Έλεος πια με τον τρόπο διεξαγωγής του κυπέλλου Κύπρου

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 16.1.2022
Έλεος πια με τον τρόπο διεξαγωγής του κυπέλλου Κύπρου

Έχουμε γίνει γραφικοί και κουραστικοί από τη στήλη του «Καφενείου» να γράφουμε για την ανάγκη αλλαγής του τρόπου διεξαγωγής του κυπέλλου Κύπρου. Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, με τη διεξαγωγή των πρώτων αγώνων για τη Β΄φάση του κυπέλλου, τα ίδια γράφουμε. Είναι, όμως, σαν να ρίχνουμε αβγά πάνω στον τοίχο.


Στην ομοσπονδία ουδείς συγκινείται, γι’ αυτό και τίποτε δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, ώστε επιτέλους να καταργηθούν οι διπλοί αγώνες και να διεξάγονται μονάχα παιχνίδια νοκ - άουτ μέχρι και την προημιτελική φάση. Στην Κύπρο, με τον τρόπο που διεξάγεται ο θεσμός τα τελευταία χρόνια (κάποιες μεγάλες ομάδες που διακρίνονται στην προηγούμενη διοργάνωση αποφεύγουν την κλήρωση στον πρώτο γύρο), μια ομάδα με τρεις προκρίσεις μπορεί να βρεθεί στον τελικό και να διεκδικήσει το τρόπαιο.

Τι νόημα έχει για την ομάδα της Ξυλοτύμπου να κοντράρει την Ομόνοια στη φάση των «16» του κυπέλλου, αφού θα υπάρχει επαναληπτικός; Τι νόημα έχει για την ΠΑΕΕΚ, που παλεύει για να σωθεί, να «κτυπήσει» την πρόκριση με την ΑΕΚ, γνωρίζοντας ότι σε δύο παιχνίδια είναι πολύ δύσκολο να επιβληθεί των Λαρνακέων; Είναι άξιο απορίας γιατί όλα αυτά τα χρόνια οι ιθύνοντες την ΚΟΠ δεν παραδειγματίζονται από τον τρόπο διεξαγωγής του κυπέλλου στην Αγγλία.

Θα μπορούσε η Νότινγχαμ Φόρεστ να αποκλείσει την Άρσεναλ από το κύπελλο εάν υπήρχε επαναληπτικός; Θα μπορούσε η άσημη Κέμπριτζ να αποκλείσει την πάμπλουτη Νιούκαστλ εάν τα παιχνίδια ήταν διπλά; Γι’ αυτό και στην Αγγλία το κύπελλο είναι, διαχρονικά, ο θεσμός των εκπλήξεων και ο κόσμος χαίρεται να παρακολουθεί τους αγώνες. Στην Κύπρο, δυστυχώς, όλα γίνονται στον βωμό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των μεγάλων ομάδων.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!