Βαριά άρρωστος ο ΑΠΟΕΛ, μεγάλο διπλό η ΑΕΚ!

Δημοσιεύθηκε 9:58 μμ
Βαριά άρρωστος ο ΑΠΟΕΛ, μεγάλο διπλό η ΑΕΚ!

Τεράστιο διπλό στην έδρα του… ασθενούς ΑΠΟΕΛ πήρε η ΑΕΚ, επικρατώντας με 1-0 στο ντέρμπι που διεξήχθη στο ΓΣΠ για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος!

Χρυσός σκόρερ για τους Λαρνακείς ήταν ο Φαράζ, ο οποίος με προβολή στο 78ο λεπτό έπειτα από γύρισμα του Γκαρθία, χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του, η οποία ήταν ανώτερη από τους γηπεδούχους κι άξιζε τη νίκη στην πρωτεύουσα, επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Αντιθέτως, ο ΑΠΟΕΛ απογοήτευσε για άλλη μια φορά τον κόσμο του, καθώς σε άλλο ένα παιχνίδι η απόδοσή του ήταν κάτω του μετρίου και ο προβληματισμός στην ομάδα συνεχίζει να εντείνεται.

Με τη δεύτερη διαδοχική της νίκη και τρίτη συνολικά (όλες εκτός έδρας!) η ΑΕΚ έφτασε τους δέκα βαθμούς κι έπιασε στην τέταρτη θέση τους γαλαζοκίτρινους, οι οποίοι δέχθηκαν τη δεύτερη τους ήττα, έμειναν χωρίς τρίποντο σε δεύτερο σερί ματς και αγνοούν τη νίκη σε τρία συνολικά παιχνίδια μαζί με το ευρωπαϊκό.

Ο αγώνας

Μετά την πάροδο των πρώτων λεπτών η ΑΕΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία κι ήταν ξεκάθαρα η πιο επικίνδυνη ομάδα. Η πρώτη της καλή φάση ήρθε με σουτ του Αϊτόρ στο 12’, στο 20’ ο Καμπρέρα με κεφαλιά δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 22’ Αϊτόρ είχε δοκάρι με ωραίο εκτός περιοχής σουτ. Πέραν των τριών πιο πάνω φάσεων οι Λαρνακείς είχαν και πολλές άλλες επικίνδυνες προϋποθέσεις, με τον εξαιρετικό Λαΐφη να σώζει την εστία της ομάδας του σε δυο-τρεις περιπτώσεις, ενώ ο Κύπριος στόπερ είχε και τη μοναδική αξιόλογη φάση του ΑΠΟΕΛ στο πρώτο μέρος, με κεφαλιά στις καθυστερήσεις που αποκρούστηκε από τον Αθανασιάδη.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Καμπρέρα έχασε μεγάλη ευκαιρία (49΄) να δώσει το προβάδισμα στην ΑΕΚ όταν το πλασέ του από ευνοϊκή θέση δεν βρήκε στόχο, ενώ το σουτ του Αϊτόρ στο 53’ αποκρούστηκε από τον Λαΐφη. Ο ρυθμός στη συνέχεια ήταν πολύ πεσμένος και φάσεις δεν υπήρχαν (το σουτ του Ρόντεν στο 69’) δεν ανησύχησε τον Μπέλετς), όμως στο 78ο λεπτό ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους, με προβολή του Φαράζ μετά από γύρισμα του Γκαρθία. Ο ΑΠΟΕΛ άγγιξε την ισοφάριση στο 90’ με τον Κόρμπου, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αθανασιάδη.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

90+6' Σουτ του Φαράζ, έσωσε ο Μπέλετς.

90+5' Μιραμόν αντί Αϊτόρ.

-Επτά λεπτά οι καθυστερήσεις.

90' Σολ στη θέση του Καμπρέρα.

90' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ με τον Κόρμπου, του είπε «όχι» στο κοντινό του σουτ ο Αθανασιάδης.

85' Ο Ντράζιτς αντικαθιστά τον Μαρκίνιος.

78' ΓΚΟΛ, 1-0 η ΑΕΚ με τον Φαράζ! Μετά από γύρισμα του Γκαρθία και προβολή.

75' Κόρμπου αντί Πίζι και Κιντιγιά αντί Σούσιτς.

74' Γκάμα αντί Ροντέν.

71' Κίτρινη στον Πονς.

70' Mακρινό σουτ του Ρόντεν, μάζεψε ο Μπέλετς χωρίς πρόβλημα.

59' Τεχέρα αντί Κοσταντίνοφ.

53' Σουτ του Αϊτόρ, έβγαλε άμυνα ο Λαΐφης.

51' Ο Αμπάνια στέλνει την μπάλα στα δίχτυα όμως είχε προηγηθεί υπόδειξη οφσάιντ στον Μαρκίνιος.

49' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ, έξω το διαγώνιο πλασέ του Καμπρέρα!

Δεύτερο ημίχρονο

45+2΄ Πρώτη καλή ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ με κεφαλιά του Λαΐφη μετά από εκτέλεση φάουλ του Πίζι, πέφτει και μαζεύει ο Αθανασιάδης.

44' Κίτρινη στον Ροντέν.

38' Σωτήριο κόψιμο του Λαΐφη προ του Καμπρέρα.

34' Κεφαλιά του Εντονγκαλά, μαζεύει ο Αθανασιάδης.

28' Κίτρινη στον Πίζι.

-Καλύτερη και πιο απειλητική η ομάδα της Λάρνακας στο πρώτο μισό του ημιχρόνου.

22' Δοκάρι για την ΑΕΚ με ωραίο εκτός περιοχής σουτ του Αϊτόρ.

20' Κεφαλιά του Καμπρέρα, άστοχη.

19' Κίτρινη στον Αϊτόρ.

16' Μετά από κλέψιμο του Αμπάνια βγήκε απειλητικά στην κόντρα ο Ελ Αραμπί, αντί να σουτάρει προτίμησε να ντριμπλάρει αντίπαλο και να δώσει πάσα στον Μαρκίνιος αλλά ανακόπηκε και χάθηκαν πολύ καλές προϋποθέσεις.

12' Καλό σουτ του Αϊτόρ λίγο έξω από την περιοχή, έδιωξε σε κόρνερ ο Μπέλετς. Πρώτη αξιόλογη φάση στο ματς.

11' Σουτ του Μαρκίνιος, κόντραρε.

-Ξεκίνησε το ντέρμπι.

ΑΠΟΕΛ: Mπέλετς, Τσεμπάκ, Λαΐφης, Ντβάλι, Σούσιτς (75΄ Κιντιγιά), Κοσταντίνοφ (59΄ Τεχέρα), Αμπάνια, Πίζι (75΄ Κόρμπου), Μαρκίνιος (85΄ Ντράζιτς), Εντονγκαλά, Ελ Αραμπί.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Γκαρθία, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Εκπολό, Λέδες, Πονς, Ρόντεν (74΄ Γκάμα), Φαράζ, Αϊτόρ (90+5΄ Μιραμόν), Καμπρέρα (90΄ Σολ).

ΣΚΟΡΕΡ: - / 78΄ Φαράζ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 28΄ Πίζι / 19΄ Αϊτόρ, 44΄ Ροντέν, 71΄ Πονς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φελλάς Κωνσταντίνος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Κωμοδρόμος Ηράκλης

Β' Βοηθός Διαιτητής: Τουμάζου Ανδρέας

4ος Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

VAR: Σολωμού Δημήτρης

AVAR: Εγγλέζου Νίκος

Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ