Το Ράλλυ Κύπρος θα κρίνει και φέτος τον Πρωταθλητή Μέσης Ανατολής

Δημοσιεύθηκε 5:24 μμ
Το Ράλλυ Κύπρος θα κρίνει και φέτος τον Πρωταθλητή Μέσης Ανατολής

Με τη συμμετοχή έξι πληρωμάτων από το Μεσανατολικό Πρωτάθλημα Ράλλυ θα διεξαχθεί το 51o Ράλλυ Κύπρος, το οποίο διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου. Όπως και πέρσι ο εθνικός μας αγώνας θα κρίνει πάλι τον πρωταθλητή στο Πρωτάθλημα Ράλλυ Μέσης Ανατολής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA).

Μετά τη ματαίωση του Ράλλυ Ομάν που ήταν προγραμματισμένο για 21-23 Νοεμβρίου, το Ράλλυ Κύπρος είναι και φέτος ο τελευταίος αγώνας του θεσμού. Σημειώνεται ότι λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή είχε ματαιωθεί το διεθνές σκέλος του Ράλλυ Λιβάνου τον περασμένο μήνα, ενώ για τον ίδιο λόγο ακυρώνεται η διοργάνωση του Ομάν.

Στις χωμάτινες ειδικές διαδρομές της Κύπρου τον τίτλο του πρωταθλητή θα διεκδικήσουν κατά κύριο λόγο τρεις οδηγοί. Ο Abdulaziz Al-Kuwari από το Κατάρ που έχει 49β έναντι 37β του Shaker Jweihan από την Ιορδανία και 35β του Nasser Al Attiyah από το Κατάρ, ο οποίος είναι 19 φορές Πρωταθλητής Μέσης Ανατολής, με τελευταία το 2023 όταν μοιράστηκε τον τίτλο με τον Abdullah Al-Rawahi από το Ομάν, για τον οποίον ήταν το πρώτο πρωτάθλημα. Ο Al-Rawahi έχει 25β και είναι πέμπτος μεταξύ των διεκδικητών του τίτλου αφού μπροστά του βρίσκεται ο Shadi Shaban (27β) από την Ιορδανία. Ο Jweihan με τον Shaban είναι οι δύο κύριοι διεκδικητές του πρωταθλήματος στην κατηγορία FIA MERC 2.

Από φέτος εισάγεται στο Μεσανατολικό Πρωτάθλημα η Power Stage που είναι η τελευταία διαδρομή του αγώνα και δίνει επιπλέον βαθμούς στους νικητές της (από πέντε στον πρώτο έως έναν στον πέμπτο). Οπότε το μάξιμουμ των βαθμών με τους οποίους μπορεί να φύγει ένας οδηγός από την Κύπρο είναι 35. Γίνεται αντιληπτό ότι η μάχη για το πρωτάθλημα είναι ορθάνοικτη!

Το διεθνές Ράλλυ Κύπρος θα έχει και φέτος επίκεντρο τη Λευκωσία με το Δήμο Λευκωσίας να στηρίζει για μια ακόμα χρονιά τη διοργάνωση και να φιλοξενεί τις τελετές Εκκίνησης και Τερματισμού στο κέντρο της πρωτεύουσας. Το Service Park και το Αρχηγείο θα βρίσκονται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγλαντζιάς, πλησίον του Αρχηγείου Αστυνομίας όπως και τα τελευταία χρόνια.

Τελική ημερομηνία για δηλώσεις συμμετοχής είναι η 2α Οκτωβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.cyprusrally.com.cy.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ο Ροβάνπερα επικράτησε στην Χιλή, ο Νεβίλ «αγκάλιασε» τον τίτλο

Ο Ροβάνπερα επικράτησε στην Χιλή, ο Νεβίλ «αγκάλιασε» τον τίτλο

Ο Ροβάνπερα επικράτησε στην Χιλή, ο Νεβίλ «αγκάλιασε» τον τίτλο

Ένοχοι τρεις άνδρες για υπόθεση εκβιασμού κατά της οικογένειας Σουμάχερ

Ένοχοι τρεις άνδρες για υπόθεση εκβιασμού κατά της οικογένειας Σουμάχερ

Ένοχοι τρεις άνδρες για υπόθεση εκβιασμού κατά της οικογένειας Σουμάχερ