Τι δήλωσε για Όντεγκααρντ & Ράγια ο Αρτέτα

Δημοσιεύθηκε 4:08 μμ
Τι δήλωσε για Όντεγκααρντ & Ράγια ο Αρτέτα

Ενόψει του παιχνιδιού με τη Μπόλτον για το Carabao Cup ο Μικέλ Αρτέτα παραχώρησε συνέντευξη τύπου, μιλώντας μεταξύ άλλων για τους Ράγια & Όντεγκααρντ.

Ο Μίκελ Αρτέτα δήλωσε ότι θα ήταν «έκπληξη» αν ο Μάρτιν Όντεγκααρντ επέστρεφε πριν από τη διακοπή για τις διεθνείς υποχρεώσεις τον Οκτώβριο, αλλά η αποθεραπεία του αρχηγού της Άρσεναλ θα διαρκέσει «μερικές εβδομάδες».

Η ομάδα του βόρειου Λονδίνου είναι χωρίς τον Όντεγκααρντ, 25 ετών, από τότε που τραυματίστηκε στον αστράγαλο κατά τη διάρκεια του αγώνα Νορβηγίας με την Αυστρία στις 9 Σεπτεμβρίου, με τον Αρτέτα να λέει την περασμένη εβδομάδα ότι ο Νορβηγός διεθνής θα μείνει εκτός για κάποιο διάστημα. Όταν ρωτήθηκε για μια πιο ακριβή εκτίμηση χρόνου επιστροφής του Όντεγκααρντ και αν υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει πριν από την διακοπή του Οκτωβρίου, ο προπονητής της Άρσεναλ είπε: «Όχι (νέα εκτίμηση χρόνου), αλλά νομίζω ότι θα είναι θέμα εβδομάδων. Πόσο ακριβώς, δεν μπορώ να σας πω. Μπορεί να έχουμε μια έκπληξη (πριν από τη διακοπή), αλλά νομίζω ότι είναι απίθανο».

Μερικοί παίκτες υπέστησαν επίσης τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της ισοπαλίας 2-2 με την Μάντσεστερ Σίτι την Κυριακή, και όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση της ομάδας του, ο Αρτέτα είπε: «Προτιμώ πάντα τα γεγονότα από τα λόγια ή τις υποθέσεις, οπότε ας δούμε ποιοι είναι διαθέσιμοι αύριο και μετά μπορούμε να μιλήσουμε γι’ αυτό. Δυστυχώς, θα υπάρχουν μερικοί παίκτες εκτός».

Ο Νταβίντ Ράγια είναι ένας παίκτης που ανησυχεί, καθώς τον είδαν να φεύγει από το Έτιχαντ με επιδέσμους στο πόδι του. Ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ, Νέτο, ο οποίος ήρθε από την Μπόρνμουθ με δανεισμό την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου, δεν μπορεί να αγωνιστεί κόντρα στην Μπόλτον την τρίτη φάση του Carabao Cup αύριο, καθώς έχει αγωνιστεί ήδη στην διοργάνωση αυτή τη σεζόν για την Μπόρνμουθ.

Ρωτήθηκε αν θα ανησυχούσε να βάλει τον 16χρονο Τζακ Πόρτερ τέρμα, καθώς και ο 18χρονος Τόμι Σέτφορντ αναρρώνει από τραυματισμό στο ισχίο, ο Αρτέτα πρόσθεσε: «Ας δούμε πώς είναι σήμερα και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε μια απόφαση γι’ αυτό, αν και πιστεύουμε ότι είναι πιθανό».

Ο προπονητής της Άρσεναλ έδωσε επίσης ενημέρωση για τον Ολεξάντρ Ζιντσένκο, ο οποίος είναι εκτός λόγω τραυματισμού στη γάμπα από την διακοπή του Σεπτεμβρίου, λέγοντας: «Νομίζω ότι θα είναι εκτός για μερικές εβδομάδες ακόμη».

Η Άρσεναλ ήταν λίγα λεπτά μακριά από το να εξασφαλίσει τους τρεις βαθμούς στο Έτιχαντ την Κυριακή. Η ισοπαλία με την Μάντσεστερ Σίτι ολοκλήρωσε μια εβδομάδα τριών συνεχόμενων εκτός έδρας αγώνων για την Άρσεναλ, στην οποία αντιμετώπισε επίσης την Τότεναμ και την Αταλάντα. Αυτή η εβδομάδα θεωρήθηκε σημαντική για την Άρσεναλ πριν από την έναρξη της σεζόν, μια αίσθηση που ενισχύθηκε μετά τους τραυματισμούς των Όντεγκααρντ, Ζιντσένκο, Μίκελ Μερίνο και Τακεχίρο Τομιγιάσου.

Για την πορεία της ομάδας του σε αυτούς τους αγώνες, ο Αρτέτα είπε: «Είμαι εξαιρετικά περήφανος. Νομίζω ότι η επιθυμία που έχει η ομάδα να ανταγωνίζεται σε οποιοδήποτε πλαίσιο και να προσαρμόζεται σε διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού και να διαχειρίζεται αυτό συναισθηματικά και σωματικά είναι εξαιρετική.

Ευτυχισμένος; Όχι. Αλλά κατανοώ πόσο δύσκολο είναι αυτό το πλαίσιο και τι έπρεπε να αντιμετωπίσουμε, καθώς και με τους παίκτες που είχαμε εκτός, ήταν μια σημαντική βελτίωση. Αλλά δεν είμαι ευτυχισμένος γιατί θέλουμε να κερδίσουμε.”

Έπρεπε να παίξουμε το παιχνίδι που έπρεπε να παίξουμε (ενάντια στη Σίτι). Τα πρώτα 10, 15 λεπτά, δεν μπορούσαμε με 11 εναντίον 11. Στη συνέχεια τα πήγαμε πολύ καλύτερα. Μετά μας έβαλαν σε μια πολύ διαφορετική κατάσταση και κάναμε αυτό που κάνει κάθε ομάδα. Έπαιξαν 30 δευτερόλεπτα με 10 παίκτες. Κοιτάξτε τι έκαναν για 30 δευτερόλεπτα. Είναι φυσιολογικό αυτό που έκαναν. Έπρεπε να το κάνουμε με διαφορετικό τρόπο.

Μάθαμε από το παρελθόν. Δυστυχώς, έχουμε βρεθεί στην ίδια κατάσταση μερικές φορές. Ήμασταν στην ίδια κατάσταση με τον Γκράνιτ (Τσάκα) μετά από 38 λεπτά και χάσαμε 5-0. Καλύτερα να μάθουμε. Αν όχι, θα ήμουν ηλίθιος, πολύ ηλίθιος».

Οι επόμενοι αγώνες της Άρσεναλ είναι εντός έδρας κόντρα σε Μπόλτον, Λέστερ, Παρί Σεν-Ζερμέν πριν από τη διακοπή του Οκτωβρίου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ο Τροσάρ μπορεί να παίξει και στο επόμενο ματς πρωταθλήματος

Ο Τροσάρ μπορεί να παίξει και στο επόμενο ματς πρωταθλήματος

Ο Τροσάρ μπορεί να παίξει και στο επόμενο ματς πρωταθλήματος

Ενρίκε: «Κρίμα που πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Εμπαπέ»

Ενρίκε: «Κρίμα που πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Εμπαπέ»

Ενρίκε: «Κρίμα που πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Εμπαπέ»

Tο San Siro «έχασε» τον τελικό Champions League του 2027

Tο San Siro «έχασε» τον τελικό Champions League του 2027

Tο San Siro «έχασε» τον τελικό Champions League του 2027

Αναβλήθηκε το Γουίμπλεντον-Νιούκαστλ

Αναβλήθηκε το Γουίμπλεντον-Νιούκαστλ

Αναβλήθηκε το Γουίμπλεντον-Νιούκαστλ