Μεγαλώνει ο προβληματισμός στην ΑΕΚ

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 7.2.2022
Μεγαλώνει ο προβληματισμός στην ΑΕΚ

Σε ακόμα ένα σημαντικό παιχνίδι η ΑΕΚ παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Είναι γεγονός πως ο Άρης σ' όλο το 90λεπτο του προχθεσινού αγώνα στην «Αρένα» φάνηκε «πιο ομάδα», με καλύτερα τρεξίματα, με παίκτες πιο δυνατούς και αποφασιστικούς στις προσωπικές μονομαχίες, ακολουθώντας συγκεκριμένο πλάνο στο παιχνίδι τους. Αντίθετα, οι κιτρινοπράσινοι υστέρησαν αφάνταστα (σε ακόμα έναν αγώνα) στην παραγωγή φάσεων, δεν είχαν ταχύτητα και φαντασία στο παιχνίδι τους, ξέμειναν παντελώς από ιδέες, εξ ου και ο αντίπαλος με σχετική ευκολία κράτησε το μηδέν παθητικό στα μετόπισθεν. Το μόνο θετικό που κρατά η ΑΕΚ από τον τελευταίο αγώνα είναι η παρουσία του Λεάλ κάτω από τα γκολπόστ, ο οποίος προσέδωσε σιγουριά και ήταν σταθερός όποτε χρειάστηκε να επέμβει, έχοντας στο ενεργητικό του μια σπουδαία απόκρουση στις αρχές του Β' ημιχρόνου.


Ο Καταλά πήρε το ρίσκο να διαφοροποιήσει, για πρώτη φορά φέτος, τον σχηματισμό της ομάδας του, παρατάσσοντάς τη με σύστημα 3-5-2. Απέναντι, όμως, σε μια εξαιρετικά οργανωμένη ομάδα, όπως είναι ο φετινός Άρης, η αλλαγή σχηματισμού δεν βοήθησε την ΑΕΚ. Αντίθετα, τη «βραχυκύκλωσε» περισσότερο, με την ομάδα να έχει τρομερά προβλήματα ανάπτυξης. Μία, όλη κι όλη, ήταν η καθαρή ευκαιρία που δημιούργησαν οι Λαρνακείς σε κανονική ροή αγώνα, ένα κοντινό πλασέ του Άλτμαν στις αρχές του αγώνα. Από κει και πέρα… τίποτε το ιδιαίτερο.


Ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός όπως και ο Πολωνός μέσος Λαμπόικο έκαναν ντεμπούτο στο βασικό σχήμα. Έδειξαν κάποια καλά στοιχεία, χρειάζονται όμως ακόμα χρόνο για να προσαρμοστούν καλύτερα. Ο Παναδέρο έμεινε στον πάγκο.


Μην χάσει το τρένο…


Ο Καταλά καλείται να αξιολογήσει σωστά την προχθεσινή εμφάνιση της ομάδας του και ν' αποφασίσει κατά πόσο θα διατηρήσει ή όχι το σύστημα με τρεις στόπερ στα επόμενα καθοριστικά παιχνίδια. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η ΑΕΚ επιβάλλεται να «γυρίσει τον διακόπτη», να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις που είχε μέχρι τον Δεκέμβριο και να γίνει πιο αποτελεσματική και κυνική προτού να είναι αργά. Η ομάδα της Λάρνακας έχει να πανηγυρίσει νίκη από τις 8 Ιανουαρίου, όταν μ' ένα αυτογκόλ κέρδισε τον Απόλλωνα. Ακολούθησαν τέσσερις σερί ισοπαλίες στο πρωτάθλημα (οκτώ χαμένοι βαθμοί) με ΠΑΕΕΚ, Ανόρθωση, Εθνικό Άχνας και Άρη. Αν υπολογίσουμε και τον πρώτο αγώνα κυπέλλου με την ΠΑΕΕΚ, τότε η ΑΕΚ μετρά πέντε σερί ισοπαλίες στα τελευταία ισάριθμα επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει. Επίδοση που μόνο απογοήτευση και προβληματισμό προκαλεί.


Τα άκουσαν οι παίκτες


Σε περίπτωση που η ΑΕΚ δεν κερδίσει σήμερα (7/2) την έφεση για τον αγώνα με τον Απόλλωνα και απολέσει τους τρεις βαθμούς, τότε οι βλέψεις της υποχρεωτικά θα διαφοροποιηθούν, αφού πρώτιστος στόχος θα είναι πλέον η διατήρηση της ομάδας στην πρώτη εξάδα και σε τροχιά Ευρώπης. Μετά το τέλος του προχθεσινού αγώνα, μερίδα οπαδών της ΑΕΚ περίμενε τους παίκτες έξω από τα αποδυτήρια, από τους οποίους ζήτησε εξηγήσεις, σε ήπιο ύφος, για την παρατεταμένη αγωνιστική κάμψη της ομάδας. Ακολουθεί ο εξ αναβολής εκτός έδρας αγώνας με τον Ολυμπιακό και καπάκι δύο ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση