Βγάλαμε οφσάιντ το VAR πριν έρθει…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ Δημοσιεύθηκε 26.12.2020
Βγάλαμε οφσάιντ το VAR πριν έρθει…

Βεβαίως και περιμέναμε ότι θα υπάρξουν παράπονα για τον τρόπο χειρισμού του VAR, όμως το ερώτημα που πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας είναι αν η εφαρμογή του συστήματος θα κάνει περισσότερο καλό ή όχι στο άθλημα.


Στην Κύπρο, με το καλημέρα άρχισε ο καθένας να λέει τα δικά του. Ο ένας μας λέει ότι ακόμη και με το VAR γίνονται λάθη, ο άλλος ότι δεν ήμασταν έτοιμοι για το VAR, ενώ ο άλλος διαφωνεί γιατί ο διαιτητής ακύρωσε γκολ λόγω του ότι προηγήθηκε φάουλ. Βλέπεις και ξαναβλέπεις τη φάση και διαπιστώνεις ότι όντως έγινε φάουλ, αλλά δεν έχει σημασία, μερικοί συνεχίζουν να τη βλέπουν διαφορετικά. Κατά που συμφέρει βέβαια.


Αν μία υπόδειξη με VAR αποκαταστήσει την αδικία για την ομάδα της αρεσκείας τους, τότε όλα θα είναι καλά, αν όχι, θα... φταίει το σύστημα! Επειδή, δηλαδή, έγιναν κάποια λάθη (όπως αυτό του Βασίλη Δημητρίου στο Ομόνοια – Πάφος) πρέπει να προσπαθούμε να αποδημήσουμε το VAR από την πρώτη στιγμή;


Συζήτηση για το VAR υπάρχει και σε άλλες χώρες, ακόμη και σε μεγάλα πρωταθλήματα, όπως σε Ισπανία και Αγγλία, όμως, άλλο να φτάνουμε στο σημείο να αφήνουμε να νοηθεί ότι κακώς εφαρμόστηκε στο πρωτάθλημά μας.


Ας κατανοήσουμε ότι λάθη θα συνεχίσουν να γίνονται στα κυπριακά γήπεδα, όπως θα εξακολουθούν να υπάρχουν και δύσκολες φάσεις. Ωστόσο, οι ρέφερι έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν τα σοβαρά και εξόφθαλμα λάθη.


Τώρα, αν διαπιστωθεί ότι μερικοί διαιτητές χρησιμοποιούν το VAR κατά το δοκούν σε έναν αγώνα, είναι ευθύνη της ΚΟΠ να τους στείλει σπίτι τους. Είναι καλό να το κατανοήσουν και στην ομοσπονδία ότι το VAR, όχι μόνο μπορεί να απονείμει δικαιοσύνη στα κυπριακά γήπεδα, αλλά και να βοηθήσει την ίδια να διαχωρίσει τους ικανούς από τους ανίκανους διαιτητές ή από όσους ασκούν μεροληπτικά τα καθήκοντά τους.

Tags

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ