To σοκ με Τερ Στέγκεν επισκίασε την πεντάρα και το 6/6 της Μπαρτσελόνα

Δημοσιεύθηκε 9:47 μμ
To σοκ με Τερ Στέγκεν επισκίασε την πεντάρα και το 6/6 της Μπαρτσελόνα

Ο σοβαρός τραυματισμός του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν στο γόνατο επισκίασε το «6 στα 6» της Μπαρτσελόνα στην La Liga με το 5-1 στην έδρα της Βιγιαρεάλ, με δύο γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (έχασε πέναλτι) και άλλα δύο του Ραφίνια.

Η θεά Τύχη δεν φέρεται καθόλου καλά στην Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Χάνζι Φλικ παίζει μπαλάρα στην La Liga, νίκησε και στην (πάντα δύσκολη) έδρα της Βιγιαρεάλ με το εμφατικό 5-1 και οδηγεί σταθερά την βαθμολογία με έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Κάθε τρεις και λίγο, όμως, χάνει από έναν σημαντικό παίκτη, με τον Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν να προστίθεται στο απουσιολόγιο, πιθανότατα για πολλούς μήνες λόγω σοβαρού τραυματισμού στο αριστερό γόνατο.

Ο Φλικ αιφνιδίασε με την χρησιμοποίηση από την αρχή των Σέρτζι Ντομίνγκεθ, Ζεράρ Μαρτίν και Πάμπλο Τόρε αντί των Πάου Κουμπαρσί, Αλεχάντρο Μπάλντε και Μαρκ Κασαδό αντίστοιχα.

«Φονικός» Λεβαντόφσκι, σοκ με Τερ Στέγκεν

Το πρώτο ημίχρονο σημαδεύτηκε από τον «τρελό» ρυθμό, με την μπάλα πάνω – κάτω και ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά τους Μπλαουγκράνα να αποδεικνύονται πιο αποτελεσματικοί από το Κίτρινο Υποβρύχιο.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα πολύ ωραίο γκολ με λόμπα του Γιέρεμι Πίνο, το οποίο ακυρώθηκε ορθά λόγω καθαρού οφσάιντ, με τους φιλοξενούμενους να απαντούν με φοβερό σουτ του Λαμίν Γιαμάλ που σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Ντιέγκο Κόντε.

Από εκεί και πέρα, όμως, ανέλαβε δράση ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Με την συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου, ο Πολωνός επιθετικός άνοιξε το σκορ από κοντά ύστερα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Πάμπλο Τόρε (πρώτη του ασίστ στην La Liga).

Οι εκατέρωθεν ευκαιρίες συνεχίστηκαν και, στο 35’, ο «Λέβα» χτύπησε ξανά με γυριστό έχοντας την πλάτη στο τέρμα ύστερα από ημιτελές διώξιμο του Ντιέγκο Κόντε, φτάνοντας τα έξι γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια.

Η Βιγιαρεάλ δεν το έβαλε κάτω και, μόλις τρία λεπτά αργότερα, μείωσε το σκορ με προσπάθεια του Αγιόθε Πέρεθ στο δεύτερο δοκάρι, ύστερα από πολύ ωραίο συνδυασμό των Άλεξ Μπαένα και Νικολάς Πέπε.

Η ομάδα του Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ προσπάθησε να ισοφαρίσει και θα τα είχε καταφέρει αν ο Τερ Στέγκεν δεν έκανε καταπληκτική απόκρουση σε προσπάθεια του Πέπε, σε μια φάση όμως που ο Γερμανός τερματοφύλακας τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό γόνατο, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει με φορείο, δάκρυα στα μάτια και κραυγές πόνου.

Ένας ακόμα τραυματισμός, μια ακόμα αναποδιά μετά την ρήξη χιαστού που υπέστη ο Μαρκ Μπερνάλ για ένα ούτως ή άλλως περιορισμένο ρόστερ, το οποίο έχει τραυματίες τους Ρόναλντ Αραούχο, Γκάβι, Φρένκι Ντε Γιονγκ. Αντρέας Κρίστενσεν, Φερμίν Λόπεθ και Ντάνι Όλμο.

Από το 2-2 στο 1-3, στο 1-4, στο 1-5!

Η Βιγιαρεάλ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το σοκ των παικτών της Μπάρτσα για τον τραυματισμό του Τερ Στέγκεν και παραλίγο να τα καταφέρει, με τον Πέπε να σκοράρει αλλά το γκολ να ακυρώνεται ορθά για οφσάιντ και τον Γιέρεμι Πίνο να βρίσκει το δοκάρι.

Το 2-2 έδειχνε πιο κοντά από ποτέ, αλλά αντ’ αυτού ήρθε το 1-3. Ο Πάμπλο Τόρε, ο οποίος άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Φλικ, έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής και η μπάλα, αφού ακούμπησε ελαφρά στον Λόγκαν Κόστα, κατέληξε στο βάθος της κίτρινης εστίας (57’).

Παρά το τρίτο γκολ, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να επιτίθενται και, μέσω VAR, κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Γιαμάλ. Ο Λεβαντόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση για το χατ – τρικ, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι (67’).

Το χαμένο πέναλτι έδωσε φιλί ζωής στην Βιγιαρεάλ, η οποία κατάφερε στο αμέσως επόμενο λεπτό να σκοράρει με τον Τιέρνο Μπαρί, με το γκολ να ακυρώνεται και αυτό (ορθά) για οφσάιντ! Τρία γκολ ακυρωμένα για τους γηπεδούχους, χαμένο πέναλτι για τους φιλοξενούμενους.

Η Μπάρτσα συνέχισε να επιτίθεται κατά κύματα και έδωσε διαστάσεις θριάμβου σε μια νίκη που, όσο και αν μοιάζει απίστευτο, ήταν τελικά πολύ πιο δύσκολη απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ.

Ο Ραφίνια ανέλαβε δράση και έκανε αρχικά το 1-4 με σουτ που κόντραρε στον Ερίκ Μπαϊγί (74’), βάζοντας το κερασάκι στο 83’ με καταπληκτικό πλασέ μέσα από την περιοχή, ύστερα από απίθανη πάσα του Γιαμάλ με το εξωτερικό.

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ): Ντιέγκο Κόντε – Κίκο Φεμενία, Λόγκαν Κόστα, Μπαϊγί, Καρδόνα – Πίνο (63’ Μπαρί), Κομεσάνια (78’ Τεράτς), Ντάνι Παρέχο (70’ Γκέιγ), Μπαένα (78’ Ακομάκ) – Πέπε (78’ Ντένις Σουάρεθ), Αγιόθε.

Μπαρτσελόνα (Χάνζι Φλικ): Τερ Στέγκεν (45’ λ. τρ. Ινιάκι Πένια) – Κουντέ, Σέρτζι Ντομίνγκεθ (59’ Κουμπαρσί), Ίνιγο Μαρτίνεθ (81’ Έκτορ Φορτ), Μαρτίν – Πάμπλο Τόρε (59’ Πάου Βίκτορ), Έρικ Γκαρθία, Πέδρι (59’ Κασαδό) – Γιαμάλ, Λεβαντόφσκι, Ραφίνια.

Ο Γκουρουθέτα «ντύθηκε» Νίκο Γουίλιαμς

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο είναι άλλη ομάδα χωρίς τον Νίκο Γουίλιαμς. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι και φουλ ανταγωνιστική, όπως επιβεβαίωσε με το εντός έδρας 3-1 επί της Θέλτα, χάρη στο οποίο διατηρήθηκε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Γι’ αυτό φρόντισε πρωτίστως ο Γκόρκα Γκουρουθέτα, ο οποίος σκόραρε δις (4’, 39’) εις βάρος της ομάδας της Γαλικίας, η οποία δείχνει να ξεφουσκώνει, μετά από ένα πολύ καλό ξεκίνημα στην La Liga.

Ο Ιάγο Άσπας ισοφάρισε προσωρινά με πέναλτι για τους φιλοξενούμενους (25’), ενώ λίγο αργότερα πέτυχε και άλλο γκολ ύστερα από ασίστ του (βασικού, έγινε αλλαγή στο 68’) Τάσου Δουβίκα, το οποίο όμως ακυρώθηκε λόγω καθαρού οφσάιντ.

Τη νίκη της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε σφράγισε ο Άλβαρο Τζαλό, με το πρώτο του γκολ ως Λιοντάρι (80’), ύστερα από ασίστ του Ινιάκι Γουίλιαμς. Πλήγμα για την Θέλτα ο τραυματισμός του εξαιρετικά φορμαρισμένου φέτος αριστερού μπακ – χαφ Όσκαρ Μινγκέθα.

Ντέρμπι χωρίς νικητή

Η Μαδρίτη εκπροσωπείται από πέντε ομάδες στην πρώτη κατηγορία: Ρεάλ, Ατλέτικο, Ράγιο Βαγιεκάνο, Χετάφε και Λεγανές. Όπως είναι λογικό, λοιπόν, τα μαδριλένικα ντέρμπι είναι πολλά.

Και αυτή την αγωνιστική, πριν από το Ράγιο Βαγιεκάνο – Ατλέτικο το βράδυ, η Κυριακή (22/09) άνοιξε με το Χετάφε – Λεγανές, ομάδες που εδρεύουν στα νότια της ισπανικής πρωτεύουσας, πέτυχαν από ένα γκολ και πήραν από έναν βαθμό έκαστη με το τελικό 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Χόρχε Σάενθ να σκοράρει από κοντά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ρομπέρτο Λόπεθ (76’), με τον Μπόρχα Μαγιοράλ να ισοφαρίζει με πέναλτι (83’) για τους Αθουλόνες του Πέπε Μπορδαλάς, οι οποίοι παραμένουν χωρίς νίκη μετά από έξι ματς.

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τριάρα με σόου του Ντόβμπικ και πρώτα χαμόγελα στη Ρόμα

Τριάρα με σόου του Ντόβμπικ και πρώτα χαμόγελα στη Ρόμα

Τριάρα με σόου του Ντόβμπικ και πρώτα χαμόγελα στη Ρόμα

Η Σίτι άρπαξε την μπουκιά από το στόμα της Άρσεναλ στο 90+8

Η Σίτι άρπαξε την μπουκιά από το στόμα της Άρσεναλ στο 90+8'

Η Σίτι άρπαξε την μπουκιά από το στόμα της Άρσεναλ στο 90+8'

Άδειο για μισή ώρα το πέταλο σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της διοίκησης

Άδειο για μισή ώρα το πέταλο σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της διοίκησης

Άδειο για μισή ώρα το πέταλο σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της διοίκησης

Ματσάρα με επτά γκολ και νίκη στο 90+3΄ για Λεβερκούζεν

Ματσάρα με επτά γκολ και νίκη στο 90+3΄ για Λεβερκούζεν

Ματσάρα με επτά γκολ και νίκη στο 90+3΄ για Λεβερκούζεν