ΑΠΟΕΛ: «Φέρουμε ευθύνη, επειδή... - Δεν ήταν αναγκαία η τοποθέτηση διμοιρίας;»

Δημοσιεύθηκε 31.10.2022
ΑΠΟΕΛ: «Φέρουμε ευθύνη, επειδή... - Δεν ήταν αναγκαία η τοποθέτηση διμοιρίας;»

Ανακοίνωση σε σχέση με τα χθεσινά (30/10) επεισόδια στο Τσίρειο στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα εξέδωσε ο ΑΠΟΕΛ.

Οι γαλαζοκίτρινοι κάνουν λόγο για συμβάντα «τα οποία εκθέτουν όλους μας» και που προσθέτουν άλλη μια μαχαιριά στο κυπριακό ποδόσφαιρο, ενώ σημειώνουν η εταιρεία φέρει ευθύνη επειδή παραχωρεί μέρος των εισιτηρίων στον σύνδεσμο, «αφού πιστεύουμε ότι τα οργανωμένα σύνολα οπαδών είναι τα πιο ζωντανά κομμάτια στις κερκίδες». Προσθέτουν πως στις τάξεις των οργανωμένων παρεισφρέουν άτομα τα οποία δεν πάνε γήπεδο για να υποστηρίξουν την ομάδα τους τονίζοντας πως είναι για αυτά τα άτομα που δημιουργήθηκε η κάρτα φιλάθλου, «η εφαρμογή της οποίας λάμπει δια της απουσίας της».

Σε ό,τι αφορά τα επεισόδια στο Τσίρειο επιρρίπτουν ευθύνες και στην Αστυνομία και τον υπεύθυνο ασφαλείας του σταδίου για το γεγονός πως δεν τοποθετήθηκαν αστυνομικοί στα επικίνδυνα σημεία, ενώ για το ενδεχόμενο απαγόρευσης φιλοξενούμενων οπαδών, κάνουν λόγο για ημίμετρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ:

Ως εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ, επιθυμούμε καταρχάς να συγχαρούμε τον επιτηρητή Νίκο Γενναδίου που χωρίς να υπολογίζει την σωματική του ακεραιότητα, παρενέβη για να σώσει την ζωή ενός οπαδού. Το δικό του παράδειγμα όπως και όλων όσων προσπάθησαν να αποτρέψουν τα χειρότερα, είναι το μόνο φωτεινό σημείο σε όσα τραγικά συνέβησαν χθες εντός του Τσιρείου Σταδίου.

Συμβάντα τα οποία εκθέτουν όλους μας. Και την κοινωνία που ζούμε και την αστυνομία και τους νομοθέτες. Τα χθεσινά επεισόδια έρχονται να προσθέσουν άλλη μια μαχαιριά, στο πληγωμένο από τέτοιες συμπεριφορές εδώ και δεακετίες, κυπριακό ποδόσφαιρο.

Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή, είναι ένταση, είναι πάθος. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ. Αυτοί οι 10-15 από κάθε κερκίδα που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, για να σκοτώσουν ή να σκοτωθούν δεν έχουν θέση στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Πάμε όμως στην ουσία.

Ακούμε από χθες το βράδυ, διάφορες γνώμες και απόψεις, σε σχέση με την επίρριψη ευθυνών προς τους οργανωμένους, προς τις διοικήσεις των ομάδων, προς την Αστυνομία. Θα αναφερθούμε σε κάποια σημεία με μοναδικό σκοπό και στόχο, να βρεθούν λύσεις και όχι να δημιουργηθούν νέα πεδία αντιπαραθέσεων. Πρέπει να αναφερθούμε σε ευθύνες, γιατί μόνο όταν τις αναγνωρίσουμε, θα μπορέσουμε να δούμε ξεκάθαρα και το πρόβλημα.

Φέρουμε λοιπόν ως διοίκηση ευθύνη επειδή μέρος των εισιτηρίων των αγώνων, παραχωρούνται στον σύνδεσμο. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι είναι μια ευθύνη που επωμιζόμαστε και ζούμε μαζί της, αφού πιστεύουμε ότι τα οργανωμένα σύνολα οπαδών είναι τα πιο ζωντανά κομμάτια στις κερκίδες και η θέση τους είναι εκεί ακριβώς. Στις κερκίδες. Οι οργανωμένοι είναι ένα μεγάλο κομμάτι, του ίδιου του ποδοσφαίρου. Μπορεί κάποιος να υποστηρίξει το αντίθετο;

Δυστυχώς συμβαίνει ανάμεσα στις τάξεις των οργανωμένων οπαδών να παρεισφρέουν και άτομα, τα οποία δεν έχουν σκοπό να έρθουν στο γήπεδο για να τραγουδήσουν και να υποστηρίξουν την ομάδα τους. Όμως για αυτά τα άτομα δεν δημιουργήθηκε και εφαρμόζεται η κάρτα φιλάθλου; Η εφαρμογή της οποίας λάμπει δια της απουσίας της, από την μέρα που επέστρεψαν οι οργανωμένοι οπαδοί; Οι οποίοι θυμίζουμε ότι μπαίνουν στις κερκίδες, με κάρτα φιλάθλου; Είναι λοιπόν ευθύνη των οργανωμένων συνόλων να «νουθετούν» τα μέλη της κοινωνίας, που δεν έχουν καταφέρει να «νουθετήσουν» οι οικογένειες, τα σχολεία και η ίδια η κοινωνία μας ή που ο Νόμος αδυνατεί να τους εντοπίσει και να τους τιμωρήσει;

Πάμε επί μέρους και στα χθεσινά συμβάντα. Και ξεκαθαρίζουμε ότι οι αναφορές μας γίνονται όχι για να ανοίξουμε μέτωπο αντιπαράθεσης. Το αντίθετο. Σκοπός μας είναι να βρεθούν οι λύσεις. Συμμετείχαμε λοιπόν, στην σύσκεψη ασφαλείας. Στην παρουσία της Αστυνομίας. Εκεί αναφέρθηκε ότι στο μοναδικό γήπεδο, στο οποίο ελλοχεύει ο κίνδυνος τέτοιας μορφής επεισοδίων, είναι το Τσίρειο Στάδιο. Και ότι υπάρχουν δύο συγκεκριμένοι χώροι «εισόδου» από τις κερκίδες που πρέπει να ελέγχονται. Δεν θα ήταν λοιπόν αναγκαία η τοποθέτηση μιας διμοιρίας ανάμεσα στις δύο κερκίδες έτσι ώστε να μην συμβεί όλο αυτό το σκηνικό που παρακολουθήσαμε; Από πλευράς Αστυνομίας, η θέση ήταν ότι δεν επιτρέπεται βάσει νόμου, η παρουσία Αστυνομίας εντός αγωνιστικού χώρου, αν δεν ζητηθεί από τον υπεύθυνο ασφαλείας Σταδίου. Και φθάνουμε στο κρίσιμο ερώτημα. O υπεύθυνος ασφαλείας του σταδίου ήταν παρών, στην σύσκεψη ασφαλείας. Γιατί δεν κάλεσε εξαρχής, πριν την έναρξη του αγώνα την αστυνομία έτσι ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο όλων όσων παρακολουθήσαμε, να επαναλαμβάνονται ακριβώς με το ίδιο σενάριο εντός του Τσιρείου Σταδίου; Πόσες φορές πρέπει να δούμε ακριβώς τις ίδιες εικόνες, να συμβαίνουν στο ίδιο γήπεδο; Πιθανόν για τελευταία αφού το Τσίρειο Στάδιο θα κλείσει. Και έτσι θα λύσουμε το πρόβλημα…

Η ενδεχόμενη απόφαση απαγόρευσης φιλοξενούμενων οπαδών, είναι ένα ημίμετρο που καθορίζεται από την ίδια φιλοσοφία όπως αυτής, με την εφαρμογή της κάρτας φίλαθλου. Στερούμε για 30 ανεγκέφαλους, το δικαίωμα στον κάθε φίλαθλο, να βρεθεί στις κερκίδες για να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο. Την ίδια ώρα που στα πλείστα γήπεδα της Ευρώπης έχουν βρεθεί λύσεις που να μην στερούν από κανένα υγιή φίλαθλο, να ταξιδέψει όπου επιθυμεί για να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο, εμείς εδώ είμαστε έτοιμοι να επαναλάβουμε, λόγω των αδυναμιών της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, τα λάθη που έκαναν οι χώρες που έχουν ήδη βρει τις λύσεις και τις έχουν εφαρμόσει…

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ο Ερυθρός Αστέρας γλυκοκοιτάζει Ντάλσιο σύμφωνα με Σέρβικο ΜΜΕ λόγω... Μιλόγεβιτς

Ο Ερυθρός Αστέρας γλυκοκοιτάζει Ντάλσιο σύμφωνα με Σέρβικο ΜΜΕ λόγω... Μιλόγεβιτς

Ο Ερυθρός Αστέρας γλυκοκοιτάζει Ντάλσιο σύμφωνα με Σέρβικο ΜΜΕ λόγω... Μιλόγεβιτς

Τα τρία «αγκάθια» που πρέπει να αποφύγει ο ΑΠΟΕΛ

Τα τρία «αγκάθια» που πρέπει να αποφύγει ο ΑΠΟΕΛ

Τα τρία «αγκάθια» που πρέπει να αποφύγει ο ΑΠΟΕΛ

«Υπολογίζουμε ότι σε ένα χρόνο από τώρα να ξεκινήσουν οι εργασίες για το γήπεδο»

«Υπολογίζουμε ότι σε ένα χρόνο από τώρα να ξεκινήσουν οι εργασίες για το γήπεδο»

«Υπολογίζουμε ότι σε ένα χρόνο από τώρα να ξεκινήσουν οι εργασίες για το γήπεδο»

Ντόπιο αίμα στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ

Ντόπιο αίμα στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ

Ντόπιο αίμα στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ