Έφυγε από τη ζωή ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς

Δημοσιευτηκε:

Έφυγε από τη ζωή ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς

Αντίο σε έναν μεγάλο! Ο σπουδαίος Σίνισα Μιχαΐλοβιτς μετά από γενναία μάχη χρόνων με τη λευχαιμία έφυγε από τη ζωή στα 53 του

«Θα νικήσω τον καρκίνο παίζοντας επίθεση», είχε αναφέρει τον Ιούλιο του 2019 ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς όταν έκανε γνωστό πως δίνει μάχη με τη λευχαιμία.

Μετά από 3,5 χρόνια ο Σέρβος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής άφησε το μεσημέρι της Παρασκευής (16/12) την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο στη Ρώμη, νικημένος στη δεύτερη μάχη του. Ένα σπουδαίος μαχητής έφυγε από τη ζωή μόλις στα 53 του χρόνια.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπορόβο και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Ερυθρό Αστέρα, Ρόμα, Σαμπντόρια, Λάτσιο και Ίντερ. Μέτρησε 455 συμμετοχές στην καριέρα του, σκόραρε 69 γκολ και 55 ασίστ. Με την εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας έπαιξε 63 φορές και σκόραρε εννέα γκολ. Αν και κεντρικός αμυντικός ,οιράζεται το ρεκόρ με τον Αντρέα Πίρλο για τα περισσότερα γκολ με απευθείας εκτελέσεις φάουλ στην ιστορία της Serie A (28). Ανακηρύχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής της Γιουγκοσλαβίας το 1999.

Ως προπονητής κοούτσαρε τις Μπολόνια, Κατάνια, Φιορεντίνα, Σαμπντορόια, Μίλαν, Τορίνο, Σπόρτινγκ και τη Μπολόνια, στην οποία ήταν μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου του 2022. Διετέλεσε και προπονητής της Σερβίας, ενώ το 2019 έλαβε την αναγνώριση του προπονητή της σεζόν στη χώρα μας.

Η ανακοίνωση της οικογένειας:

«Η γυναίκα του, Αριάνα, μαζί με τα παιδιά τους, Βικτόρια, Βιρτζίνια, Μίροσλαβ, Ντούσαν και Νίκολας, η εγγονή τους Βιολάντε, η μητέρα Βικτόρια και ο αδερφός του Ντράζεν, με πόνο επικοινωνούν τον πρόωρο και άδικο θάνατο του άντρα, πατέρα, γιου και αδερφού τους, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς. Έανς μοναδικός άνδρας, ένας εξαιρετικός επαγγελματίας, ανοιχτός και καλός προς όλους. Με θάρρος πάλεψε απέναντι σε μια απαίσια ασθένεια. Ευχαριστούμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που αυτά τα χρόνια τον φρόντισαν με αγάπη και σεβασμό, ειδικά τους: Δρ.Φραντσέσκα Μπονιφάτσι, Δρ. Αντόνιο Κούρτι, Αλεσάντρο Ραμπάλντι και Δρ. Λούκα Μαρκέτι. Ο Σίνισα θα μέινει για πάντα μαζί μας».

Περισσότερα σε λίγο...

gazzetta.gr

Κατηγορίες