Ένα ωραίο και ξεχωριστό ραντεβού, 42 χρόνια μετά...

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 11:41 πμ
Ένα ωραίο και ξεχωριστό ραντεβού, 42 χρόνια μετά...

Η ιστορία επαναλήφθηκε 42 χρόνια μετά…

Οι αναμετρήσεις μεταξύ Άστον Βίλα και η Μπάγερν Μονάχου έχουν το δικό τους, ξεχωριστό ενδιαφέρον. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν την περασμένη Τετάρτη στο «Βίλα Παρκ» για τον Τσιάμπιονς Λιγκ, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν 1-0 (ο Ντουράν το γκολ), παρόλο που οι Γερμανοί ήταν καλύτεροι, χάνοντας σωρεία ευκαιριών. Οι δύο ιστορικοί σύλλογοι είχαν συναντηθεί για τελευταία φορά πριν από 42 ολόκληρα χρόνια, στις 26 Μαΐου 1982, στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης που έγινε στο Ρότερνταμ.

Εκείνος ο τελικός επεφύλασσε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του θεσμού. Το απόλυτο αουτσάιντερ ήταν η Βίλα, η οποία την προηγούμενη σεζόν (1980-81) είχε κατακτήσει απρόσμενα το πρωτάθλημα Αγγλίας. Σ’ εκείνο τον τελικό, λοιπόν, ο αγώνας άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για την αγγλική ομάδα, αφού μόλις στο 9΄ τραυματίστηκε ο βασικός της τερματοφύλακας, ο Τζίμι Ρίμερ, και τη θέση του πήρε ο αναπληρωματικός Νάιτζελ Σπινκ.

Κι όμως, παρόλο που η Μπάγερν ήταν ανώτερη και πίεζε τη Βίλα, ο Σπινκ έκανε το παιχνίδι της ζωής του εκείνο το βράδυ, πραγματοποιώντας πάμπολλες σωτήριες επεμβάσεις. Και μιλάμε για μια Μπάγερν με παίκτες παγκόσμιας κλάσης την εποχή εκείνη, όπως οι Ρουμενίνγκε, Μπράιτνερ, Άουγκεταλερ, Ντρέμλερ κ.ά. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο σέντερ φορ της Βίλα, Πίτερ Γουίθ, άνοιξε το σκορ στο 67΄, έπειτα από εξαιρετική ατομική ενέργεια του δαιμόνιου εξτρέμ Τόνι Μόρλεϊ. Το 1-0 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Το 1982 έσωσε τη Βίλα ο Σπινκ, την περασμένη Τετάρτη την έσωσε ο διεθνής Αργεντινός τερματοφύλακας Μαρτίνες. Οι Γερμανοί είχαν 17 τελικές προσπάθειες (7 στον στόχο), έναντι μόλις πέντε των Άγγλων (δύο στον στόχο)… Η τύχη χαμογέλασε στην Άστον Βίλα.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ