Με γκολ της αρχηγού Ρενάρ η Γαλλία πήρε το ντέρμπι με τη Βραζιλία της Μάρτα

Δημοσιεύθηκε 29.7.2023
Με γκολ της αρχηγού Ρενάρ η Γαλλία πήρε το ντέρμπι με τη Βραζιλία της Μάρτα
Με το... 35ο γκολ της Γουεντί Ρενάρ η Γαλλία επικράτησε 2-1 της Βραζιλίας σε ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι τη φάσης των ομίλων του Μουντιάλ Γυναικών.

Τι κι αν είναι αμυντικός, η... captain fantastic της εθνικής Γαλλίας, Γουεντί Ρενάρ, «υπέγραψε», με το 35ο τέρμα της με το εθνόσημο, την σπουδαία νίκη της Γαλλίας επί της Βραζιλίας (2-1) που την φέρνει κοντά στην πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης...

Η χρονιά είχε πολλή ένταση για τις «Les Bleues». Αποχωρήσεις βασικών παικτριών ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την προηγούμενη προπονήτρια, αλλαγή τελικά τεχνικού μόλις τέσσερις μήνες πριν την έναρξη της διοργάνωσης και ισοπαλία στην πρεμιέρα. Η νίκη απέναντι στη Σελεσάο ήταν επιτακτική για τις Γαλλίδες, γι' αυτό και την πανηγύρισαν με την ψυχή τους όταν τελικά ήρθε. Η κεφαλιά σημά κατατεθέν της ύψους 1.87 αμυντικού της Γαλλίας μετά από εκτέλεση πέναλτι, καθόρισε το αποτέλεσμα σε μια κλασσική «μάχη» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Γαλλία είχε προηγηθεί με την Λε Σομέρ, με την Ντεμπίνια να ισοφαρίζει προσωρινά.

Με τη Βραζιλία να έχει πάρει εμφατική νίκη στον πρώτο αγώνα επί του Παναμά και τη Γαλλία να είναι άτονη στην ισοπαλία χωρίς γκολ με την Τζαμάικα, οι Νοτιοαμερικανές αναμενόταν να βάλουν στα σχοινιά τις Ευρωπαίες αντιπάλους τους. Αντίθετα, ήταν οι Γαλλίδες που έδειξαν έτοιμες να «πατήσουν» την Σελεσάο. Η Λε Σόμμερ αποτελούσε διαρκή κίνδυνο για την άμυνα της Βραζιλίας και είχε ήδη αναγκάσει τη Λετίσια σε μια εξαιρετική απόκρουση μέχρι τη στιγμή που άνοιξε το σκορ για τη χώρα της στο 17ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά.

Οι Βραζιλιάνες όμως αντέδρασαν και η Ντεμπίνια στο 58ο λεπτό, πέτυχε το πρώτο της γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, με ωραίο κοντρόλ και τελείωμα για το 1-1 της ομάδας της. Αλλά ακριβώς τη στιγμή που η Βραζιλία πίστευε ότι έχει τον έλεγχο και θα «κλειδώσει» την ισοπαλία η Ρενάρ στάθηκε στο πίσω δοκάρι και πήρε την κεφαλιά από την εκτέλεση κόρνερ της Μπασά, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 στο 83'.

gazzeta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ