί και το ματς με τη Φενέρμπαχτσε την Τουρκία και με ένα τρομερό 26-6 κατάφερε να επιστρέψει από το -34 του 27' (72-38) και να μειώσει στους 14 πόντους (78-64) πέντε λεπτά πριν από το τέλος. Παρόλα αυτά δεν υπήρχε συνέχεια καθώς ο Αταμάν επανέφερε την «first unit» και δεν άφησε την ΑΕΚ να φανεί περισσότερο απειλητική επαναφέροντας την διαφορά στο +22 (89-67 στο 39').

Ο Λορέντζο Μπράουν ο οποίος δεν είχε παίξει καλά-καλά τέσσερα λεπτά στο τελευταίο ματς της ομάδας του, ήταν ο καλύτερος των «πρασίνων» έχοντας 22 πόντους, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα σε 25 λεπτά συμμετοχής, ενώ άλλοι πέντε παίκτες ήταν «διψήφιοι» και δη οι Γκριγκόνις (15π.), Λεσόρ (14π.), Ναν (12π., 4ασ.) και Γκραντ (11π., 5ασ.)

Για την ΑΕΚ ο Γκόλντεν είχε 16 πόντους, ενώ από 14 πόντους πέτυχαν οι Μπράις Τζούνιορ και Χαμπ.

Το ματς: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό και τον... πιάσει στον ύπνο. Και εν μέρει το κατάφερε καθώς βρέθηκε να προηγείται με 4-10 στο τρίλεπτο του αγώνα. Όμως δεν υπήρξε και συνέχεια. Οι «πράσινοι» ανέβασαν την ένταση στην άμυνα, ο Λορέντζο Μπράουν είχε πάρει την κατάσταση στα χέρια του και με σερί 11-0 άλλαξαν την εικόνα του αγώνα και πήραν προβάδισμα με 15-10! Στη συνέχεια το επιμέρους σκορ ανέβηκε στο 15-4 και βρέθηκαν στο +5 (19-14 στο 8') πριν προηγηθούν και με 7 πόντους διαφορά (23-16) λίγο πριν από το τέλος του α' δεκαλέπτου (23-19) το οποίο διαμορφώθηκε με τρομερό buzzer beater τρίποντο του Χάντερ Χέιλ.

Στην πρώτη περίοδο ο Μπράουν κρατούσε την μπαγκέτα του Παναθηναϊκού (9π., 3/3 σουτ, 3 ασίστ), με τους «πράσινους» να είχαν 9/13 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 7 ασίστ για μόλις ένα λάθος. Στον αντίποδα η ΑΕΚ είχε μετρήσει 8/10 δίποντα αλλά μόλις 1/7 τρίποντα (σ.σ. το buzzer beater του Χέιλ ο οποίος είχε πετύχει 5 πόντους) ενώ είχε και 4 ασίστ για ισάριθμα λάθη.

Ο Παναθηναϊκός έτρεξε περισσότερο στην 2η περίοδο και με πολύ καλές φάσεις σε άμυνα και επίθεση, έφτασε τον δείκτη του σκορ στο +16 (39-23), με τον Ματίας Λεσόρ να παίρνει τη σκυτάλη από τον Λορέντζο Μπράουν. Έως εκείνο το σημείο οι «πράσινοι» είχαν «τρέξει» ένα επιμέρους 35-12 (!) και δη από τη στιγμή που είχαν ξεκινήσει «νωθρά» το παιχνίδι με το 4-10 υπέρ της Ένωσης. Η διαφορά έφτασε και στο +19 για τον Παναθηναϊκό κατά τη διάρκεια του β' δεκαλέπτου (46-27) και ύστερα από προσωπικές ενέργειες του Κέντρικ Ναν, έχοντας κυριαρχήσει και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Το πρώτο μισό του αγώνα έκλεισε με τους γηπεδούχους να έχουν πολύ υψηλό ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα με 69% (16/23) ενώ είχαν επίσης 3/8 τρίποντα, 8/9 βολές, 13-2 ριμπάουντ, 10 ασίστ για 3 λάθη και 4 κλεψίματα, με καλύτερους, τους Λορέντζο Μπράουν (12π., 4/5 σουτ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο) και Ματίας Λεσόρ (11π., 4/5 δίποντα, 3/3 βολές, 2 ριμπάουντ). Η ΑΕΚ ναι μεν είχε 60% στα δίποντα και 11/20 ωστόσο είχε «γραψει» στη στατιστική της μόλις 1/11 τρίποντα (!) και 8 ασίστ για ισάριθμα λάθη.

Ο Παναθηναϊκός δεν... σταμάτησε εκεί καθώς στο 23' βρέθηκε να «αγγίζει» τους 30 πόντους διαφορά (59-31), δείγμα και της εικόνας που επικρατούσε στο «Glass Floor» του ΟΑΚΑ. Μέχρι που κατάφερε να την... φτάσει (64-34) στα μέσα της γ' περιόδου. Ο Μάριους Γκριγκόνις είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του στο 3ο δεκάλεπτο έχοντας σημειώσει 11 από τους 13 πόντους έως εκείνο το σημείο. Ο δείκτης του σκορ εκτοξεύθηκε στο +34 (72-38) στο 27' μετατρέποντας το υπόλοιπο ματς σε τυπική διαδικασία.

Κάτι που φάνηκε στην τελευταία περίοδο του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός έριξε απότομα ταχύτητα, τράβηξε... χειρόφρενο και είδε την ΑΕΚ να «ροκανίζει» την διαφορά και να μειώνει στους 14 πόντους (78-64) στο 35'. Ένα διάστημα όπου οι «πράσινοι» χαλάρωσαν και έδωσαν το δικαίωμα και τη δυνατότητα στην Ένωση να αναθαρρήσει και να προσπαθήσει να γίνει παράγοντας του αγώνα. Έως εκείνο το σημείο είχε πραγματοποιήσει επιμέρους σκορ 26-6 (!!) με τους Γκόλντεν και Μπράις Τζούνιορ να βοηθούν ουσιαστικά την ομάδα τους.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 49-29, 72-40, 94-74.

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Διπλό Ολυμπιακού με επιστροφή Μιλουτίνοφ

Διπλό Ολυμπιακού με επιστροφή Μιλουτίνοφ

Διπλό Ολυμπιακού με επιστροφή Μιλουτίνοφ

Μεγάλες ατάκες για Μπακς και Σπανούλη από Αντετοκούμπο

Μεγάλες ατάκες για Μπακς και Σπανούλη από Αντετοκούμπο

Μεγάλες ατάκες για Μπακς και Σπανούλη από Αντετοκούμπο

Ευρωπαϊκές προκλήσεις για τέσσερις ομάδες

Ευρωπαϊκές προκλήσεις για τέσσερις ομάδες

Ευρωπαϊκές προκλήσεις για τέσσερις ομάδες