Κρίμα και άδικο για τη «μεταμορφωμένη» ΑΕΚ στο Τελ Αβίβ

Δημοσιεύθηκε 17.8.2023
Κρίμα και άδικο για τη «μεταμορφωμένη» ΑΕΚ στο Τελ Αβίβ

Η ΑΕΚ ήταν μεταμορφωμένη προς το καλύτερο κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ σε σχέση με τον αγώνα της που έδωσε στη Λάρνακα αλλά δυστυχώς αυτό δεν αρκούσε για να πάρει την πρόκριση στα πλέι οφ του Conference League.

Το πέναλτι του Ζάχαβι στο 86΄ και ενώ στο 81΄ ο Kροάτης ρεφ της συνάντησης «κατάπιε» αυτό της ΑΕΚ σε χέρι του Βαν Οβερέμπ σε προβολή του Πονς, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να πει αντίο από πολύ νωρίς από την Ευρώπη το συγκρότημα του Χοσέ Λουίς Όλτρα.

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο η ΑΕΚ παρουσιάστηκε σχεδόν άριστα, έκλεισε πολύ καλά τους χώρους και βρήκε τις δικές της φάσεις για το γκολ. Σκόραρε μάλιστα δύο που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ και γενικά αν κάτι «κέρδισε» από τον αποκλεισμό της, ήταν το γεγονός ότι έβγαλε σφυγμό και έστειλε μηνύματα ενόψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος.

Φυσικά η Μακάμπι έδειξε και πάλι την ατομική της ποιότητα με τους Παρφέ και Ζάχαβι αλλά ο Πίριτς δήλωσε παρών σε όσες φορές χρειάστηκε, πριν τον «εκτελέσει» ο Ζάχαβι από την άσπρη βούλα. Στην ΑΕΚ πάντως διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο τέλος της αναμέτρησης για το μη καταλογισμό της παράβασης στο 81΄.

Η εξέλιξη του αγώνα

86΄ - Γκολ για τη Μακάμπι: Ο Ζάχαβι νικάει τον Πίριτς από την άσπρη βούλα.

85΄ - Πέναλτι για την ΑΕΚ σε ανατροπή του Μιλίτσεβιτς στον Παρφέ.

81΄ - Σκοράρει η ΑΕΚ με τον Τρισκόφσκι αλλά προηγουμένως η μπάλα κτύπησε στον Πονς που ήταν οφσάιντ.

81΄ - Τρομερή ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Πονς μετά από γύρισμα του Γκαρσία βάζει την προβολή, η μπάλα κτυπά στο χέρι του Βαν Οβερέμ. Πολλές διαμαρτυρίες για την ΑΕΚ.

71΄ - Δοκάρι για την Μακάμπι με αριστερό βολέ του Ζάχαβι.

70΄ - Εκπληκτική αντίδραση του Πίριτς σε πλασέ του Ντορ Πέρετς.

67΄ - Ο Γκάμα απειλεί την εστία της Μακάμπι, με φαλτσαριστό σουτ από τον Γκάμα που περνάει μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

- Έναρξη β΄ ημιχρόνου

- Τέλος α΄ ημιχρόνου

42΄ - Σκοράρει η ΑΕΚ με τον Γκιούρτσο αλλά ακυρώνεται ως οφσάιντ αφού ο Ούγγρος ήταν ελάχιστα μπροστά.

36΄ - Κόρνερ για την ΑΕΚ αλλά η κεφαλιά του Πέρε Πονς κατέληξε στα χέρια του Πέρετς.

25΄ - Δεν ανησυχεί ο Πίριτς σε σουτ από τον Ζάχαβι.

24΄ - Ο Ζάχαβι πλάσαρε μέσα από την περιοχή σε ωραία εναλλαγή της μπάλας με τον Παρφέ, η μπάλα χτύπησε στον Τόμοβιτς και πήγε κόρνερ.

9΄ - Η προσπάθεια του Παρφέ από αριστερά, βρήκε έτοιμο τον Πίριτς που μάζεψε εύκολα το σουτ του Παρφέ.

7΄ - Πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ με τον Φαράζ να φεύγει σε αντεπίθεση και μπαίνει από δεξιά αλλά το σουτ που επιχείρησε πήγε λίγο έξω.

4΄ - Νέο στοπ από τον Πίριτς σε τετ-α-τετ με τον Ζάχαβι ο οποίος φάνηκε πως έφυγε από θέση οφσάιντ.

1΄ - Ο Λέδες με προβολή λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στο πλεκτό της ομάδας του, με τον Πίριτς όμως να είναι συγκεντρωμένος και να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

- Ξεκίνησε η αναμέτρηση στο «Bloomfield»

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Nτάνιελ Πέρετς, Μακόν (84΄ Πίβεν), Νιρ Μπιτόν, Σάμποριν, Ρεβίβο, Βαν Οβερέμ, Ντορ Πέρετς, Νταν Μπιτόν (84΄ Κανιτσόφσκι), Κοέν (62΄ Μίλσον), Παρφέ (90΄ Γκολάσα), Ζαχάβι.

ΑΕΚ: Πίριτς, Σάντσες (87΄ Κάσας), Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Γκαρθία, Λέδες (87΄ Μάμας), Πονς, Καπτούμ (87΄ Τρισκόφσκι), Φαράζ (64΄ Γκάμα), Γκιούρτσο, Σολ (46΄ Ράφα Λόπες).

ΣΚΟΡΕΡ: 86΄ πέν. Ζάχαβι / -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 44΄ Ρεβίβο / 26΄ Φαράζ, 65΄ Σάντσεζ, 74΄ Γκάμα, 76΄ Λέδες, 85΄ Γκαρσία, 89΄ Ράφα Λόπες

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φραν Γιόβιτς (Κροατία)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση