Χτύπησε δις στο φινάλε και χάλασε το ντεμπούτο Γιανέφσκι η ΑΕΛ!

Δημοσιεύθηκε 21.10.2024
Χτύπησε δις στο φινάλε και χάλασε το ντεμπούτο Γιανέφσκι η ΑΕΛ!

Δραματικό διπλό πήρε η ΑΕΛ στον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα που διεξήχθη στο «Αμμόχωστος» για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τον Μάμα να τη λυτρώνει με γκολ στο 90+2΄ και τον Ρομπέρτα να διαμορφώνει το τελικό 2-0 στο επόμενο λεπτό!

Σε ένα παιχνίδι που είχε καλές φάσεις μόνο στο ξεκίνημα (δύο δοκάρια οι γηπεδούχοι με Βέλλιο) και στο τέλος του, οι γαλαζοκίτρινοι ήταν αυτοί που έστω και στο φινάλε αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί και πήραν ένα σπουδαίο τρίποντο, πληγώνοντας τους ερυθρόλευκους στο ντεμπούτο του Τσέντομιρ Γιανέφσκι στον πάγκο τους.

Η ΑΕΛ έφτασε τους 12 βαθμούς, έπιασε στην έκτη θέση την Ομόνοια και μείωσε στον πόντο από την τρίτη (ισοβαθμούν ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνας στους 13), ενώ η Νέα Σαλαμίνα δέχθηκε πέμπτη διαδοχική ήττα (έκτη συνολικά) και παρέμεινε στην προτελευταία θέση με τρεις βαθμούς.

Ο αγώνας

Οι ερυθρόλευκοι είχαν τις δύο πρώτες φάσεις του αγώνα κι ήταν αμφότερες μεγάλες ευκαιρίες, με τον Βέλλιο να σημαδεύει δύο φορές αντίπαλα δοκάρια σε ένα δίλεπτο! Αρχικά στο 9΄ ο Ελλαδίτης επιθετικός των γηπεδούχων μετά από σέντρα του Φερνάντεθ βρήκε τη συμβολή των δοκαριών του Μπράγκα ενώ στο 11ο λεπτό και μετά από εκτέλεση φάουλ του Νάρσινγκ, με διαγώνια κεφαλιά ο σημάδεψε χαμηλά το αριστερό δοκάρι του πορτιέρο της ΑΕΛ. Στα μέσα του ημιχρόνου οι Λεμεσιανοί ξεκίνησαν να γίνονται πιο επιθετικοί και προς το τέλος του κατέγραψαν τρεις τελικές, με σουτ του Μακρή (39΄, κόντραρε), κεφαλιά του Μεγιάδο (40΄, έξω) και καλό, μακρινό σουτ του Σινγκ (42΄, έξω), ενώ στο 45΄ ακυρώθηκε γκολ του Ζαχαρίου με υπόδειξη οφσάιντ.

Κάκιστο ήταν από πλευράς θεάματος το μεγαλύτερο μέρος του β΄ ημιχρόνου, καθώς με εξαίρεση ένα σουτ του Μάμα στο 62΄ που κόντραρε και αποκρούστηκε δύσκολα από τον Μελίσσα, δεν καταγράφηκε η παραμικρή φάση μέχρι το τελευταίο 15λεπτο. Ο Βέλλιος είχε και τις επόμενες φάσεις της Νέας Σαλαμίνας, με σουτ στο 79΄ (κόντραρε) και το 82΄ (έξω), ενώ ενδιάμεσα (80΄) ο Τοκού αστόχησε στην απέναντι εστία. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου χάθηκε στο 85΄ με τον Λεσοβόι να αστοχεί σε τετ-α-τετ με τον Μελίσσα, όμως εκεί που όλα έδειχναν πως το ματς θα έληγε ισόπαλο, ο Μάμας με κοντινό πλασέ μετά από γύρισμα του Ουεντραόγκο σκόραρε στο 90+2΄ το γκολ που λύτρωσε την ΑΕΛ, η οποία ένα λεπτό αργότερα έφτασε και στο 2-0, με πλασέ του Ρομπέρτα από πλάγια θέση έπειτα από απόκρουση του Μελίσσα στο τετ-α-τετ με τον Τοκού.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

90+5΄ Κοσταντίνι αντί Λεσοβόι.

90+3΄ ΓΚΟΛ, 2-0 η ΑΕΛ! Ο Τοκού βγήκε τετ-α-τετ με τον Μελίσσα ο οποίος βγήκε νικητής όμως ο επερχόμενος Ρομπέρτα με πλασέ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

90+2΄ ΓΚΟΛ, 1-0 η ΑΕΛ με τον Μάμα! Με κοντινό πλασέ μετά από γύρισμα του Ουεντραόγκο.

-Έξι λεπτά οι καθυστερήσεις.

86' Ασεβέδο στη θέση του Τόμοβιτς.

85' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Λεσοβόι που βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον Μελίσσα και στην προσπάθειά του να σκοράρει με λόμπα έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

82' Σουτ του Βέλλιου, κι αυτό ψηλά έξω.

80' Σουτ του Τοκού, πάνω από τα δοκάρια.

79' Σουτ του Βέλλιου, κόντραρε και μάζεψε ο Μπράγκα.

-Πολύ αργός ο ρυθμός και δίχως φάσεις το ματς στο β΄ μέρος.

73' Λέουκο και Μαυρουδής στις θέσεις των Σεργίου και Μιγκελίτο.

70' Τοκού αντί Ζαχαρίου και Ρομπέρτα αντί Μακρή.

66' Μπαχάσα στη θέση του Νάρσινγκ.

62' Σουτ του Μάμα εκτός περιοχής, κόντραρε, έπεσε κι απέκρουσε με δυσκολία ο Μελίσσας.

59' Κίτρινη κάρτα στον Μπεχαράνο.

51' Κίτρινη κάρτα στον Μεγιάδο.

Δεύτερο ημίχρονο

45' Ακυρώνεται γκολ του Ζαχαρίου με υπόδειξη οφσάιντ.

42' Μακρινό σουτ του Σινγκ, λίγο έξω.

40' Κεφαλιά του Μεγιάδο, άστοχη.

39' Σουτ του Μακρή, κόντρα και κόρνερ.

22' Κίτρινη κάρτα στον Μάμα.

14' Κίτρινη κάρτα στον Γκμπελέ.

11' Δεύτερο δοκάρι σε ένα δίλεπτο για τη Νέα Σαλαμίνα και τον Βέλλιο, ξανά με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Νάρσινγκ!

10' Κίτρινη κάρτα στον Λεσοβόι.

9' Πρώτη ευκαιρία στο ματς -και τι ευκαιρία!- με κεφαλιά του Βέλλιου στο δοκάρι, μετά από μπαλιά του Φερνάντεθ.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Σεργίου (73΄ Λέουκο), Τόμοβιτς (86΄ Ασεβέδο), Μιχαήλ, Λέτσιακς, Μπεχαράνο, Μιγκελίτο (73΄ Μαυρουδής), Γκμπελέ, Νάρσινγκ (66΄ Μπαχάσα), Φερνάντεθ, Βέλλιος.

ΑΕΛ: Μπράγκα, Φιλιώτης, Ουεντραόγκο, Στόλνικ, Ιμανισίμουε, Μάμας, Μεγιάδο, Ζαχαρίου (70΄ Τοκού), Σινγκ, Λεσοβόι (90+5΄ Κοσταντίνι), Μακρής (70΄ Ρομπέρτα).

ΣΚΟΡΕΡ: - / 90+2΄ Μάμας, 90+3΄ Ρομπέρτα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 14΄ Γκμπελέ (3η), 59΄ Μπεχαράνο / 10΄ Λεσοβόι, 22΄ Μάμας (3η), 51΄ Μεγιάδο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φελλάς Κωνσταντίνος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Στυλιανού Μάριος

4ος Διαιτητής: Τσαμπαλάς Ανδρέας

VAR: Χριστοφόρου Μάριος

AVAR: Κωμοδρόμος Ηράκλης

Παρατηρητής: Αναστασίου Ιωάννης

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ