Μόνο αυτός ο ιδιόρρυθμος βρήκε το κουμπί του κι από παγκίτης έγινε... «μάγος»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 8.10.2023
Μόνο αυτός ο ιδιόρρυθμος βρήκε το κουμπί του κι από παγκίτης έγινε... «μάγος»

Το ποδόσφαιρο πολλές φορές γίνεται άγριο παιχνίδι, ως προς τις αντιδράσεις των οπαδών, όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μία τέτοια περίπτωση άγριων αντιδράσεων είναι και αυτή του Κονγκολέζου ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ, Ντιεμερσί Εντονγκαλά.

Ο Εντονγκαλά ήλθε από την Γκενκ Βελγιου προκειμένου να καλύψει το κενό που άφησε ο Μούσα Αλ Τάμαρι! Η σύγκριση μεταξύ των δύο ήταν αναπόφευκτη. Ο παίκτης γνώρισε από την αρχή έντονη πίεση, σε σημείο που μετά από λίγο καιρό, αρκετοί από τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ να τον αποκαλούν τουρίστα ή και άσχετο παίκτη. Μάλιστα, κάθε χρόνο ο Εντονγκαλά ήταν στους υποψήφιους για να φύγει, ωστόσο έμενε! Και βέβαια στους περισσότερους αγώνες καθόταν στον πάγκο.

Έμεινε, που λέτε, ο Εντονγκαλά και μετά από τρία χρόνια, ξαφνικά μετατρέπεται σε... μάγο της μπάλας! Προφανώς, αυτός ο ιδιόρρυθμος, Ρικάρντο Σα Πίντο είναι ο μόνος που κατάφερε και βρήκε το κουμπί του, δίνοντάς του χώρο μέσα στην ομάδα για να δείξει τις ικανότητές του που, όπως φαίνεται, κάθε άλλο παρά λίγες είναι…

Xθες ο Κογκολέζος σκόραρε το μοναδικό γκολ του ΑΠΟΕΛ στη νίκη επί του Οθέλλου. Ήταν το δεύτερό του στο πρωτάθλημα, ενώ μετράει επίσης τρεις ασίστ κι ένα κερδισμένο πέναλτι. Με άλλα λόγια, έχει συμβάλει στο 50% (6/12) των τερμάτων της ομάδας του, όντας ουσιαστικά ο μέχρι στιγμής πρωταγωνιστής της.

Ένας άλλος πρώην παγκίτης που φαίνεται να δίνει τη δική του παράσταση στον ΑΠΟΕΛ, είναι και ο 20χρονος Σταύρος Γαβριήλ. Και για να είμαστε ειλικρινείς, για να κερδίσει τις εντυπώσεις ο Σταύρος, ρόλο έπαιξε και η τύχη (τραυματισμοί Κβιλιτάια, Τομανέ, Γουίλσον). Άλλη περίπτωση κι αυτοί οι νεαροί Κύπριοι που όλες σχεδόν οι ομάδες τους ξεγράφουν πριν καν τους δοκιμάσουν…

Φίλοι μου, στο ποδόσφαιρο έχουν οι καιροί γυρίσματα, και για τους Εντονγκαλά, Γαβριήλ, έχουν γυρίσει…

  • Κλείσε… δωρεάν εισιτήριο διαρκείας στο δικό μας ΓΗΠΕΔΟ, ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!