Ανακοινώθηκαν νέα μέτρα: Θα αποφασίζει το Υπουργικό για τα κεκλεισμένων, ανοιχτά ΣΥ.ΦΙ μόνο υπό την ευθύνη των ομάδων!

Δημοσιεύθηκε 26.1.2024
Ανακοινώθηκαν νέα μέτρα: Θα αποφασίζει το Υπουργικό για τα κεκλεισμένων, ανοιχτά ΣΥ.ΦΙ μόνο υπό την ευθύνη των ομάδων!
«Παρόλο που τα συγκεκριμένα μέτρα (σ.σ. της ΚΟΠ) κινούνται καταρχήν προς την ορθή κατεύθυνση, η Κυβέρνηση θεωρεί ότι αυτά δεν είναι αρκετά».

Με γραπτή του δήλωση που απέστειλε στα ΜΜΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Μάριος Χαρτσιώτης ενημερώνει για το αναθεωρημένο τροποποιητικό νομοσχέδιο το οποίο προωθείται με τη μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή.

Σύμφωνα με αυτό, το Υπουργικό Συμβούλιο θα έχει την εξουσία να αποφασίζει τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, ενώ οι Σύνδεσμοι Φιλάθλων θα επιτρέπεται να λειτουργούν μόνο υπό την ευθύνη των σωματείων.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Μάριου Χαρτσιώτη

Σε σχέση με τις σημερινές αποφάσεις της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, σημειώνονται τα ακόλουθα:

Παρόλο που τα συγκεκριμένα μέτρα κινούνται καταρχήν προς την ορθή κατεύθυνση, η Κυβέρνηση θεωρεί ότι αυτά δεν είναι αρκετά για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος που άπτεται της ασφάλειας των πολιτών εντός και εκτός των αθλητικών χώρων.

Με βάση τα πιο πάνω, η Κυβέρνηση προωθεί αμέσως με τη μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή των Αντιπροσώπων για ψήφιση, αναθεωρημένο τροποποιητικό νομοσχέδιο, σε συνέχεια αυτού που έχει ήδη κατατεθεί στις 17 Ιανουαρίου 2024 με τις ακόλουθες, μεταξύ άλλων, πρόνοιες:

(1) Το Υπουργικό Συμβούλιο να έχει της εξουσία να αποφασίζει για λόγους δημοσίας τάξεως και ασφάλειας τη διεξαγωγή αγώνων χωρίς την παρουσία φιλάθλων,

(2) Να μην επιτρέπεται η λειτουργία οποιουδήποτε Συνδέσμου Φιλάθλων χωρίς την ευθύνη και εποπτεία Αθλητικού Σωματείου.

  • Παίξε κι εσύ μπάλα στο ΓΗΠΕΔΟ μας ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί