Ισοπαλία στο μεγάλο ντέρμπι του ΟΑΚΑ

Δημοσιεύθηκε 11:00 μμ
Ισοπαλία στο μεγάλο ντέρμπι του ΟΑΚΑ

Στο λευκό 0-0 έμεινε το μεγάλο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής σε ένα σπουδαίο ματς που τα είχε όλα, εκτός από... γκολ. Καλύτεροι οι «πράσινοι» στο πρώτο ημίχρονο, «πάτησε» καλύτερα μετά το 45’ ο Ολυμπιακός, όμως οι δύο γκολκίπερ ήταν εκεί που έπρεπε σ’ όλες τις μεγάλες φάσεις διατηρώντας το «μηδέν» κάτω απ’ τα γκολπόστ τους. Στο -7 απ’ τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ πλέον ο Παναθηναϊκός που πάει «πληγωμένος» στη δεύτερη διακοπή της σεζόν για τις εθνικές ομάδες, στη δεύτερη θέση και στο -2 πια ο Ολυμπιακός.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και να «χτυπήσει» την άμυνα του Ολυμπιακού είτε απ’ την αριστερή πλευρά, είτε από στατικές φάσεις. Στο 11’ από εκτέλεση κόρνερ του Τετέ, ο Γεντβάι πήρε την κεφαλιά πιο ψηλά απ’ όλους, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια, ενώ στο 17’ από εκτέλεση πλαγίου του Μλαντένοβιτς από τα αριστερά, ο Τζούριτσιτς έκανε το σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής, που πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Τζολάκη.

Οι «πράσινοι» επέμειναν και στο 21’ έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως μετά την εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, ο Ίνγκασον με κεφαλιά σημάδεψε λίγο άουτ απ’ το αριστερό δοκάρι του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να «πατάει» καλύτερα στο γήπεδο μετά το 25’ κι ένα λεπτό μετά έχασε ευκαιρία με τον Έσε, ενώ στο 30’ από πολύ γρήγορο transition των «πράσινων» ο Τζούριτσιτς έβγαλε προς τον Μλαντένοβιτς που σούταρε στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 33’ σε φάση διαρκείας στην περιοχή του Παναθηναϊκού έπειτα από κόρνερ των Πειραιωτών, η μπάλα έφτασε στον Κάρμο που σούταρε στα σώματα, ενώ στη συνέχεια ο Μπάλντοκ έβαλε καθοριστική κόντρα στην προσπάθεια του Ελ Κααμπί δίνοντας την ευκαιρία στον Λοντίγκιν να μπλοκάρει.

Δύο λεπτά μετά από άτσαλο διώξιμο του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, ο Ζέλσον «έστρωσε» στον Ελ Κααμπί, εκείνος πέρασε τον Λοντίγκιν και πλάσαρε, αλλά ο Ίνγκασον έδιωξε σωτήρια για τους «πράσινους» πριν η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Στο 44’ έγινε αναγκαστική αλλαγή για τους «πράσινους» ο Φώτης Ιωαννίδης, ο οποίος υπέφερε απ’ το 25’ με ενόχληση στον προσαγωγό (θλάση ανέφερε η επίσημη ενημέρωση του Παναθηναϊκού, το μέγεθος της οποίας θα φανεί απ’ τη μαγνητική που θα κάνει), με τον Σπόραρ να παίρνει τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης.

Το ημίχρονο έκλεισε με άλλη μία ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, όταν στο 45’+2’ από φάουλ του Μπακασέτα, ο Τζολάκης βγήκε άτσαλα, η μπάλα έμεινε στη μικρή περιοχή με τον Σπόραρ να εκτελεί σε δύο χρόνους, αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, για να ακολουθήσει πλασέ του Τετέ πάνω απ’ τα δοκάρια.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έκανε πιο αισθητή την παρουσία του με την είσοδο του Κωστούλα στο γήπεδο κι έχασε την πρώτη ευκαιρία με το πλασέ του Μαρτίνς στο 55’ που πέρασε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα από εξαιρετικό γέμισμα του Μαρτίνς στην περιοχή από τα αριστερά, ο Ελ Κααμπί βρήκε λίγο την μπάλα, η οποία πήγε στο κέντρο της εστίας, αλλά μπλόκαρε ο Λοντίγκιν.

Στο 70’ ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία πρώτα σε πλαϊνό σουτ του Μουζακίτη που απέκρουσε δύσκολα ο Λοντίγκιν κι εν συνεχεία σε πλασέ του Κωστούλα από πολύ πλεονεκτική θέση που πέρασε λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια του Παναθηναϊκού.

Στο 77’ ο Ο Ορτέγκα καθυστέρησε, έκλεψε ο Ουναΐ, ο οποίος πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά, ντρίμπλαρε κι έκανε το σουτ, χωρίς να βρει στόχο, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λοντίγκιν έκανε σωτήρια επέμβαση στο τετ-α-τετ του Μασούρα, διατηρώντας το «μηδέν» για τους «πράσινους» σε μία τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό για να πάρει το ματς δευτερόλεπτα πριν το φινάλε...

Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία)

Κίτρινες: 72’ Μλαντένοβιτς, 88’ Σπόραρ - 20’ Ρέτσος, 73’ Ντάνι Γκαρθία, 80’ Έσε, 90’+3’ Ροντινέι

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Λοντίγκιν, Μπάλντοκ (75΄ Κώτσιρας), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (65’ Μαξίμοβιτς), Τετέ, Μπακασέτας (75’ Ουναΐ), Τζούριτσιτς (65’ Πελίστρι), Ιωαννίδης (44’ λ.τρ. Ιωαννίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια (62’ Ντάνι Γκαρθία), Κάρμο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Μουζακίτης (86’ Μασούρας), Έσε, Ροντινέι, Ολιβέιρα (46’ Κωστούλας), Μαρτίνς (62’ Βέλντε), Ελ Κααμπί.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Κέρδισε άγχος και Λεβαδειακό ο ΠΑΟΚ

Κέρδισε άγχος και Λεβαδειακό ο ΠΑΟΚ

Κέρδισε άγχος και Λεβαδειακό ο ΠΑΟΚ

Πήρε διπλό με την αύρα των νέων ο Αστέρας

Πήρε διπλό με την αύρα των νέων ο Αστέρας

Πήρε διπλό με την αύρα των νέων ο Αστέρας

Γλυκοκοιτάζει την κορυφή μέσω ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός, για το... ψαλίδισμα ο ΠΑΟ, ευκαιρία για ΠΑΟΚ

Γλυκοκοιτάζει την κορυφή μέσω ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός, για το... ψαλίδισμα ο ΠΑΟ, ευκαιρία για ΠΑΟΚ

Γλυκοκοιτάζει την κορυφή μέσω ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός, για το... ψαλίδισμα ο ΠΑΟ, ευκαιρία για ΠΑΟΚ

Ιδανικό ντεμπούτο για Πουρσαϊτίδη που ήταν ειλικρινής: «Ο Θεός ήταν… Βόλος»

Ιδανικό ντεμπούτο για Πουρσαϊτίδη που ήταν ειλικρινής: «Ο Θεός ήταν… Βόλος»

Ιδανικό ντεμπούτο για Πουρσαϊτίδη που ήταν ειλικρινής: «Ο Θεός ήταν… Βόλος»