Να κάνει την ατυχία ευκαιρία!

ΧΑΡΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥΣ Δημοσιεύθηκε 9.1.2022
Να κάνει την ατυχία ευκαιρία!

Το παιχνίδι με τον Εθνικό δεν είναι σε πολύ κοντινό ορίζοντα για τον ΑΠΟΕΛ, που θέλει πάνω στην ατυχία του φρένου που τέθηκε στο μομέντουμ της ομάδας, να βρει και θετικά. Σ’ αυτά περνάει η πλήρης διαθεσιμότητα του Μάριους Λουντέμο, ο οποίος αναμένεται μέχρι το τέλος της βδομάδας να είναι 100% έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Σωφρόνη Αυγουστή. Ένεκα της απουσίας του Σατσιά, ο Νορβηγός μέσος είναι πολύ πιθανόν να πάρει φανέλα βασικού δίπλα στον Σόουζα που επιστρέφει.


Γίνεται αρκετός λόγος για τα κρούσματα και τους έξι ποδοσφαιριστές που θα στερηθούν οι γαλαζοκίτρινοι στην αναμέτρηση απέναντι στον Εθνικό στο Δασάκι, όμως διαγράφουν από τα κάδρο της δυναμικής τις επιστροφές. Πέραν από τον προαναφερθέντα Λούκας Σόουζα, στο «οπλοστάσιο» του ΑΠΟΕΛ επανέρχονται οι Οκριασβίλι, Ντε Βινσέντι, Ντανίλο και Μάγκλιτσα. Ιδιαίτερα ο Ντανίλο, λόγω και της απουσίας του Εντονγκαλά, θα χρειαστεί να παρασύρει την ομάδα με την ικανότητά του να παίζει κάθετα και φυσικά με την ταχύτητά του.

Επίσης, ο αγώνας, αν και δεν προσφέρεται για ξεκάθαρα συμπεράσματα, μιας και η ομάδα επιστρέφει στη δράση μετά από μία δύσκολη κατάσταση, είναι πολύ σημαντικό για τον Σωφρόνη Αυγουστή να δει πώς λειτουργεί η ομάδα του χωρίς τον Λέο Νατέλ, που είναι εκ των επιθετικών στυλοβατών του λευκωσιάτικου συλλόγου και αναντίλεκτα να βρει τις λύσεις για να «αποδράσει» από μία απαιτητική έδρα με το διπλό.

Το είπε και περιμένει

Ο Σωφρόνης Αυγουσή στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ολυμπιακό είχε ρωτηθεί γιατί οι γαλαζοκίτρινοι δεν παίρνουν την αναμενόμενη συγκομιδή γκολ από τους κεντρικούς τους επιθετικούς. Ο Κύπριος τεχνικός στάθηκε «ασπίδα» και για τον Μάγκλιτσα, τον οποίο γνωρίζει από τη συνύπαρξή τους στον Απόλλωνα, αλλά και για τον Κβιλιτάια.

Αυτό που μένει τώρα να δούμε, είναι κατά πόσον θα τον δικαιώσουν στις επόμενες αναμετρήσεις ή αν θα χρειαστεί να απορροφήσουν το επιθετικό «βάρος» και να τραβήξουν... κουπί άλλοι ποδοσφαιριστές.

Ο νέος και η κατασκοπία

Η σκέψη για μεγαλύτερη ευελιξία στο επιθετικό πλάνο του ΑΠΟΕΛ υπάρχει. Αυτό θα γίνει προσθέτοντας ακόμα περισσότερη ταχύτητα. Κατ’ επέκταση, σε συνδυασμό με την προέλαση του κορωνοϊού, κρίνεται θέμα χρόνου η χρησιμοποίηση του Σταύρου Γαβριήλ στο άκρο. Ο 19χρονος επιθετικός, μετά τον 7μηνο παροπλισμό του λόγω χιαστού, επέστρεψε στην αποστολή του αγώνα με την Πάφο στις 18 Δεκεμβρίου και πλέον η συνύπαρξή του μαζί με Νατέλ, Εντονγκαλά και Ντανίλο μοιάζει πολύ ελπιδοφόρο σενάριο.

Στο μεταξύ, το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου δεν μένει ασυγκίνητο με τις πολύ καλές παρουσίες του Κάρλος Ντίας με τη φανέλα της ΠΑΑΕΚ. Ο 21χρονος Βραζιλιάνος, που αποκτήθηκε τον Αύγουστο του 2020 από την Παρανά Κλουμπ, βρίσκεται αναμφίβολα στο κάδρο των διακριθέντων της ομάδας της Κερύνειας και αποτελεί αναπόσπαστό της γρανάζι στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Μέχρι στιγμής μετράει 12 παρουσίες με την ομάδα που κρατάει τη δάδα της επιστροφής ψηλά.

Αν και οι δύο ποδοσφαιριστές είναι τελείως διαφορετικές ιστορίες, έχουν ως κοινό παρονομαστή την προοπτική. Μία λέξη που χρησιμοποιείται καταχρηστικά ως επί το πλείστον και επειδή στον ΑΠΟΕΛ έχουν «καεί από τον χυλό, φυσάνε και το γιαούρτι».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί