Πρώτη ήττα για την ΑΕΚ που φωνάζει για δύο πέναλτι!

Δημοσιεύθηκε 9:34 μμ
Πρώτη ήττα για την ΑΕΚ που φωνάζει για δύο πέναλτι!

Την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε η ΑΕΚ στο Αγρίνιο, καθώς με το γκολ του Λουίς ο εκπληκτικός Παναιτωλικός επικράτησε με 1-0. Φωνάζουν για δύο περιπτώσεις πέναλτι στην Ένωση.

Μία πολύ σημαντική και μεγάλη για τη συνέχεια νίκη πήρε ο Παναιτωλικός, που επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στο Αγρίνιο και εδραιώθηκε ψηλά στην κατάταξη. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Λουίς στο 73', ενώ οι «κιτρινόμαυροι» διατηρούν φρικτά παράπονα από τον ρέφερι Πουλικίδη αλλά και το VAR, για τον μη καταλογισμό δύο πέναλτι, επί του Περέιρα στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου και για χέρι του Λουίς στις καθυστερήσεις.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Τσάβες κάτω από τα γκολπόστ, τους Παντελάκη, Σιέλη, Στάγιτς στα στόπερ, τον Μαυρία δεξιό μπακ-χαφ, τον Νικολάου αριστερό, τους Πέρες, Λιάβα, Μπουζούκη στον άξονα και τους Ντίας, Λομόνακο στα φορ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Στρακόσια στο τέρμα, τους Ρότα, Κάλενς, Βίντα, Πήλιο τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά, τους Σιμάνσκι, Πινέδα, Περέιρα στον άξονα, τους Ελίασον, Κοϊτά στα «φτερά» και τον Πιερό στη γραμμή κρούσης. fg

Το έλεγχο η ΑΕΚ, έβγαλε φάσεις, ο Παναιτωλικός βρήκε μία καλή στο τρανζίσιον

Σέντρα στο ματς και τα πρώτα 10 λεπτά ήταν... κάπως αναγνωριστικά και η ΑΕΚ ήταν εκείνη που βρήκε πρώτη «καθαρή» φάση όταν μετά από λάθος των γηπεδούχων ο Πινέδα βρέθηκε σε θέση βολής στο 8' όμως από καλή θέση δεν κατάφερε να ευστοχήσει. Λίγο αργότερα (13') ήταν η σειρά του Παναιτωλικού να βάλει για πρώτη φορά «δύσκολα» στην άμυνα της αντιπάλου του με τον Λιάβα, αλλά από εκείνο το σημείο και έπειτα οι «κιτρινόμαυροι» πήραν τον έλεγχο και το παιχνίδι κυλούσε ως επί το πλείστων στο μισό των «κυανοκίτρινων».

Οι της Ενωσης διατηρούσαν την κατοχή, κυκλοφορούσαν την μπάλα, έπαιρναν τις περισσότερες δεύτερες και η αναμέτρηση κυλούσε γύρω από τα καρέ του Τσάβες. Οι Κοϊτά (18'), Πιερό (19'), Ελίασον (31'), Πινέδα (32') απώλεσαν καλές ευκαιρίες να βρουν δίχτυα - κυρίως εκείνη του φορ από την Αϊτή - αλλά δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Την ίδια στιγμή τα «καναρίνια» αμύνονταν σωστά, κενοί χώροι μέσα στο «κουτί» δεν υπήρχαν και μάλιστα στο 44' σε φάση τρανζίσιον στο 44' μετά από στατικό των φιλοξενούμενων ο Πέρες άπλωσε για τον Ντίας, εκείνος μπήκε στα καρέ του Στρακόσια και από πλάγια θέση σούταρε άουτ.

Ο Πιερό «άγγιξε» το 0-1

Στο δεύτερο μισό η εικόνα του αγώνα άλλαξε και το παιχνίδι έγινε πιο «ανοικτό». Οι γηπεδούχοι στα 2-3 πρώτα του λεπτά θέλησαν να αιφνιδιάσουν τους φιλοξενούμενους (σ.σ. απείλησαν και με τον Λομόνακο στο 48'), ενώ μετά οι «κιτρινόμαυροι» ανέκτησαν μεν τον έλεγχο, όμως οι «κυανοκίτρινοι» παρουσιάζονταν πιο επικίνδυνοι στην κόντρα, Ο Πινέδα στο 51' «φλέρταρε» με το γκολ και στο 62' οι Ενωσιτες «άγγιξαν» το 1-0 όταν ο Πιερό πετάχτηκε μετά από σέντρα-σουτ του Ελίασον, βρήκε την μπάλα, ο Τσάβες δεν μπορούσε να αντιδράσει αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Η είσοδος των Λουίς, Ρόα άλλαξε την εικόνα των γηπεδούχων και 1-0

Κάπου εκεί άρχισαν και οι εκατέρωθεν παρεμβάσεις από τον πάγκο, αφού οι μεν γηπεδούχοι πέρασαν τους Λουίς, Ρόα στον άξονα και ο Λιάβας «γύρισε» αριστερό μπακ, ενώ λίγο αργότερα οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν περισσότερο επιθετικά με την είσοδο των Γκαρσία, Λιούμπισιτς. Οι τελευταίος απείλησε στο 70', οι «κιτρινόμαυροι» διατηρούσαν τον έλεγχο την κατοχή, αλλά οι «κυανοκίτρινοι» παρέμεναν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και σε μία ανάλογη στιγμή άνοιξαν το σκορ. Πιο συγκεκριμένα στο 73' όταν ο Μαυρίας ανέβηκε από τα δεξιά, έκανε την παράλληλη και ο Λουίς με πλασέ στην κίνηση «νίκησε» τον Στρακόσια. Λίγο αργότερα σε νέα φάση μετάβασης ο Πορτογάλος «φλέρταρε» με το 2-0 και ο αγώνας είχε αποκτήσει «τρελό» ρυθμό.

Ολη η ΑΕΚ μπροστά, ο Γκαρσία «άγγιξε» το 1-1, ο Μαϊντεβατς το 2-0

Με αυτά τα δεδομένα μπήκαμε στην τελική ευθεία της αναμέτρησης, όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν πλέον βγει και εύλογα όλοι μπροστά. Ο Αμραμπατ για παράδειγμα ήταν δεξιός μπακ και στο 81' ο Γκαρσία έκανε μία φανταστική ενέργεια, απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά από καλή θέση πλάσαρε ψηλά άουτ. Ελέω των συνθηκών δεν υπήρχαν πια τακτικές και επειδή οι «κιτρινόμαυροι» έβγαιναν όλοι μπροστά υπήρχαν κενοί χώροι. Σε μία ανάλογη φάση ο Ρόα έπαιξε για τον Μάϊντεβατς που βρέθηκε φάτσα με το 2-0 αλλά ο γκολκίπερ της Ενωσης πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση. Στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, οι γηπεδούχοι διατηρούσαν 5 και 6 παίκτες μέσα στην περιοχή τους, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τους Γκατσίνοβις, Γκαρσία αλλά το 1-0 δεν άλλαξε.

MVP: Ο Λουίς. Ηρθε από τον πάγκο και βρέθηκε στο «6», κάτι που επέτρεψε στον Πέρες να «απελευθερωθεί». Ο Πορτογάλος σκόραρε, αμέσως μετά «φλέρταρε» με το 2-0 και ήταν ο μεγάλος του πρωταγωνιστής,

Στο ύψος του: Ο Παντελάκης τα πήγε πολύ καλά και «κυριάρχησε» στο κέντρο της άμυνας. Οι Λιάβας, Πέρες έκαναν ακόμη ένα πολύ καλό ματς, όπως και ο Λομόνακο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ελίασον. Δεν πήρε πρωτοβουλίες και η άμυνα του Παναιτωλικού δεν τον «αισθάνθηκε».

Το «στραγάλι»: Στο 26' οι «κιτρινόμαυροι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι επί του Περέιρα από τον Τσάβες, μετά από ωραία μεταβίβαση του Πιερό στον Αργεντινό. Ο ρέφερι και το VAR είπαν «παίζεται», κάτι που προκάλεσε νέες αντιδράσεις των «κιτρινόμαυρων». Στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για νέο πέναλτι, αυτή τη φορά σε χέρι του Λουίς.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Η ΑΕΚ είχε την κατοχή και τις περισσότερες «καθαρές» φάσεις, τις οποίες όμως δεν εκμεταλλεύτηκε. Στο 0-0 ο Πινέδα δις και ο Πιερό σε ακόμη μία περίπτωση θα μπορούσαν να βρουν δίχτυα για λογαριασμό της, όπως και ο Γκαρσία στο 1-1. Ο Παναιτωλικός στο δεύτερο ημίχρονο θέλησε να της βάλει «δύσκολα», έπαιζε στη μετάβαση και σε αντίθεση με την Ενωση έκανε γκολ στις 1,5 ευκαιρία του (είχε προηγηθεί εκείνη του Ντίας). Μετά το 1-0 θα μπορούσε να γίνει τόσο το 2-0 όσο και το 1-1, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» διαμαρτύρονται έντονα για τις διαιτητικές αποφάσεις.

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ο Μορόν έστειλε τον Άρη στην κορυφή!

Ο Μορόν έστειλε τον Άρη στην κορυφή!

Ο Μορόν έστειλε τον Άρη στην κορυφή!

Ανατροπή... διλέπτου για τον Βόλο στο Περιστέρι

Ανατροπή... διλέπτου για τον Βόλο στο Περιστέρι

Ανατροπή... διλέπτου για τον Βόλο στο Περιστέρι

Πλησιάζει η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Αράο για νέο συμβόλαιο

Πλησιάζει η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Αράο για νέο συμβόλαιο

Πλησιάζει η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Αράο για νέο συμβόλαιο

Το «πρόβλημα» στον ΠΑΟΚ και η σύγκριση με πέρσι

Το «πρόβλημα» στον ΠΑΟΚ και η σύγκριση με πέρσι

Το «πρόβλημα» στον ΠΑΟΚ και η σύγκριση με πέρσι