«Σκόνταψε» η ΑΕΚ σε ένα περίεργο 0-0

Δημοσιεύθηκε 29.8.2022
«Σκόνταψε» η ΑΕΚ σε ένα περίεργο 0-0

Με το αριστερό μπήκε στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ. Τέσσερις μέρες μετά τη θριαμβευτική πρόκριση επί της Ντνίπρο και την είσοδο στους ομίλους του Europa League, η ομάδα της Λάρνακας... σκόνταψε απέναντι στη Δόξα, μένοντας στο 0-0 στο «ΑΕΚ Αρένα» για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Πρόκειται για μια... περίεργη λευκή ισοπαλία από τη στιγμή που αμφότερες οι ομάδες είχαν αρκετές και μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν (τις περισσότερες η ΑΕΚ) και το τελικό σκορ σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα (23-7 οι τελικές προσπάθειες).

Η ομάδα της Λάρνακας είχε αστάθεια στην απόδοσή της και ορισμένα κενά διαστήματα, ενώ επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να την απειλήσουν σοβαρά, με τον Ασάντε μάλιστα να έχει δοκάρι στο 57'. Ρόμο (62') και Κέρλα (77') απεσόβησαν σίγουρα γκολ διώχνοντας την μπάλα στη γραμμή, ενώ οι Πίριτς και Σισκόφσκι είχαν ορισμένες σπουδαίες επεμβάσεις. Πίεσαν ασφυκτικά οι κιτρινοπράσινοι στο τέλος όμως δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ που θα τους έδινε το τρίποντο έτσι κατέγραψαν τις πρώτες τους βαθμολογικές απώλειες.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο ματς, πίεσε από τα πρώτα λεπτά και στο 5' είχε την πρώτη της φάση, με άστοχη κεφαλιά του Τρισκόφσκι. Τα σουτ των Εγγλέζου (16') και Μάμα 19') δεν έφεραν αποτέλεσμα, ενώ στο 27' η ΑΕΚ έχασε την κορυφαία ευκαιρία του ημιχρόνου, όταν ο Ρόμο μετά από πάσα του Γκάμα έφυγε τετ-α-τετ αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε σωτήρια από τον Σισκόφσκι. Ακολούθως η Δόξα ισορρόπησε το παιχνίδι, κράτησε μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει σοβαρά τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν κι ένα άστοχο σουτ του Γκάμα στο 40'.

Διαφορετική ήταν η εικόνα του β' μέρους με πολλές ευκαιρίες στο πρώτο του μισό και τις πλείστες μάλιστα να είναι για λογαριασμό της Δόξας. Μετά από δύο φάσεις της ΑΕΚ που δεν ανησύχησαν τον Σισκόφσκι η Δόξα «άγγιξε» το γκολ με τον Ασάντε στο 57', όταν μετά την απόκρουση του Πίριτς η μπάλα κόντραρε στον Εγγλέζου και βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 62' ο Ρόμο γλίτωσε τους κιτρινοπράσινους διώχνοντας στη γραμμή! Στο 65' ο Ασάντε έφτασε ξανά μια ανάσα από το γκολ όμως ο Πίριτς του είπε «όχι». Άλτμαν και Λόπεθ στις ευκαιρέις τους δεν απείλησαν σοβαρά τον Σισκόφσκι όμως στο 77' η ΑΕΚ είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο β' μέρος, με τον Κέρλα να διώχνει στη γραμμή την κεφαλιά του Λόπεθ. Πλέον οι κιτρινοπράσινοι πίεζαν ασφυκτικά για το τέρμα της νίκης, δημιουργούσαν συνεχώς προϋποθέσεις για γκολ, όμως δεν κατάφεραν να το βρουν.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

96' Σουτ του Γκιούρσκο, πολύ άστοχο.

93' Κεφαλιά του Σανχούρχο, έξω.

-Έξι λεπτά οι καθυστερήσεις.

90' Κίτρινη κάρτα στον Στυλιανού.

88' Αλλαγή για την ΑΕΚ, Σανχούρχο αντί Μάμα.

88' Κίτρινη κάρτα στον Μιλίτσεβιτς.

86' Κίτρινη κάρτα στον Σισκόφσκι.

84' Σουτ του Άλτμαν, δεν ανησυχεί ο πορτιέρο της Δόξας.

79' Αλλαγή για την ΑΕΚ, Ολατούντζι αντί Τρισκόφσκι.

77' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ με κεφαλιά του Λόπεθ, έδιωξε στη γραμμή ο Κέρλα.

75' Αλλαγή για τη Δόξα, Μέσκα αντί Τιτζανί

74' Κεφαλιά του Λόπεθ, αποκρούει ο Σισκόφσκι.

68' Σουτ του Άλτμαν, μπλοκάρει ο Σισκόφσκι.

65' Νέα σπουδαία ευκαιρία για τη Δόξα με τον Πίριτς να λέει «όχι» στον Ασάντε.

63' Αλλαγές για την ΑΕΚ, Λόπεθ αντί Ρόμο, Φάραζ αντί Εγγλέζου και Άλτμαν αντί Γκάμα.

62' Αλλαγή για τη Δόξα, ο Ασαμόα αντικαθιστά τον Ίλιτς.

62' Απειλεί ξανά η Δόξα, ο Ρόμο σώζει στη γραμμή.

58' Σουτ του Μάμα, αποκρούει ο Σισκόφσκι.

57' Μεγάλη ευκαιρία για τη Δόξα με τον Ασάντε! Ο Αφρικανός πλάσαρε, ο Πίριτς απόκρουσε, η μπάλα κτύπησε σε αντίπαλο και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

56' Κεφαλιά του Ρόμο, έξω.

52' Σουτ του Μάμα, άστοχο.

46' Αλλαγές για τη Δόξα, Ασάντε αντί Φασουλιώτη.

Δεύτερο ημίχρονο

42' Κίτρινη κάρτα στον Μάμα.

40' Σουτ του Γκάμα, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

-Ανέβηκε η Δόξα μετά το ημίωρο, περιόρισε την ΑΕΚ και φτάνει πιο εύκολα έξω από την περιοχή των γηπεδούχων.

27' Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Ρόμο να φεύγει σε τετ-α-τετ μετά από πάσα του Γκάμα, φτάνοντας στην περιοχή πλάσαρε τον Σισκόφσκι αλλά αυτός έσωσε.

25' Cooling break.

23' Εκτέλεση φάουλ του Μπένι, κόντραρε, κόρνερ.

21' Κίτρινη κάρτα στον Τόμοβιτς.

19' Σουτ του Μάμα, έξω.

16' Μακρινό σουτ του Εγγλέζου, δεν ανησυχεί ο Σισκόφσκι.

12' Διαμαρτυρίες από την ΑΕΚ για χέρι του Κέρλα, δεν σφυρίζει ο Χριστοδούλου, πάντως η φάση έγινε εκτός περιοχής (υπήρξε όντως χέρι).

5' Πρώτη φάση με κεφαλιά του Τρισκόφσκι μετά από σέντρα του Γκάμα, έξω.

-Μπήκε δυνατά η ΑΕΚ και πιέζει για ένα γρήγορο γκολ.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΑΕΚ: Πίριτς, Κάσας, Τόμοβιτς, Μιλίσεβιτς, Εγγλέζου (63' Φάραζ), Μάμας (88' Σανχούρχο), Λέδες, Γκάμα (63' Άλτμαν), Γιούρτσο, Ρόμο (63' Λόπεθ), Τρισκόφσκι (79' Ολατούντζι)

ΔΟΞΑ: Σισκόφσκι, Στυλιανού, Κέρλα, Μεσέν, Κοβάσεβιτς, Τραϊτσέφσκι, Ίλιτς (62' Ασαμόα), Μπένι, Τιντζανί (75' Μέσκα), Φασουλιώτης, Σαντίκ

ΣΚΟΡΕΡ: - / -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 21' Τόμοβιτς, 42' Μάμας, 88' Μιλίτσεβιτς / 86' Σισκόφσκι, 90' Στυλιανού

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χριστοδούλου Ιωάννης

Α' Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β' Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας

4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

AVAR: Εγγλέζου Νίκος

Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Δίνει ξανά δανεικό τον Σταύρο Γεωργίου ο ΑΠΟΕΛ

Δίνει ξανά δανεικό τον Σταύρο Γεωργίου ο ΑΠΟΕΛ

Δίνει ξανά δανεικό τον Σταύρο Γεωργίου ο ΑΠΟΕΛ