Αναστασίου: «Η ομάδα μέχρι σήμερα πέτυχε στο 100% τους στόχους της»

Δημοσιεύθηκε 9:04 μμ Ενημερώθηκε 9:28 μμ
Αναστασίου: «Η ομάδα μέχρι σήμερα πέτυχε στο 100% τους στόχους της»
Στο OMONOIA TV φιλοξενήθηκε ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού της Ομόνοιας, Γιάννης Αναστασίου και είπε πολλά και σημαντικά...

Μίλησε για την πορεία της ομάδας ως τώρα σε Κύπρο και Ευρώπη, τους φετινούς στόχους, το «χτίσιμο» του ρόστερ για το οποίο είχε σημαντική συμβολή ενώ αναφέρθηκε και σε κάποιους παίκτες.

«Ευχαριστώ για την πρόσκληση αν και πάντα προτιμώ πρωταγωνιστές να είναι ο προπονητής και οι παίκτες. Θεωρώ ότι αυτοί είναι που πρέπει να μιλάμε, από την άλλη είναι καλό να βγαίνουν κάποια πράγματα που αφορούν τη λειτουργία της ομάδας για να ξέρει ο κόσμος», σχολίασε αρχικά.

Για τη θέση του στρατηγικού σύμβουλου απάντησε: «Η θέση που μου προσφέρθηκε ήταν μία πρόκληση για μένα, αρκετά ενδιαφέρουσα. Άρχισα ως προπονητής που εκεί είχα αναλάβει ένα κεφάλαιο αγωνιστικής διαχείρισης της ομάδας, όμως την ίδια ώρα είχα και την έγνοια για τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς. Αυτό που συνειδητοποίησα γυρίζοντας από τον ένα ρόλο στον άλλο, ήταν πόσο σημαντική ήταν η επικοινωνία και πόσο ξεκάθαροι θα ήταν οι ρόλοι του καθενός και ακόμη πιο σημαντικό ήταν το πως διαχειρίστηκε ο πρόεδρος την κατάσταση με το νέο προπονητή, να μας φέρει σε επικοινωνία και συνεννόηση. Βέβαια σε αυτό βοήθησε και ο νέος προπονητής, ο οποίος είναι πολύ καλός, είχε μια μεγάλη εικόνα της ομάδας από τον Ιανουάριο και έτσι ήταν πιο εύκολο στο πως θα ξεκινούσαμε τη νέα σεζόν με τους νέους ρόλους».

Όσο για τις μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ, είπε: «Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος. Βέβαια από την περίοδο της προετοιμασίας που τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά στα φιλικά και που δεν βάλαμε ούτε γκολ, εκεί ίσως να υπήρξε μια δυσαρέσκεια, όμως είχα πει στο νέο προπονητή, πως εφόσον δουλεύουμε σωστά να συνεχίσει τη δουλειά και τα σημαντικά είναι τα επίσημα παιχνίδια. Επίσης τους παίκτες που θέλαμε, έτσι το πρόβλημα στα φιλικά ήταν καθαρά η χημεία μεταξύ τους. Θέλαμε το 90% του ρόστερ να το έχει στη διάθεση του ο προπονητής πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων κάτι που καταφέραμε και έτσι ήταν και για τον ίδιο μία πρόκληση να εφαρμόσει το παιχνίδι που ήθελε».

Για την πορεία της Ομόνοιας ως τώρα, είπε: «Η ομάδα μέχρι σήμερα πέτυχε στο 100% τους στόχους της. Μπήκε στην League Phase του Conference League. Θέλουμε να συνεχίσουμε και μετά τα Χριστούγεννα την πορεία μας στην Ευρώπη. Είμαστε αισιόδοξοι, παιχνίδι με παιχνίδι να παίρνουμε το μάξιμουμ που μπορούμε και στο τέλος να δούμε που βρισκόμαστε», τονίζοντας για το πρωτάθλημα: «Θα χαθούν από όλους βαθμούς. Θα πρέπει ακόμη και στην κακή σου μέρα να κερδίσεις. Οι ομάδες που είναι ψηλά είναι της ίδιας δυναμικότητας. Εμείς θα πρέπει με τις πιο μικρές ομάδες να παίρνουμε τους βαθμούς και να διαχειριστούμε καλά και το κεφάλαιο Ευρώπη».

Για τον προγραμματισμό είπε ανάμεσα σε άλλα: «Την περίοδο που ήμουν προπονητής από τα παιδιά δεν είχα κανένα παράπονο. Απλά πολλές φορές ήταν δύσκολο κυρίως μετά τον τραυματισμό του Μπεζους να γίνουμε δημιουργικοί και να βγούμε από μια δύσκολη κατάσταση. Θεωρώ μεσοαμυντικά μπορούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί αλλά μεσοεπιθετικά μας έλειπε ο παίκτης που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά με μια ατομική ενέργεια, με μια πάσα κλπ. Δεν είχαμε τέτοιους παίκτες. Κάναμε πολλές συζητήσεις, με διοίκηση, προπονητή επιτελείο και καταλήξαμε πως αυτό που θέλουμε από τους παίκτες που θα πάρουμε να είναι με το που πάρουν μπάλα να σκέφτονται την επίθεση. Να είναι σε αυτό το φάσμα φιλοσοφίας». Για να προσθέσει: «Μετά τον τραυματισμό του Μπέζους χρειαζόμασταν επιλογές. Κάναμε συζητήσεις με τον προπονητή για τί είδους παίκτες χρειαζόμασταν. Και έτσι επιλέξαμε παίκτες εξελίξιμους αλλά και έμπειρους και τους φέραμε στην ομάδα. Μεσοαμυντικά μπορούσαμε να βρούμε λύσεις. Με τους παίκτες που διαθέτουμε, πιστεύω ότι ο προπονητής μπορεί να παίξει ότι σύστημα θέλει. Τα πειράματα συνήθως κοστίζουν και εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε πειράματα».

Ρωτήθηκε και για τον Κακουλλή και την πρόταση που υπήρχε για τον Κύπριο επιθετικό, στην υπογραφή συμβολαίου με τον Γιόβετιτς αλλά και τις περιπτώσεις των Ατζίλι και Ελάντερ.

«Υπήρξε ενδιαφέρον για κάποιους. Από τη στιγμή που το ενδιαφέρον δεν προχώρησε στα θέλω της ομάδας ή δεν υπήρχε διάθεση να πλησιάσουν στα θέλω, συνεχίσαμε με τους παίκτες που είχαμε». Για να πει για τον Γιόβετιτς: «Η πρώτη προσέγγιση έγινε 19-20 Αυγούστου. Υπήρχε μεγάλη διαφορά στα θέλω. Μιλούσε ο προπονητής με τον παίκτη και σιγά-σιγά άρχισε να φαίνεται φως στο τούνελ. Διαχειριστήκαμε την περίπτωση γιατί το κυριότερο ήταν να μην διαταράξουμε ισορροπίες στα αποδυτήρια. Κάναμε την πρόταση και από τη στιγμή που και ο Στέφαν έδειξε διάθεση και θέληση, αποκτήσαμε έναν παίκτη με εμπειρία και παραστάσεις που θα βοηθήσει όχι μόνο την ομάδα αλλά και τους νέους παίκτες».

Όσο για τους Ομέρ Ατζίλι και Ελάντερ, σχολίασε: «Και οι δύο είναι παίκτες ποιοτικοί με παραστάσεις από υψηλό επίπεδο. Χρειάζεται χρόνο ο Ατζίλι. Ο Ελάντερ είχε κάποιες ατυχίες και έμεινε λίγο πίσω. Το κυριότερο είναι πως υπάρχουν παίκτες σε κάθε θέση».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
To μήνυμα της Ομόνοιας για τον Μπέζους που... επιστρέφει!

To μήνυμα της Ομόνοιας για τον Μπέζους που... επιστρέφει!

To μήνυμα της Ομόνοιας για τον Μπέζους που... επιστρέφει!

Έτσι διαμορφώθηκε πλέον η βαθμολογία

Έτσι διαμορφώθηκε πλέον η βαθμολογία

Έτσι διαμορφώθηκε πλέον η βαθμολογία

«Καρφωμένοι» στο ΟΜΟΝΟΙΑ TV

«Καρφωμένοι» στο ΟΜΟΝΟΙΑ TV

«Καρφωμένοι» στο ΟΜΟΝΟΙΑ TV

Σημαντική εξέλιξη με Κακουλλή!

Σημαντική εξέλιξη με Κακουλλή!

Σημαντική εξέλιξη με Κακουλλή!