«Δεν θα ρίξουμε την ευθύνη σε έναν ή δύο. Να την αναλάβουν όλοι στον βαθμό που τους αναλογεί»

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 24.5.2022
«Δεν θα ρίξουμε την ευθύνη σε έναν ή δύο. Να την αναλάβουν όλοι στον βαθμό που τους αναλογεί»

Στην εκπομπή «ΑΝΟλα στη φόρα» ήταν καλεσμένος ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης. Ο Δημήτρης Χριστοφόρου τοποθετήθηκε για όλα όσα αφορούν στην ομάδα της Αμμοχώστου, μετά την αποτυχία για έξοδο στην Ευρώπη. Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε όσα γράφονται για το μέλλον του Κετσπάγια όπως επίσης και για κάποιων παικτών.


Αναλυτικά:

Το αρχικό του σχόλιο: «Στη ποδοσφαιρική ζωή και στη κανονική, δεν υπάρχουν μόνο καλές στιγμές αλλά και κακές που πρέπει να τις αντιμετωπίζεις ώστε να έρθουν οι καλύτερες. Θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε απορίες. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις και γι’ αυτό είμαστε απόψε εδώ».

Για το τέλος της σεζόν και την ήττα από τον Άρη στη τελευταία αγωνιστική: «Είναι γεγονός πως το βράδυ του Σαββάτου ήταν από τα πιο δύσκολα. Η ομάδα απέτυχε στους εγχώριους στόχους. Τερμάτισε στη 5η θέση και δεν θα παίξει στην Ευρώπη. Ήταν ένας στόχος να διεκδικηθούν οι τίτλοι, δεν τα καταφέραμε. Στο τέλος είχαμε και την αδυναμία να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Όλοι στην ομάδα είναι δέχτες κριτικής και την αποδεχόμαστε. Ήταν ένα σοκ για όλους. Στο παιχνίδι με τον Άρη η ομάδα υστέρησε. Η ομάδα δεν ήταν το επίπεδο που έπρεπε. Το παραδέχθηκε και ο κόσμος μέσω του χειροκροτήματος προς τον Άρη. Ήταν ωραίο σκηνικό. Το ότι υστερήσαμε, μας αφήνει απογοητευμένους όπως και τους φιλάθλους μας. Ήταν δίπλα μας, εντός και εκτός συνόρων. Δεν έχουμε παρά να απολογηθούμε, να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγγνώμη για την απογοήτευση. Ένα από τα σημαντικότερα αρνητικά, είναι το ξενέρωσε ο κόσμος».

Για την επόμενη μέρα: «Πάντα υπάρχει, δεν γίνεται να μην υπάρχει. Ο μεγαλομέτοχος, βρήκε τη δύναμη να πει δύο λόγια, απολογήθηκε για τη πίκρα που χαρίσαμε του κόσμου. Ξεκαθάρισε και ο ίδιος πως υπάρχει και συνέχεια. Να αναλογιστούμε τι δεν λειτούργησε σωστά για να λειτουργήσει σωστά η ομάδα. Από το βράδυ του Σαββάτου υπάρχει σωρεία επαφών μεταξύ των εμπλεκομένων. Υπάρχει το αγωνιστικό, το πρεστίζ και το οικονομικό που είναι σημαντικό. Στον τομέα της κάλυψης των απωλειών, υπάρχει μια σταθερά που καλύπτει τις ζημιές. Αυτό θα γίνει και τώρα».

Για την ομιλία του Πουλλαΐδη στον κόσμο μετά το ματς: «Ζήτησε συγγνώμη. Θίχτηκε η περηφάνια τους. Όσοι είναι στην Ανόρθωση συμβάλλουν στο να δίνουν χαρά στον κόσμο. Αυτό δεν έγινε και γι’ αυτό ζητάμε συγγνώμη».

Για το τι έφταιξε: «Αν μπορούσαμε να διατηρήσουμε σταθερότητα θα ήμασταν σε καλύτερη θέση. Στα βραβεία του ΠΑΣΠ είχαμε 6 εκπροσώπους της Ανόρθωσης σε δύο ενδεκάδες. Οι παίκτες ψήφισαν και θεώρησαν πως είχαμε κορυφαίους ποδοσφαιριστές. Δεν μπορεί να πει κάποιος ότι δεν είχαμε το έμψυχο δυναμικό. Δεν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο και πρέπει να βρούμε τον λόγο. Οι ποδοσφαιριστές έχουν τα εχέγγυα να δουλεύουν. Δεν θα ρίξουμε την ευθύνη σε ένα ή δύο άτομα. Όλοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη στον βαθμό που τους αναλογεί».

Για τον απολογισμό: «Μια μεγάλη σεζόν. Ο αγώνας με τον Άρη ήταν ο 49ος (σ.σ. έγινε αναφορά στην πορεία σε Ευρώπη και Κύπρο). Αυτή η σεζόν φάνηκε ότι η ομάδα επηρεάστηκε από την κούραση, αυτό βγήκε το τελευταίο διάστημα. Υπήρχαν πολλοί διεθνείς, ειδικά στην Εθνική Κύπρου αλλά και στη Γεωργία κτλπ. Επιβαρύνονταν με αγωνιστικά λεπτά σε σημείο που όταν οι άλλοι έκαναν χαλαρές προπονήσεις, αυτοί έπαιζαν επίσημα παιχνίδια. Έψαχναν στιγμές ξεκούρασης και δεν έβρισκαν. Επηρέασε αυτό».

Για το ματς που απογοήτευσε: «Το ματς που απογοήτευσε ήταν αυτό με την Ομόνοια στο κύπελλο. Έφερε την ήττα και ουσιαστικά τον αποκλεισμό. Ο κόσμος της ομάδας ήταν μαζικά παρών, δεν τους δώσαμε τη χαρά και βάρυνε τους πάντες. Η ομάδα δεν ανταποκρίθηκε. Πάντα υπάρχει η επόμενη μέρα και σε αυτήν πρέπει να επικεντρωθούμε. Δεν αρμόζει στην Ανόρθωση να κλαίει τη μοίρα της».

Για τα δημοσιεύματα περί Τιμούρ και αποχώρηση: «Όπως διαβάζετε εσείς τα δημοσιεύματα, αυτό κάνουμε κι εμείς. Δεν υπάρχει κάτι επί τούτου».

Για τις διοικητικές εξελίξεις: «Είναι την 1η Ιουνίου και είναι εκλογική. Ο κ.Πουλλαΐδης που μίλησε στον κόσμο, αποφάσισε ότι θα επιστρέψει στα διοικητικά της εταιρείας με συνδυασμό που θα γίνει γνωστός εκείνη τη μέρα. Θέλει να έρθει κοντά στην ομάδα. Την κατάλληλη στιγμή θα δώσει εξελίξεις ο ίδιος».

Για τον Νεόφυτο Λάρκου: «Υπήρξε απόφαση να προσληφθεί αθλητικός διευθυντής. Μπορώ να σας πω ότι μέσω της προεργασίας καταλήξαμε στο Νεόφυτο Λάρκου. Το επόμενο διάστημα έχει αναλάβει τον ρόλο του συντονισμού του ποδοσφαιρικού τμήματος στην ολότητα του. Δεν φέραμε κάποιον για να βρίσκει παίκτες ή να συντονίζει διοίκηση και τεχνικό τιμ. Φέραμε κάποιον για την ομαλή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Τον συντονισμό του. Θα γίνει αξιολόγηση σε όλα τα θέματα του ποδοσφαιρικού τμήματος. Όπου κριθεί αναγκαίο, θα γίνουν αλλαγές. Είναι δεδομένα πως όπου υστερεί η ομάδα θα βελτιωθεί. Να διεκδικεί τους στόχους της. Δεν είναι άλλοι από πρωταγωνιστικοί. Κανείς δεν είναι πάνω από την Ανόρθωση».

Για τον προγραμματισμό: «Ακόμα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Έχουν γίνει πράγματα για τα οποία θα υπάρξει ανακοίνωση όταν μπορεί να υπάρξει. Πρώτα απ’ όλα υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαιο τη νέα σεζόν και παιδιά που ανανέωσαν πρόσφατα όπως ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο Λόρια και ο Αμπαρτζουμιάν ανανέωσαν τα συμβόλαια τους. Ο Ανδρέας Χρυσοστόμου έκανε επαγγελματικό συμβόλαιο και επενδύουμε σε αυτόν. Είναι πολύ σημαντικό. Ο Ουάρντα ήρθε στην ομάδα μας, ας πούμε με τη μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ. Λέω ας πούμε γιατί το συμβόλαιο του έληγε και θα μπορούσε να διαπραγματευτεί. Έχει γίνει οικονομική υπέρβαση και του κάναμε πρόταση για να παραμείνει, αλλά η πλευρά του ποδοσφαιριστή μας τόνισε ότι θέλει να βρει ένα συμβόλαιο καλύτερο σε ένα πιο προηγμένο πρωτάθλημα. Ασφαλώς και έγινε πρόταση για να παραμείνει ο Ουάρντα, αλλά αυτά είναι τα δεδομένα. Ο Αρτυματάς είναι αρχηγός μας και του κατατέθηκε πρόταση με καλύτερους όρους και είναι στο χέρι του για να την αποδεχτεί και να συνεχίσει μαζί μας, κάτι που θέλει και η ομάδα μας. Ο Καλτσάς μετά από τρία χρόνια αποχωρεί και αυτός».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Γεμίζει» και χαμογελά ο Μουνιόθ

«Γεμίζει» και χαμογελά ο Μουνιόθ

«Γεμίζει» και χαμογελά ο Μουνιόθ

Χριστοφόρου: «Είναι άδικο να τιμωρηθούν τα σωματεία για τα περιστατικά που γίνονται εκτός γηπέδου»

Χριστοφόρου: «Είναι άδικο να τιμωρηθούν τα σωματεία για τα περιστατικά που γίνονται εκτός γηπέδου»

Χριστοφόρου: «Είναι άδικο να τιμωρηθούν τα σωματεία για τα περιστατικά που γίνονται εκτός γηπέδου»

Αστυνομία για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών και την υπόθεση Φλορέσκου

Αστυνομία για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών και την υπόθεση Φλορέσκου

Αστυνομία για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών και την υπόθεση Φλορέσκου

Αυτό κι αν θα είναι... τεστ για την Ανόρθωση

Αυτό κι αν θα είναι... τεστ για την Ανόρθωση

Αυτό κι αν θα είναι... τεστ για την Ανόρθωση