Για το σερί με… φόντο το -7

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 14.2.2022
Για το σερί με… φόντο το -7

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην είναι πια ανταγωνιστής της Ανόρθωσης μιας και, πλέον, παλεύει για διαφορετικούς στόχους, όμως, το αποψινό (18:00) εντός έδρας παιχνίδι της «Κυρίας» με τους Λευκωσιάτες θεωρείται και είναι κομβικό για την ομάδα της Αμμοχώστου. Κυρίως, επειδή με τρίποντο η Ανόρθωση θα σφραγίσει μαθηματικά την παρουσία της στο πρώτο γκρουπ των πλέι οφ, κάτι το οποίο οι κυανόλευκοι θέλουν να πράξουν… άμεσα, καθώς ακολουθούν δύο εκτός έδρας ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα και δεν θα ήθελαν να κριθεί η εξάδα σ’ αυτά τα ματς. Επιπροσθέτως, όμως, μία νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό θα επιτρέψει στην ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια να ελπίζει στο σερί που θα τη βάλει στα πλέι οφ ως διεκδικήτρια του πρωταθλήματος.


Η Ανόρθωση βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο -13 από την κορυφή (με αγώνα λιγότερο), κι αν αυτή η απόσταση διατηρηθεί μέχρι τη δεύτερη φάση δεν θα υπάρχουν ρεαλιστικές ελπίδες για τον τίτλο. Ωστόσο, είναι μεγάλη υπόθεση το ότι είναι στο χέρι της να ρίξει τη διαφορά στο -7 μέχρι τα πλέι οφ, κάτι που μπορεί να πράξει εάν σήμερα πάρει δεύτερη σερί νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, ακολούθως κερδίσει το εξ αναβολής ντέρμπι της Πέμπτης (17/2) με τον ΑΠΟΕΛ και στη συνέχεια κάνει νέο διπλό επί του πρωτοπόρου Απόλλωνα την τελευταία αγωνιστική (26/2). Ο βαθμός δυσκολίας είναι τεράστιος από τη στιγμή που θα παίξει στην έδρα των δύο πιο φορμαρισμένων αντιπάλων της, όμως, αυτός είναι ο… δρόμος εάν στην Ανόρθωση θέλουν να διατηρήσουν ελπίδες για τη μεγάλη ανατροπή των δεδομένων και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.


Εννοείται πως το πιο πάνω σενάριο δεν θα έχει υπόσταση εάν οι κυανόλευκοι δεν κάνουν σήμερα το καθήκον τους και καταγράψουν απώλειες στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Είναι αδιαπραγμάτευτο το τρίποντο στο σημερινό παιχνίδι και στην Ανόρθωση ευελπιστούν πως με τη βοήθεια του κόσμου τους ο στόχος θα επιτευχθεί, η εξάδα θα… κλειδωθεί και θα δοθεί στην ομάδα η δυνατότητα να παίξει στα δύο ντέρμπι που ακολουθούν τα τελευταία της… χαρτιά για τον τίτλο. Η ψυχολογία είναι ανεβασμένη στις τάξεις της προσφυγικής ομάδας μετά τη νίκη επί του Άρη με ανατροπή και οι κυανόλευκοι εύχονται αυτό να λειτουργήσει ευεργετικά στον αποψινό αγώνα, στον οποίον ο Τιμούρ Κετσπάγια θέλει να δει τους παίκτες του με μάτια που… γυαλίζουν, πάθος και ενέργεια, καθώς και να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις οδηγίες του ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες για τη νίκη.


Παίζονται τρεις θέσεις

Ο Γεωργιανός προπονητής μετράει σημαντικές επιστροφές, καθώς επιστρέφουν στη διάθεσή του οι Εσκοβάλ, Βερχόβετς, Χουσμπάουερ και Νοβότνι. Απεναντίας, πέραν των Ρισβάνη και Ντέλετιτς, εκτός είναι οι επίσης τραυματίες Αραγιούρι και Ιωάννου οι οποίοι κάνουν αγώνα δρόμου να προλάβουν το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Σε ό,τι αφορά την πιθανή ενδεκάδα του Κετσπάγια, παίζονται τρεις θέσεις, μία σε κάθε γραμμή.


Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Λόρια, στα άκρα της άμυνας οι Αμπαρτζουμιάν (δεξιά) και Κορέια (αριστερά) και στο κέντρο της ο Αντωνιάδης με έναν εκ των Κορέα και Εσκοβάλ. Στη μεσαία γραμμή ο Χρυσοστόμου αναμένεται μετά το εξαιρετικό παιχνίδι του με τον Άρη να πάρει φανέλα βασικού πλαισιώνοντας τον Αρτυματά, ενώ την τρίτη θέση διεκδικούν οι Βερχόβετς, Χουσμπάουερ και Πόποβιτς. Στην επίθεση, ο Ουάρντα θα είναι αριστερά, ο Νοβότνι στην κορυφή κι ένας εκ των Χριστοφή, Ντέλετιτς και Λάζαρου στα δεξιά.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Με αγάπη και αισιοδοξία γι

«Με αγάπη και αισιοδοξία γι' αυτό που κάνουμε...»

«Με αγάπη και αισιοδοξία γι' αυτό που κάνουμε...»

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Aποχαιρέτησε την Κυπερούντα υπό... συνοδεία Προσκόπων η Ανόρθωση!

Aποχαιρέτησε την Κυπερούντα υπό... συνοδεία Προσκόπων η Ανόρθωση!

Aποχαιρέτησε την Κυπερούντα υπό... συνοδεία Προσκόπων η Ανόρθωση!

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα