Ανατροπή... διλέπτου για τον Βόλο στο Περιστέρι

Δημοσιεύθηκε 8:45 μμ
Ανατροπή... διλέπτου για τον Βόλο στο Περιστέρι

Με ένα σπουδαίο διπλό έφυγε από το Περιστέρι ο Βόλος (1-2), καθώς παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0, εκμεταλλεύθηκε την κόκκινη του Μπρόρσον στο ημίχρονο κι έφερε... τούμπα το ματς με τους Γκλάβτσιτς και Γκόζτα. Από το 76' έμειναν και οι Θεσσαλοί με 10, αλλά οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν γκολ ισοφάρισης.

Βαθμολογική ανάσα για τον Βόλο που ξεκόλλησε από την τελευταία θέση. Η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, κατάφερε μέσα σε 2 λεπτά (66' και 68') να πετύχει την απόλυτη ανατροπή και να πάρει μεγάλη νίκη με 2-1. Μια νίκη που τον ανέβασε στην 9η θέση με 7 βαθμούς, ενώ οι Περιστεριώτες έμειναν στους 8 και την 7η θέση. Με 10 παίκτες ο Ατρόμητος στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, αποβολή και για τον Βόλο στο 76'.

Πως κατέβηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε τον γηπεδούχο Ατρόμητο σε σχηματισμό 4-2-3-1. O Χουτεσιώτης ήταν στην εστία, με τους Κίνι, Μανσούρ, Μπρόρσον και Αθανασίου μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά. Τσιγγάρας - Ουεντραόγκο στα χαφ και οι Γιουμπιτάνα, Μπακού, Ουάρντα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Φαν Βέερτ.

Με την ίδια διάταξη κατέβασε τον φιλοξενούμενο Βόλο ο Σάββας Πουρσαϊτίδης. Ο Κόβατς ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μύγα, Καλογερόπουλο, Κορέα και Φεράρι στην άμυνα. Γκλάβτσιτς - Μπερναντού στα χαφ και οι Μεντιέτα, Κόμπα, Ασεχνούν μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον φορ Κόσζτα.

Μία φάση ένα γκολ για τον Ατρόμητο που έμεινε με 10 στις καθυστερήσεις

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο που ανήκε εξ' ολοκλήρου στον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες είχαν τον έλεγχο, πίεσαν χωρίς όμως να φτάνουν με αξιθώσεις στην εστία του Κόβατς. Στο ίδιο διάστημα και συνολικά σε όλο το πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Ήταν συνεχώς πίσω και περίμεναν να απειλήσουν με κόντρα χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Με το ημίχρονο να δείχνει πως θα έβγαινε χωρίς τέρματα, χρειαζόταν μια εξαιρετική προσπάθεια του Γιουμπιτάνα για να μπει γκολ. Συγκεκριμένα στο 41' ο παίκτης του Ατρομήτου μπήκε στην περιοχή και με ωραίο σουτ νίκησε τον Κόβατς κάνοντας έτσι το 1-0. Ένα γκολ που έμεινε ως το τέλος.

Δεν ήταν όμως το τελευταίο σημαντικό γεγονός του ημιχρόνου, καθώς στις καθυστερήσεις ο Μπρόρσον πήγε με τις τάπες σε αντίπαλο, αρχικά ο Σιδηρόπουλος του έδειξε κίτρινη κάρτα, αλλά στην συνέχεια μετά την εξέταση του VAR έδειξε κόκκινη με τους γηπεδούχους να μένουν με 10 παίκτες.

Ολική ανατροπή σε δύο λεπτά για τον Βόλο

Παρότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και στο δεύτερο ημίχρονο και πίεζαν για να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να μην μπορούν να απειλήσουν, αλλά μέσα σε δύο λεπτά κατάφεραν να πετύχουν την ολική ανατροπή.

Αρχικά στο 66' ο Κόστα γύρισε με το κεφάλι στον Γκλάβτσιτς και αυτός κατέβασε ακόμα πιο ωραία την μπάλα και με το αριστερό νίκησε τον Χουτεσιώτη για το 1-1. Πριν καν προλάβουν να σταματήσουν τους πανηγυρισμούς τους, οι Βολιώτες πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Συγκεκριμένα στο 68' ο Κόμπα έφυγε από αριστερά, γύρισε ωραία στον Κόσζτα που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-2 και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Αποβολή και για Βόλο και ευκαιρίες του Ατρομήτου

Όλα έδειχναν πως ο Βόλος θα έφτανε άνετα στη νίκη. Αυτό έγινε βέβαια, αλλά μόνο εύκολα δεν ήταν, καθώς στο 76' και οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Γκλάβτσιτς. Από εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά για το 2-2, με τον Καρλίτος να χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Έτσι το 1-2 έμεινε ως το τέλος με τον Βόλο να παίρνει μια μεγάλη νίκη και τον Ατρόμητο να χάνει με την σειρά του σημαντικούς βαθμούς και μάλιστα εντός έδρας.

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ