Με Ρομό σε τρελά κέφια η ΑΕΚ
ΓΗΠΕΔΟ
Δημοσιευτηκε:

Με τον Ραφαέλ Ρομό σε τρομερά κέφια, η σοβαρή ΑΕΚ έκανε το αυτονόητο χθες στο «Αμμόχωστος», συνέτριψε την Αλκή με 4-0 και πήρε άνετα την πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου. Ο Βενεζουελάνος φορ πέτυχε χατ – τρικ από το πρώτο κιόλας 45λεπτο, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση.
Ο Ρομό είδε δίκτυα στο 11΄ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι (ανατροπή του Ναούμ από τον Μούχλη), στο 23΄ μ’ εκπληκτικό γυριστό σουτ και στο 37΄ αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα Ταουντούλ (προηγήθηκε έξοχη κάθετη πάσα του Ροζάλες). Παρά τις πολλές αλλαγές στο αρχικό της σχήμα, η ΑΕΚ απέδωσε όμορφο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο.
Ειδικά από τα αριστερά, οι Φαράζ (ήταν τρομερός) και Ναούμ είχαν ωραίες ενέργειες στο ενεργητικό τους, όπως και ο Ροζάλες από τα δεξιά. Ντεμπούτο στην ενδεκάδα για τους Τόμοβιτς και Άμπραχαμ. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν χαώδης και ως εκ τούτου το ματς δεν σηκώνει σοβαρή κριτική.
Η Αλκή (και αυτή είχε αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της) είχε παθητικό ρόλο σ’ όλο το 90λεπτο κι έχασε φυσιολογικά από έναν σαφώς καλύτερό της αντίπαλο. Στην επανάληψη η ΑΕΚ έριξε κάπως ταχύτητες, αλλά και πάλι έλεγξε απόλυτα το ρυθμό και κατάφερε ν’ αυξήσει τον δείκτη του σκορ στο 58΄ με κεφαλιά του Φαράζ, έπειτα από έξοχη σέντρα του Ροζάλες.
Στο 80΄ ο Λεάλ πραγματοποίησε δύσκολη απόκρουση σε δυνατό σουτ του Θεοδώρου. Το ίδιο έπραξε ο Ταουντούλ στο 82’ και στο 89΄ σε σουτ των Αναστασίου και Γκιούρσκο. Οι κιτρινοπράσινοι έχασαν ευκαιρίες και για άλλα γκολ.
Κίτρινες: 11΄ Σακέτι, 13΄ Φατάιρο, 86΄ Ιωακείμ / 74΄ Μάμας
Κόκκινη: Θεοχάρους (με δευτ. κίτρινη)
Αλκή: Ταουντούλ, Μούχλης (46΄ Καισερλίδης), Φιλίππου, Θεοχάρους, Άντερσον, Φοινίρης, Φιάκας (46΄ Θεοδώρου), Σακέτι (60΄ Ραουνάς), Ευσταθίου (46΄ Λίλλης), Φατάιρο, Αβραάμ (71΄ Ιωακείμ).
ΑΕΚ: Λεάλ, Ροζάλες (58΄ Τάντι), Εγγλέζου, Τόμοβιτς (58΄ Μιλίσεβιτς), Χριστοφόρου, Αναστασίου, Ναούμ, Άμπραχαμ (73΄ Μάμας), Μακρής, Φαράζ (68΄ Γκιούρσκο), Ρομό (58΄ Ολατούντζι).
Διαιτητής: Α. Αναστάση