Φερέρα για «Footgate»: «Δεν πήρα ούτε σεντ και θα πω το ίδιο στο δικαστήριο»

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 21.10.2022
Φερέρα για «Footgate»: «Δεν πήρα ούτε σεντ και θα πω το ίδιο στο δικαστήριο»

Όπως αναφέραμε σε χθεσινό μας ρεπορτάζ ο νέος προπονητής της Ομόνοιας, Γιανίκ Φερέρα, είναι ένας από τους 57 που βρίσκονται στη λίστα των υπόπτων για το σκάνδαλο «Footgate» το οποίο ταρακούνησε το βελγικό ποδόσφαιρο.

Η εν λόγω λίστα δημοσιεύτηκε τον Γενάρη του 2022 έπειτα από την ολοκλήρωση της έρευνας από το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, που σκοπεύει να φέρει τους 57 ενώπιον του δικαστηρίου (κάτι που θα γινόταν στις 20 του περασμένου Σεπτέμβρη όμως μετά από αίτημα δικηγόρων των υπόπτων, δόθηκε παράταση).

Ο Φερέρα, σε δήλωσή του τον περασμένο Γενάρη, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που του είχε προσάψει ο πρώην ατζέντης του, Ντέγιαν Βελίκοβιτς, ο οποίος είναι ο άνθρωπος-κλειδί στην υπόθεση, καθώς συνεργάστηκε με τις Αρχές και... άνοιξε το στόμα του, λέγοντας όσα γνώριζε γύρω από το σκάνδαλο.

Σύμφωνα με τον Βελίκοβιτς, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε στήσει μια κομπίνα για ξέπλυμα χρήματος, έδινε αρκετά από τα... μαύρα λεφτά σε προπονητές με τους οποίους συνεργάζονταν, για διάφορες «χάρες». Ανάμεσα σ' αυτούς κατηγόρησε και τον Γιανίκ Φερέρα, ο οποίος, όμως, αρνείται κάτι τέτοιο.

«Δεν πήρα ποτέ ούτε σεντ κι όταν με ρωτήσει το δικαστήριο, θα πω το ίδιο πράγμα», είχε δηλώσει ο νέος προπονητής της Ομόνοιας τον περασμένο Γενάρη.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες μας από το Βέλγιο, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να αποδειχθεί ενοχή του Φερέρα στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ είναι πολύ πιθανόν, μετά την παράταση που δόθηκε, οι ύποπτοι να βρεθούν ενώπιον του δικαστηρίου τον Γενάρη του 2023.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ