ΒΙΝΤΕΟ: Ανατροπές από Σίτι, Άρσεναλ και... χαμός στην κορυφή

Δημοσιεύθηκε 7:11 μμ Ενημερώθηκε 7:16 μμ
ΒΙΝΤΕΟ: Ανατροπές από Σίτι, Άρσεναλ και... χαμός στην κορυφή

Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ βρέθηκαν πίσω στο σκορ αλλά επέστρεψαν απέναντι σε Φούλαμ (3-2) και Σαουθάμπτον (3-1) αντίστοιχα για να επαναφέρουν την απόσταση στο -1 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

Αρνήθηκε ξανά να «λυγίσει» η Μάντσεστερ Σίτι και με στυλ... πρωταθλήτριας επέστρεψε στις νίκες μετά τις δύο σερί ισοπαλίες κόντρα σε Άρσεναλ και Νιούκαστλ. Παρ'ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ κόντρα στη Φούλαμ, οι Σίτιζενς προέταξαν την ποιότητά τους στο «Έτιχαντ» και έκαναν την ανατροπή (3-2) που τους έφερε έναν βαθμό μακριά από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα βέβαια έδειξε να έχει αρκετά κενά και χρειάστηκε να ιδρώσει για τη νίκη. Στο 17' οι φιλοξενούμενοι προειδοποίησαν με χαμένο τετ α τετ του Τραορέ και στο 26' πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Περέιρα εκτέλεσε σωστά από την καρδιά της περιοχής μετά το ασύλληπτο τακουνάκι του Χιμένες και έκανε το 1-0, ενώ τρία λεπτά ο Αντάμα σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για το 2-0 από πλεονεκτική θέση. Και το σύνολο του Σίλβα το... πλήρωσε.

Στο 32' ο Κόβασιτς με πλασέ από το ύψος της περιοχής, που κόντραρε και στον Άντερσεν, έφερε το ματς στα ίσα και με το... καλησπέρα του δεύτερου μέρους γύρισε τούμπα το ματς. Στο 47' ο Κροάτης με εξαιρετικό τελείωμα από το ίδιο σημείο έδωσε το προβάδισμα στην πρωταθλήτρια. Ο Τραορέ πέταξε στα σκουπίδια ακόμα μια τεράστια στιγμή στο 68', όταν ο Έντερσον τού είπε «όχι» σε νέο τετ α τετ και στο 82' ο Ντοκού με φανταστική ενέργεια και σουτ κλείδωσε το τρίποντο. Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Φούλαμ ήταν να μειώσει στο τελικό 3-2 με τον Μουνίζ στο 89'.

Ανατροπή για την Άρσεναλ με ξέσπασμα στο τέλος

Δεν ήταν τόσο εύκολα απόγευμα όσο υποδηλώνει το τελικό 3-1, αλλά...η δουλειά έγινε στο «Emirates» για την Άρσεναλ. Μια ομάδα χωρίς φαντασία στο πρώτο μέρος βρέθηκε στα σχοινιά όταν η Σοαυθάμπτον άοιξε το σκορ, αλλά εν μέσω πίεσης παρουσίασε τον καλύτερο εαυτό της. Με ξέσπασμα τριών γκολ στο τελευταίο ημίωρο, οι Gunners τούμπα το ματς και με το τελικό 3-1 παρέμειναν στο -1 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

Μέχρι να βρει τον εαυτό της πάντως η Άρσεναλ... υπέφερε. Μπορεί να είχε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, μπορεί να έστησε πολιορκίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, αλλά οι απειλητικές στιγμές κατέφταναν με το σταγονόμετρο. Έπρεπε να φτάσουμε στο 45΄για να δούμε την πιο αξιέπαινη ευκαιρία, όταν σε πρώτο χρόνο ο Ράμσντεϊλ απέκρουσε το δυνατό σουτ του Παρτέι και στην επαναφορά ο Στέρλινγκ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα από κοντά. Στο 55 τελικά ήρθε η ψυχρολουσία, όταν ο Άρτσερ με όμορφο τελείωμα άνοιξε το σκορ για τη Σαουθάμπτον, ταρακουνώντας το σύνολο του Αρτέτα.

Το προβάδισμα των φιλοξενούμενων ωστόσο ξύπνησε για τα καλά την Άρσεναλ, η οποία απάντησε τρία λεπτά μετά με τρομερό σουτ του Χάβερτς που βρήκε στο δοκάρι κι από εκεί στα δίχτυα. Στο 68΄η ανατροπή ολοκληρώθηκε όταν ο Σάκα με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Μαρτινέλι στην πλάτη της άμυνας και ο τελευταίος με μονοκόμματο τελείωμα στη γωνία έγραψε το 2-1. Κάπου εκεί η Σαουθάμπτον ρίσκαρε, είχε δοκάρι για να ιοσφαρίσει, αλλά τελικά η Άρσεναλ σφράγισε τη νίκη με τρομερό πλασέ του Σάκα στο 89΄που ολοκλήρωσε το ματς με γκολ και δυο ασίστ ως ο αδιαμφισβήτητος MVP.

​«Πεντάρα» για την Μπρέντφορντ σε τρελό ματς

Καταιγιστική ήταν η Μπρέντφορντ απέναντι στη Γουλβς, με τους Λύκους να «βουλιάζουν» στον πάτο της βαθμολογίας μετά το 5-3 της ομάδας του Τόμας Φρανκ. Οι Μέλισσες πέτυχαν γκολ για τέταρτο σε σερί ματς στα πρώτα δευτερόλεπτα, είδαν τη Γουλβς να ισοφαρίζει δύο φορές, αλλά έφτασαν σχετικά εύκολα στη νίκη. Το σκορ άνοιξε ο Κόλινς στο 2ο λεπτό για να απαντήσει ο Κούνια στο 4'. Ο Εμπεουμό έδωσε εκ νέου με πέναλτι στο 20', ενώ οι Λύκοι απάντησαν ξανά έξι λεπτά μετά με τον Λάρσεν. Οι Μέλισσες «τσίμπησαν» άλλες δύο φορές πριν το ημίχρονο με τον Νόργκααρντ να δίνει εκ νέου προβάδισμα στο 28ο λεπτό και τον Πίνοκ να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 4-2 στις καθυστερήσεις. Στην επανάληψη, η Μπρέντφορντ έβαλε και πέμπτο γκολ με τον Καρβάλιο στο 90', ενώ τρία λεπτά μετά η Γουλβς διαμόρφωσε το τελικό 5-3 με τον Άιτ-Νουρί.

Ξεμπούκωσε με τεσσάρα η Γουέστ Χαμ

Νίκη και πάλι για τη Γουέστ Χαμ! Οι Hammers σφυροκόπησαν με το ευρύ 4-1 την Ίπσουιτς και γεύτηκαν και πάλι τη χαρά της νίκης. Μόλις στο 1΄ο Αντόνιο με πλασέ από κοντά άνοιξε το σκορ, όμως πέντε λεπτά αργότερα ο Ντέλαπ έφερε το ματς στα ίσα. Στο 43΄ο Κούντους ανάκτησε το προβάδισμα για την Γουέστ Χαμ, με τον Μπόουεν στο 49΄να ανεβάζει τον δείκτη του σκοτ στο 3-1. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Πακετά για να μετατρέψει σε θρίαμβο το τρίποντο των Λονδρέζων, οι οποίοι διατήρησαν τους φιλοξενούμενους ένα βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Η Μπόρνμουθ τις ευκαιρίες, η Λέστερ τη νίκη

Το εκπληκτικό γκολ του Μπουονανότε ήταν αρκετό για τη Λέστερ ώστε να πάρει την πρώτη της φετινή νίκη απέναντι στην Μπόρνμουθ (1-0). Οι Αλεπούδες σκόραραν στο 16ο λεπτό με την υπέροχη ενέργεια του Μπουονανότε, αλλά η συνέχεια ανήκε στα Κεράσια. Η Μπόρνμουθ έχασε μερικές καλές στιγμές στις οποίες θα μπορούσε να είχε σκοράρει. Στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε μεν να βρει δίχτυα με τον Κουκ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 73' η Μπόρνμουθ είχε και δοκάρι με τον Ουατάρα, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Το 1-0 υπέρ των Αλεπούδων έμεινε μέχρι το τέλος δίνοντας το πρώτο «τρίποντο» στην ομάδα του Κούπερ.

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πεντάρα με χατ-τρικ του Ρετέγκι η Αταλάντα, νίκη και δεύτερη θέση για την Ουντινέζε

Πεντάρα με χατ-τρικ του Ρετέγκι η Αταλάντα, νίκη και δεύτερη θέση για την Ουντινέζε

Πεντάρα με χατ-τρικ του Ρετέγκι η Αταλάντα, νίκη και δεύτερη θέση για την Ουντινέζε

«Αυτοχειρία» της Λεβερκούζεν, επέστρεψε στις γκέλες η Ντόρτμουντ

«Αυτοχειρία» της Λεβερκούζεν, επέστρεψε στις γκέλες η Ντόρτμουντ

«Αυτοχειρία» της Λεβερκούζεν, επέστρεψε στις γκέλες η Ντόρτμουντ

Σοκ στη Λίβερπουλ με Άλισον

Σοκ στη Λίβερπουλ με Άλισον

Σοκ στη Λίβερπουλ με Άλισον

Πρωί της Κυριακής το παιχνίδι του Τσιτσιπά με τον Μίλερ

Πρωί της Κυριακής το παιχνίδι του Τσιτσιπά με τον Μίλερ

Πρωί της Κυριακής το παιχνίδι του Τσιτσιπά με τον Μίλερ