Τρίτωσε το καλό για τον ΑΠΟΕΛ με τριάρα επί της Νέας Σαλαμίνας

Δημοσιεύθηκε 8:59 μμ
Τρίτωσε το καλό για τον ΑΠΟΕΛ με τριάρα επί της Νέας Σαλαμίνας

Την τρίτη διαδοχική νίκη του (σ.σ. μετά από αυτές κόντρα σε Καρμιώτισσα και Ένωση) και πρώτη του στο ΓΣΠ πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ κερδίζοντας με 3-1 τη Νέα Σαλαμίνα που δέχθηκε δεύτερη συνεχόμενη και τρίτη συνολικά ήττα.

Με το τρίποντο η ομάδα της Λευκωσίας έφθασε τους εννέα βαθμούς με τους ερυθρόλευκους να μένουν στους τρεις.

Το ματς

Οι γαλαζοκίτρινοι έγειραν την πλάστιγγα προς την πλευρά τους αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τις πρώτες ευκαιρίες που βρήκαν μέχρι το πρώτο μισάωρο, πετυχαίνοντας δύο τέρματα. Προηγουμένως, στο 13’ η Νέα Σαλαμίνα ήταν αυτή που πέτυχε ένα γκολ, όταν το σουτ του Αζεβέδο χτύπησε στον Ντουμιρσάι και κατέληξε στα δίχτυα, όμως μετά από έλεγχο από το VAR διαπιστώθηκε ότι η μπάλα χτύπησε στο χέρι του παίκτη της Νέας Σαλαμίνας.

Τέσσερα λεπτά μετά το ακυρωθέν τέρμα των ερυθρόλευκων, οι γαλαζοκίτρινοι μπήκαν μπροστά στο σκορ, όταν μετά από ωραία συνεργασία των παικτών του στο 17’ η μπάλα μετά από πάσα του Πίζι έφθασε στον Μαρκίνιος που με δυνατό σουτ, έξω από την περιοχή, την έστειλε να αναπαυτεί στα δίχτυα για το 1-0.

Δέκα λεπτά, άλλαξαν οι πρωταγωνιστές με τον Αμπάνια να βγάζει εξαιρετική ασίστ στον Ελ Αραμπί που τρύπησε την άμυνα της Νέας Σαλαμίνας και με σκαφτό σουτ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Άντος για να γίνει το 2-0.

Η ομάδα της Λευκωσίας έχασε μεγάλη ευκαιρία στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (45+1’) για ένα τρίτο τέρμα, όταν το ψηλοκρεμαστό σουτ του Πίζι (βρήκε και στο πόδι του Σεργίου), χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, μετά και από εντυπωσιακή απόκρουση του Άντος.

Στα αρχικά στάδια του πρώτου ημιχρόνου η Νέα Σαλαμίνα προσπάθησε να πιέσει για να αλλάξει την κατάσταση, στο 56’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπέλετς να κάνει σωτήρια απόκρουση στην κεφαλιά του Ντουμιρσάι. Στο 62’ ήρθε τρίτο τέρμα για τους γαλαζοκίτρινους, όταν μετά από λάθος διώξιμο του Άντος η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Ντράζιτς και στρώθηκε στον Πίζι την έσπρωξε στα δίχτυα. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε, όμως στη συνέχεια επικυρώθηκε από το VAR.

Το 3-0 όμως δεν… κόπασε τον ρυθμό του αγώνα, αφού η Νέα Σαλαμίνα προσπάθησε να επανέλθει. Στο 75’ μετά από σέντρα του Λέτσιακς ο Ντουμιρσάι με κεφαλιά μείωσε σε 3-1, ενώ στο 80’ είχε δοκάρι σε κεφαλιά του ίδιου παίκτη. Ο Ντουμιρσάι έγινε απειλητικός για την εστία του Μπέλετς και στο 90’ όμως η κεφαλιά του από καλή θέση δεν βρήκε στόχο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος του παιχνιδιού

90+7' - Ωραία σέντρα από τον Νάρσινγκ, ο Βέλλιος έκανε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, ο Μπέλετς μάζεψε

90+6' - Αρκετά έξω το σουτ του Ντράζιτς

90' - Σέντρα του Νάρσινγκ, κεφαλιά ο Ντουμιρσάι δεν βρίσκει στόχο

80' - ΔΟΚΑΡΙ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντουμιρσάι έπιασε την κεφαλιά που βρήκε στο δοκάρι του Μπέλετς

77΄ - Ωραία συνεργασία των παικτών της Νέας Σαλαμίνας, με τον Λέτσιακς να πιάνει το σουτ που έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

75' - ΓΚΟΛ. 3-1. Μετά από σέντρα του Λέτσιακς ο Ντουμιρσάι με κεφαλιά από κοντά μειώνει

62' - ΓΚΟΛ. 3-0. Λάθος διώξιμο από τον Άντος που βρίσκει πάνω στο κεφάλι του στον Ντράζιτς, με τη μπάλα να στρώνεται στον Πίζι που τη στέλνει στα δίχτυα. Αρχικά ακυρώθηκε το τέρμα, όμως στη συνέχεια ορθά επικυρώθηκε

62' - Μετά από κόρνερ, ο Πέτροβιτς κατέβασε τη μπάλα, έκανε το σουτ όμως η μπάλα πήγε ψηλά έξω

56'- Ο Ντουμιρσάι, μετά το κόρνερ, κερδίζει την κεφαλιά ανάμεσα σε Πέτροβιτς και Ντβάλι, με τον Μπέλετς να κάνει τη μεγάλη απόκρουση

55' - Ο Ντουμιρσάι επιχειρεί με απευθείας εκτέλεση φάουλ να απειλήσει, πάνω από τα δοκάρια η μπάλα

52'- Ο Πίζι πέρασε στον Ντράζιτς ο οποίος επιχείρησε να περάσει τη μπάλα πάνω από τον Άντος που όμως έκοψε με τα πόδια

Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου

- Έξι τελικές (τέσσερις στο στόχο), έναντι μίας - που ήταν στο στόχο - της Νέας Σαλαμίνας

- Μοιρασμένη η κατοχή της μπάλας (50%-50%)

Τέλος πρώτου ημιχρόνου

45+1' - ΔΟΚΑΡΙ. Μεγάλη απόκρουση από τον Άντος, με τη μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι στο ψηλοκρεμαστό σουτ του Πίζι (βρήκε και στο πόδι του Σεργίου)

43' - Ο Μπεχαράνο εκτελεί απευθείας, εύκολα στα χέρια του Μπέλετς η μπάλα

39' - Σουτ του Ντουμιρσάι, ο Πέτροβιτς έβαλε κόντρα και η μπάλα πήγε σε κόρνερ

34' - Έξω το σουτ του Δώνη

31'- Σουτ του Ελ Αραμπί, στα χέρια του Άντος η μπάλα

27' - ΓΚΟΛ. 2-0. Ο Αμπάνια πέρασε ωραία ασίστ στον Ελ Αραμπί που μπήκε στην περιοχή και προλαβαίνοντας τον Άντος έσκαψε τη μπάλα για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα

23'- Πολύ ψηλά το σουτ του Αμπίνια

17' - ΓΚΟΛ. 1-0. Συνεργασία των παικτών του ΑΠΟΕΛ έξω από την περιοχή, με τον Πίζι να δίνει στον Μαρκίνιος που με σουτ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα

13' - ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ. Μετά από κόρνερ, ο Αζεβέδο έκανε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει πάνω στον Ντουρμισάι και να καταλήγει στα δίχτυα. Μετά από έλεγχο του VAR το γκολ ακυρώθηκε για χέρι.

6' - Προσπαθεί να επιβάλει το ρυθμό του ο ΑΠΟΕΛ, που είχε μία τελική με τον Ελ Αραμπί να μην νικάει από κοντά τον Άντος, όμως η φάση δεν μετράει καθώς υποδείχθηκε οφσάιντ ο παίκτης των γαλαζοκιτρίνων

1' - Ξεκίνησε το παιχνίδι

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Τσεμπάκ, Πέτροβιτς (76' Λαΐφης), Ντβάλι, Κιντίγια (71' Πολυκάπου), Κοσταντίνοφ, Αμπάνια, Πίζι (64' Μπα), Μαρκίνιος (46' Κόρμπους), Δώνης, Ελ Αραμπί (46' Ντράζιτς)

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Άντος, Σεργίου, Τόμοβιτς, Ασεβέδο, Μιχαήλ (73' Λέτσιακς), Μπεχαράνο (61' Κατσιάρης), Καρλίτος (54' Μιγκελίτο), Γκμπελέ (73' Βέλλιος), Νάρσινγκ, Φερνάντες (73' Μπαχάσα), Ντουρμισάι

ΣΚΟΡΕΡ: 17' Μαρκίνιος, 27' Ελ Αραμπί, 62' Πίζι / 75' Ντουμιρσάι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 81' Ντράζιτς, 89' Δώνης, 90+2' Κοσταντίνοφ / 32' Καρλίτος, 61' Αζεβέδο, 72' Γκμπελέ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντωνίου Μάριος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Ιακώβου Χαράλαμπος

4ος Διαιτητής: Τεχράνυ Ανδρέας

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

AVAR: Αλλαγιώτου Ιωάννα

Παρατηρητής: Δημητρίου Βασίλης

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ