Γιοβάνοβιτς: Το επόμενο ρεκόρ που κυνηγά στην Εθνική

Δημοσιεύθηκε 3:07 μμ
Γιοβάνοβιτς: Το επόμενο ρεκόρ που κυνηγά στην Εθνική
Η Εθνική έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές νίκες από την ημέρα που ανέλαβε την ηγεσία της ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος κυνηγά πλέον το απόλυτο ρεκόρ και θα έχει την ευκαιρία να το ισοφαρίσει στα εναπομείναντα ματς του Nations League.

Η ξέφρενη πορεία της Εθνικής στο φετινό Nations League συνεχίστηκε και απέναντι στην Ιρλανδία. Οι Έλληνες διεθνείς πέτυχαν την τέταρτη διαδοχική νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις στον όμιλό τους και έχουν το πάνω χέρι για την κατάληψη της πρώτης θέσης αφού θα παίξουν για τουλάχιστον δύο αποτελέσματα στο ντέρμπι κορυφής με την Αγγλία το ερχόμενο Νοέμβριο.

Όλα αυτά φυσικά πιστώνονται σε μεγάλο βαθμό στον άνθρωπο που κάθεται στην άκρη του πάγκου: τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός καθοδηγεί με μαεστρία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, έχοντας καταφέρει να βάλει τη σφραγίδα του στο ελληνικό σύνολο σε χρόνο... ρεκόρ. Κρατήστε την τελευταία λέξη.

Με το απόλυτο των βαθμών στα πρώτα του τέσσερα ματς ως ομοσπονδιακός, ο Ιβάν τρέχει πλέον το δεύτερο καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της Εθνικής. Και απέχει δύο νίκες μακριά από το να το ισοφαρίσει.

Συγκεκριμένα, το ευρύτερο νικηφόρο σερί νεοφερμένου προπονητή στον πάγκο της Εθνικής ανήκει στον Κώστα Πολυχρονίου από το 1995, ρεκόρ που σταμάτησε στα έξι παιχνίδια: Νησιά Φερόε, Φινλανδία, Σαν Μαρίνο και Σκωτία για τα προκριματικά του Euro 1996 καθώς και δύο φιλικές επικρατήσεις με Κύπρο και Ρουμανία.

Από τότε κανείς δεν μπόρεσε έστω να φτάσει κοντά σε τέτοιο ξεκίνημα, ούτε καν ο σπουδαίος Ότο Ρεχάγκελ που μάλιστα είχε αρχίσει με το... αριστερό, στην ήττα της Ελλάδας με 5-1 από τη Φινλανδία. Πιο κοντά έφτασε ο διάδοχός του, Φερνάντο Σάντος, ο οποίος ξεκίνησε δίχως ήττα στα πρώτα έξι ματς (4-2-0) κι εν τέλει σφράγισε ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί 17 αγώνων!

Πλέον, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπορεί να το ισοφαρίσει αν η Ελλάδα κάνει το 6X6 στον όμιλο του Nations League, στα επερχόμενα παιχνίδια με Αγγλία (εντός) και Φινλανδία (εκτός). Αν το πετύχει, τότε το επόμενο κατά πάσα πιθανότητα παιχνίδι που θα κληθεί να σπάσει το ρεκόρ θα είναι τον ερχόμενο Μάρτιο στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026.

Γιοβάνοβιτς: Τα «τρελά» σερί με Παναθηναϊκό και ΑΠΟΕΛ

Στην περίπτωση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ένα τέτοιο ξεκίνημα δεν είναι ούτε πρωτόγνωρο. Για την ακρίβεια, το απόλυτο των τεσσάρων αγώνων... ωχριά μπροστά στα νικηφόρα σερί που έχει καταγράψει στην προπονητική του καριέρα, με τα δύο πιο σπουδαία εξ αυτών να σημειώνονται στα χρόνια του με τον Παναθηναϊκό και τον ΑΠΟΕΛ.

Με τους Πράσινους συνέθεσε το απίθανο και ιστορικό ξεκίνημα της σεζόν 2022-23, όπου το κοντέρ στο ελληνικό πρωτάθλημα έγραψε δέκα νίκες και 30 βαθμούς στις πρώτες δέκα αγωνιστικές! Το αήττητο μάλιστα κράτησε συνολικά 16 αγωνιστικές, πάνω δηλαδή από έναν ολόκληρο γύρο, με το Τριφύλλι να χάνει εν τέλει την 17η αγωνιστική στις 8 Ιανουαρίου του 2023 από την ΑΕΚ.

Ακόμα πιο εκκωφαντικό ήταν το σερί που πέτυχε στον ΑΠΟΕΛ. Αυτή τη φορά όχι από την εκκίνηση της θητείας του ή την αρχή της σεζόν, αλλά ενδιάμεσα τη χρονιά 2008/09 όταν η ομάδα του σημείωσε 16 διαδοχικές νίκες από τη 14η ως την 29η αγωνιστική και με μια ισοπαλία αργότερα εξασφάλισε πανηγυρικά τον τίτλο στην Κύπρο.

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ