Μόνη πρώτη με ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο η Πάφος!

Δημοσιεύθηκε 9:01 μμ Ενημερώθηκε 9:04 μμ
Μόνη πρώτη με ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο η Πάφος!

Αμάν τη νίκη ήταν αυτή! Η Πάφος ήταν κοντά στο να δεχθεί την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα και όχι μόνο την απέφυγε, αλλά κράτησε και το… απόλυτο των βαθμών, χάρη στη σπουδαία ανατροπή της επί της ΑΕΛ με 3-1 στο στάδιο «Alphamega»!

Οι γαλαζοκίτρινοι προηγήθηκαν στο 16΄ με τον Λεσοβόι ο οποίος σκόραρε και στο τρίτο ματς της ομάδας του, με την Πάφο να είναι μεν ανώτερη στη συνέχεια αλλά να μην βρίσκει το γκολ, μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 81΄, ωστόσο, ο Ζάζα έφερε το ματς στα ίσα με πλασέ και στο 87΄, με τρομερό μακρινό σουτ, ο Άντερσον σκόραρε για άλλη μια φορά ερχόμενος από τον πάγκο (το έκανε και στα τέσσερα ματς!) ολοκληρώνοντας την ανατροπή για την Πάφο, που στο 90+5΄ έφτασε στο 3-1 με το δεύτερο γκολ του Ζάζα.

Πλέον η παφιακή ομάδα είναι η μοναδική του πρωταθλήματος χωρίς απώλειες βαθμών και είναι μόνη στην κορυφή με 12, ενώ η ΑΕΛ παρέμεινε στους έξι, με αγώνα λιγότερο.

Ο αγώνας

Η Πάφος μπήκε στο ματς με περισσότερη διάθεση να επιτεθεί, όμως η πρώτη αξιόλογη φάση καταγράφηκε για λογαριασμό της ΑΕΛ στο 8’, με σουτ του Μάμα που αποκρούστηκε από τον Μιχαήλ. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, στην απέναντι εστία, ακυρώθηκε γκολ του Ζάιρο με (ορθή) υπόδειξη οφσάιντ, όμως δεν συνέβη το ίδιο με αυτό του Λεσοβόι στο 16’, όταν ο Ρώσος με απίθανο εκτός περιοχής σουτ έκανε το 1-0 για τους γαλαζοκίτρινους. Στη συνέχεια η Πάφος ανέβηκε κι έψαξε την ισοφάριση, φτιάχνοντας τέσσερις φάσεις, μεταξύ τους και δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Ντράγκομιρ (22΄, αστόχησε σε κενή εστία) και Ναμ (45+3΄, από ευνοϊκή θέση δεν έπιασε καλά την κεφαλιά).

Οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» την ισοφάριση στο πρώτο λεπτό της επανάληψης, με το κοντινό πλασέ του Τάνκοβιτς να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ, ενώ στα επόμενα λεπτά οι Γκολντάρ (47΄) και Ζάζα (51΄) δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Μπράγκα. Ακολούθως, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και δεν καταγράφηκε τίποτα αξιοσημείωτο για ένα 25λεπτο. Στην τελική ευθεία του αγώνα, εντούτοις, ήρθαν οι φάσεις, αρχικά από τους Άμπραχαμ (77΄) και Γκολντάρ (78΄), ενώ αφότου η ΑΕΛ πλησίασε στο 2-0 στο 81ο λεπτό, στην αντεπίθεση η Πάφος έφτασε στην ισοφάριση με ωραίο πλασέ του Ζάζα μετά από ασίστ του Ντράγκομιρ. Λίγο έλειψε στην επόμενη της φάση να φτάσει η Πάφος και στην ανατροπή, με το σουτ του Κορέια στο 83΄ να περνά μόλις έξω, κάτι που εντέλει συνέβη στο 87ο λεπτό, με το τρομερό μακρινό σουτ του Άντερσον να δίνει το μεγάλο διπλό στην Πάφο, το οποίο «κλείδωσε» ο Ζάζα που στο 90+5΄ διπλασίασε τα γκολ του ευστοχώντας στο τετ-α-τετ.

Η εξέλιξη του αγώνα

90+5΄ ΓΚΟΛ, 3-1 η Πάφος με τον Ζάζα που νίκησε τον Μπράγκα με πλασέ στο τετ-α-τετ.

90' Τανλόγκο αντί Ντράγκομιρ.

87' ΓΚΟΛ, 2-1 γυρίζει το ματς η Πάφος με απίθανο τέρμα του Άντερσον! Ο Βραζιλιάνος έπιασε ένα μακρινό σουτ και νίκησε τον Μπράγκα.

81' ΓΚΟΛ, 1-1 ισοφαρίζει η Πάφος με τον Ζάζα! Με εξαιρετικό πλασέ μετά από ασίστ του Ντράγκομιρ.

78' Κεφαλιά του Γκολντάρ λίγο πάνω από τα δοκάρια. Καλή φάση για την Πάφο.

77' Απειλεί με Άμπραχαμ η ΑΕΛ, μαζεύει ο Μιχαήλ.

71' Άντερσον και Κορέια στις θέσεις των Ζάιρο και Μπρούνο.

61' Νεοφύτου και Ρομπέρτα αντί Ιμανισίμουε και Τοκού.

61' Δεν υποδεικνύεται πέναλτι.

60' Εξετάζεται περίπτωση πέναλτι για την Πάφο, για ανατροπή του Ζάιρο.

59' Κίτρινη στον Άμπραχαμ.

58' Πήγε για το σουτ ο Σινγκ που συνέκλινε, κόντραρε.

53' Κίτρινη στον Τοκού.

51' Νέα καλή φάση για την Πάφο με εκτός περιοχής σουτ του Ζάζα, έδιωξε ο Μπράγκα.

47' Κεφαλιά του Γκολντάρ, μάζεψε ο Μπράγκα.

46' Αγγίζει το γκολ η Πάφος με το «καλημέρα» στο β' μέρος, κόντραρε κι έφυγε κόρνερ το κοντινό πλασέ του Τάνκοβιτς.

46' Ζάζα αντί Ναμ, Πέπε αντί Νατέλ.

46' Φιλιώτης στη θέση του Φραντζή.

Δεύτερο ημίχρονο

45+3' Μεγάλη ευκαιρία για την Πάφο με τον Ναμ που σε πλεονεκτικό σημείο πήγε για την κεφαλιά αλλά δεν την έπιασε καλά.

-Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.

-Πιέζει η Πάφος για το γκολ της ισοφάρισης.

42' Κίτρινη στον Σίλβα.

40' Μακρινό σουτ του Τάνκοβιτς, έδιωξε ο Μπράγκα.

38' Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΛ, Άμπραχαμ αντί Μάμα.

30' Σουτ του Σίλβα, έσωσε ο Μπράγκα.

22' Μεγάλη ευκαιρία για την Πάφο με τον Ντράγκομιρ που σε κενή εστία μετά από γύρισμα του Νατέλ, έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια!

16' ΓΚΟΛ, 1-0 η ΑΕΛ! Τρομερό τέρμα από τον Λεσοβόι με απίθανο σουτ έξω από την περιοχή.

13΄Κίτρινη κάρτα στον Φραντζή.

8' Ακυρώνεται γκολ του Ζάιρο με υπόδειξη οφσάιντ. Ορθή η απόφαση.

8' Για την ΑΕΛ η πρώτη φάση στο ματς, με τον Μάμα να σουτάρει και τον Μιχαήλ να πέφτει και να μαζεύει.

-Μπήκε πιο πιεστικά η Πάφος και γυροφέρνει την περιοχή της ΑΕΛ.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΑΕΛ: Μπράγκα, Φραντζής (46΄ Φιλιώτης), Ουεντραόγκο, Κέσκες, Ιμανισίμουε (61΄ Νεοφύτου), Μάμας (38΄ Άμπραχαμ), Μελάδο, Τοκού (61΄ Ρομπέρτα), Λεσοβόι, Σινγκ (82΄ Ζαχαρίου), Μακρής.

ΠΑΦΟΣ: Μιχαήλ, Γκολντάρ, Ναμ (46' Ζάζα), Λουκάσεν, Σίλβα, Σούνιτς, Ντράγκομιρ (90΄ Τανλόγκο), Μπρούνο (71΄ Κορέια), Τάνκοβιτς, Νατέλ (46΄ Πέπε), Ζάιρο (71΄ Άντερσον).

ΣΚΟΡΕΡ: 16΄ Λεσοβόι / 81΄, 90+5΄ Ζάζα, 87΄ Άντερσον

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 13΄ Φραντζής, 53΄ Τοκού, 59΄ Άμπραχαμ / 42΄ Σίλβα, 90+3΄ Κορέια

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χριστοφόρου Μάριος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Ομηρος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας

4ος Διαιτητής: Κωνσταντινίδης Αντώνης

VAR: Αθανασίου Κυριάκος

AVAR: Σάββα Γιώργος

Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ