Δεκάδες παιδιά έστειλαν μηνύματα μέσω του «Blackened Goggle Challenge» που διοργάνωσε η Πελενδρίτου

Δημοσιεύθηκε 4:05 μμ Ενημερώθηκε 4:11 μμ
Δεκάδες παιδιά έστειλαν μηνύματα μέσω του «Blackened Goggle Challenge» που διοργάνωσε η Πελενδρίτου
«Θέλω να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ και να σας συγχαρώ για την τόλμη σας να αποδεχτείτε την πρόκλησή και να κολυμπήσετε με blackened goggles...»

«Θέλω να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ και να σας συγχαρώ για την τόλμη σας να αποδεχτείτε την πρόκλησή και να κολυμπήσετε με blackened goggles. Μέσα από αυτή τη βιωματική εμπειρία μπαίνετε στη θέση ενός συνανθρώπου σας με οπτική αναπηρία. Και είναι σημαντικό στη ζωή σας να μπορείτε να μπαίνετε στη θέση του άλλου, είτε είναι άτομο με οποιαδήποτε αναπηρία, είτε ένα άτομο από μια ευάλωτη ομάδα».

Με αυτά τα λόγια η τρις Χρυσή Παραολυμπιονίκης άγγιξε τις ψυχές μικρών και μεγάλων που βρέθηκαν την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λεμεσού, για τη Φιλανθρωπική Ημερίδα Κολύμβησης «Blackened Goggle Challenge», την οποία η Καρολίνα διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά.

H διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού ενώ σε αυτήν παρέστησαν η αντιπρόεδρος του Οργανισμού κ. Κάλλη Χατζηϊωσήφ, ο αντιπρόεδρος της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΚΕΠΕ) και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ευθύμιος Πολυδώρου και η Πρόεδρος της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥΣΟΑ) κα Θέμιδα Ανθοπούλου.

Δεκάδες παιδιά αλλά και ενήλικες κολύμπησαν χωρίς να βλέπουν, φορώντας τα μαύρα γυαλάκια (blackened goggles) που φοράει και η Καρολίνα όταν αγωνίζεται. Έστειλαν έτσι ένα μήνυμα αποδοχής, συμπερίληψης και ισότητας των ατόμων με αναπηρία στον αθλητισμό και στη ζωή.

Η Καρολίνα που κολύμπησε για πρώτη φορά μετά τις 5 Σεπτεμβρίου και το τελικό των 100μ πρόσθιο στο «Παρίσι 2024», έδωσε και κάποιες πρακτικές συμβουλές στους συμμετέχοντες: «το ζητούμενο είναι όταν κτυπήσετε στις γραμμές – διότι το πιο πιθανό είναι να κτυπήσετε όπως κτυπάω και γω – είναι να μην αλλάξετε κατεύθυνση και να κτυπήσετε στην απέναντι γραμμή αλλά να πάτε όσο πιο ευθεία γίνεται».

Μετά την κούρσα τους και πριν τις απονομές όλα τα παιδιά κολύμπησαν με την Καρολίνα, ενώ δεν παρέλειψαν να πάρουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν τόσο με την Παραολυμπιονίκη μας όσο και με τον σκύλο – οδηγό της, την Liberty, ένα συμπαθέστατο και πολύ φιλικό λαμπραντόρ.

Όλα τα έσοδα από το συμβολικό αντίτιμο συμμετοχής τόσο από την περσινή όσο και στη φετινή ημερίδα, θα δοθούν στο τμήμα Παραθλητισμού του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού που ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες τη λειτουργία του.

Όλοι οι συμμετέχοντες πήραν αναμνηστικά μετάλλια και δώρο θήκη για κολυμβητικά γυαλιά προσφορά της χορηγού εταιρείας SWANS.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην ομάδα της εταιρείας Prime Insurance που κολύμπησε και φέτος δείχνοντας το δρόμο στην εταιρική κατηγορία. «Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε την εταιρική διαδρομή διότι θεωρούμε ότι αυτή η βιωματική εμπειρία θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά στην προσπάθεια εταιρειών να αναπτύξουν την ενσυναίσθηση στον επαγγελματικό χώρο» εξηγεί η Καρολίνα.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Τράπεζα Κύπρου, η ΟΠΑΠ Κύπρου, η VISA και η SWANS. Χορηγός φιλοξενίας το Amathus Beach Hotel. Την πρωτοβουλία στήριξαν η Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΚΕΠΕ), o Δήμος Αμαθούντας, ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού και η Ablebook, μια διαδικτυακή πλατφόρμα που παρέχει υπηρεσίες και πληροφορίες για άτομα με αναπηρίες και ευάλωτες ομάδες.

LEMESOS VOLLEYBALL

4981538487306889 1

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το «Blackened Goggle Challenge» της Καρολίνας

Το «Blackened Goggle Challenge» της Καρολίνας

Το «Blackened Goggle Challenge» της Καρολίνας

Το Σάββατο ο τέταρτος αγώνας του Επαρχιακού Πρωταθλήματος Σκοποβολής Λευκωσίας

Το Σάββατο ο τέταρτος αγώνας του Επαρχιακού Πρωταθλήματος Σκοποβολής Λευκωσίας

Το Σάββατο ο τέταρτος αγώνας του Επαρχιακού Πρωταθλήματος Σκοποβολής Λευκωσίας

Ένατος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τάεκβοντο Εφήβων ο Χατζηκωστή

Ένατος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τάεκβοντο Εφήβων ο Χατζηκωστή

Ένατος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τάεκβοντο Εφήβων ο Χατζηκωστή