Mαρία Μάρκου: «Είμαι έτοιμη να ανταποκριθώ στην πρόκληση των Παραολυμπιακών»

Δημοσιεύθηκε 23.8.2024
Mαρία Μάρκου: «Είμαι έτοιμη να ανταποκριθώ στην πρόκληση των Παραολυμπιακών»

Έτοιμη να ανταποκριθεί στην πρόκληση των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, δηλώνει η αθλήτρια της άρσης βαρών σε πάγκο, Μαρία Μάρκου, η οποία ανυπομονεί να ζήσει αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Η Μαρία Μάρκου έχει ως προπονητή το Δημήτρη Ιωαννίδη και αυτή είναι η δεύτερη της συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Προηγήθηκε η συμμετοχή της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο όπου η Μαρία σήκωσε την Κύπρο ψηλά κατακτώντας την 7η θέση.

Ο Δημήτρης Ιωαννίδης επεσήμανε, σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ, ότι η Μαρία θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό ώστε να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σε συνέντευξη της στο ΚΥΠΕ, η Μαρία Μάρκου είπε και αυτή από την πλευρά της ότι θα προσπαθήσει να δώσει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού τον καλύτερό της εαυτό.

Αναφορικά με τα μελλοντικά της σχέδια, και αν αυτά περιλαμβάνουν και τους Παραολυμπιακούς του 2028 στο Λος Άντζελες, η Κύπρια Παραολυμπιονίκης είπε ότι η θέληση και η αγάπη της για τον πρωταθλητισμό δεν σταματάει στο Παρίσι, «αλλά η αδρεναλίνη και η φλόγα που υπάρχουν μέσα μου με ωθούν ώστε να συνεχίσω να παλεύω και για την επόμενη Παραολυμπιάδα».

«Καθόλου παράξενο όμως να υπάρξουν διάφορες εκπλήξεις και αλλαγές. Μέσα από την άρση βαρών και τον αθλητισμό γενικότερα έχω μάθει ότι δεν υπάρχουν όρια όταν υπάρχει η πίστη, η επιμονή και το πάθος. Ελπίζω η συμμετοχή μου να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να πιστέψουν στις δικές τους δυνάμεις. Εύχομαι κάθε επιτυχία στους αθλητές της Κύπρου και είμαι σίγουρη ότι όλοι θα εκπροσωπήσουμε την χώρα μας όσο καλύτερα μπορούμε», πρόσθεσε.

Η Μαρία Μάρκου ζήτησε, παράλληλα, από τον κόσμο να αγκαλιάσει το Παραολυμπιακό κίνημα και με την αγάπη και τη στήριξή του να τους ωθήσει να πετύχουν τους στόχους τους.

Ερωτηθείσα πως αισθάνεται για την πρόκρισή της για δεύτερη φορά σε Παραολυμπιάδα και το γεγονός ότι θα αγωνιστεί σε μια νέα κατηγορία, η Μαρία Μάρκου είπε ότι αισθάνεται αρκετά χαρούμενη και ευλογημένη που για ακόμη μια φορά της δίνεται η ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Κύπρο σε αυτό το σπουδαίο γεγονός, «που αποτελεί για εμάς την κορυφαία στιγμή της αθλητικής μας καριέρας», όπως ανέφερε.

«Και λέω εμάς, γιατί πιστεύω από τα βάθη της καρδιάς μου ότι αυτή η διαδρομή δεν μπορεί ποτέ να ολοκληρωθεί εάν είσαι μόνος. Η δεύτερη συμμετοχή μου σε Παραολυμπιακούς Αγώνες είναι αποτέλεσμα πολλών ετών σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης και υποστήριξης από την οικογένεια πρώτα, τους δικούς μου ανθρώπους, τον προπονητή μου, Δημήτρη Ιωαννίδη, την υποστηρικτική και επιστημονική μου ομάδα, που χωρίς αυτούς δεν θα βρισκόμουν εδώ όπου βρίσκομαι σήμερα και εννοείται την κυπριακή κοινωνία», πρόσθεσε.

Η νέα κατηγορία, συνέχισε η Μαρία, «όπου θα αγωνιστώ είναι από τις πιο δύσκολες κατηγορίες αλλά αυτό δεν με εμποδίζει ώστε να παλέψω για μια αξιοπρεπή εμφάνιση».

Σε ερώτηση τι αξιώσεις και απαιτήσεις έχει από τον εαυτό της στους Παραολυμπιακούς του Παρισιού, η Μαρία Μάρκου είπε ότι πρώτα από όλα θα ήθελε να απολαύσει κάθε λεπτό από αυτό το ξεχωριστό ταξίδι που ονομάζεται «Παραολυμπιακοί Αγώνες».

«Το πιο σημαντικό όμως από αυτή τη διαδρομή είναι να παραμείνω συγκεντρωμένη και να είμαι ο εαυτός μου. Έπειτα, να προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, ώστε να φέρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση τι είναι αυτό που ζητά από τον κόσμο, η Κύπρια Παραολυμπιονίκης είπε ότι ζητά «να αγκαλιάσει το Παραολυμπιακό κίνημα και με την αγάπη και τη στήριξή του να μας ωθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ερωτηθείσα ποια είναι τα μελλοντικά της σχέδια και αν θα την δούμε και το 2028 στο Λος Άντζελες, η Μαρία Μάρκου είπε ότι «με σκληρή δουλειά, επιμονή και αφοσίωση, ευχή μου είναι να προκριθώ και να έχετε την ευκαιρία να με παρακολουθήσετε και στους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες το 2028».

«Η θέληση και η αγάπη μου για τον πρωταθλητισμό δεν σταματάει στο Παρίσι, αλλά η αδρεναλίνη και η φλόγα που υπάρχουν μέσα μου με ωθούν ώστε να συνεχίσω να παλεύω και για την επόμενη Παραολυμπιάδα. Καθόλου παράξενο όμως να υπάρξουν διάφορες εκπλήξεις και αλλαγές», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το πως είναι να ζει κανείς σε παραολυμπιακό χωριό, η αθλήτρια του Δημήτρη Ιωαννίδη είπε ότι είναι τέλεια να ζεις στο Παραολυμπιακό χωριό, καθώς υπάρχουν πολλά οφέλη και ανέσεις για τους αθλητές.

«Από πού να αρχίσω; Από τον χώρο ψυχαγωγίας των αθλητών, το 24ωρο μπουφέ, το γυμναστήριο, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια; Είναι πολλές οι δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου. Σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ένα παράδεισο. Αν και στην προηγούμενη Παραολυμπιάδα λόγω του COVID ήταν κάπως διαφορετικά, αφού δεν μπορούσαμε να απολαύσουμε ελεύθερα όλες αυτές τις υπέροχες ανέσεις. Ακόμη ένα πλεονέκτημα του να ζεις μέσα στο Παραολυμπιακό χωριό είναι ότι έχεις τη δυνατότητα να συναντηθείς και να συναναστραφείς με κορυφαίους πρωταθλητές και να δημιουργήσεις δυνατές φιλίες από όλο τον κόσμο», επεσήμανε.

Σε παρατήρηση ότι είναι μέλος της Παγκόσμιας Επιτροπής Αθλητών στην World Para Powerlifting και πως αυτό θα βοηθήσει το Παραολυμπιακό κίνημα της Κύπρου και τους αθλητές/τριες, η Μαρία Μάρκου είπε ότι είναι παρά πολύ υπερήφανη για την φετινή εκλογή της ως μέλος της Παγκόσμιας Επιτροπής Αθλητών στην World Para Powerlifting, «η οποία ενισχύει ακόμα περισσότερο την ευθύνη και την αφοσίωσή μου στην ανάπτυξη του αθλήματος και την εκπροσώπηση των συναθλητών μου σε διεθνές επίπεδο», όπως ανέφερε.

«Διάφορες ομιλίες και δράσεις όπου συμμετέχω έχουν ως κύριο στόχο την "παρακίνηση", μεταδίδοντας σημαντικές αξίες και μηνύματα ζωής όπως η ισότητα, η αποδοχή της διαφορετικότητας, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο, η αλληλεγγύη, η ενσυναίσθηση, η ευγενής άμιλλα, ο υγιής ανταγωνισμός, με αποτέλεσμα να ενθαρρύνεται η ανάγκη για προσωπική ανάπτυξη και να προβάλλεται ο αθλητισμός και ο πολιτισμός. Επιπλέον, με τη συμμετοχή μου σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία σχετίζονται με την εκπαίδευση και τον αθλητισμό προωθείται η ένταξη των ατόμων με αναπηρία στον αθλητισμό και γενικότερα στην κοινωνία», πρόσθεσε.

Η Μαρία Μάρκου, μέσα από τη συνέντευξη της στο ΚΥΠΕ έστειλε και τα δικά της μηνύματα. «Είμαι έτοιμη να ανταποκριθώ στην πρόκληση των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού και ανυπομονώ να ζήσω αυτή τη μοναδική εμπειρία» είπε και πρόσθεσε ότι «μέσα από την άρση βαρών και τον αθλητισμό γενικότερα έχω μάθει ότι δεν υπάρχουν όρια όταν υπάρχει η πίστη, η επιμονή και το πάθος».

«Ελπίζω η συμμετοχή μου να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να πιστέψουν στις δικές τους δυνάμεις. Εύχομαι κάθε επιτυχία στους αθλητές της Κύπρου και είμαι σίγουρη ότι όλοι θα εκπροσωπήσουμε την χώρα μας όσο καλύτερα μπορούμε», σημείωσε.

Η Μαρία Μάρκου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει πρώτα από όλα την Κυπριακή Παραολυμπιακή Επιτροπή, την Κυπριακή Ομοσπονδία της Άρσης Βαρών και τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, οι οποίοι, όπως είπε, «με αγκάλιασαν και με στηρίζουν αδιάκοπα όλα αυτά τα χρόνια, όπως επίσης το Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού όπου εργάζομαι τα τελευταία πέντε χρόνια και στέκεται αρωγός δίπλα μου».

«Δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω τους χορηγούς και υποστηρικτές μου που πιστεύουν σε μένα και με στηρίζουν σε αυτό το μακρινό ταξίδι, τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Δεν είναι άλλοι από την ΟΠΑΠ Κύπρου, Garpozis Developments, Biosearch for Sports, Jako Frema Sportswear και BG Berlin. Χωρίς τη συμβολή τους πολλά από αυτά που έχω επιτύχει δεν θα ήταν δυνατά», συμπλήρωσε.

Η Μαρία θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό ώστε να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

------------------------------

Το ΚΥΠΕ ζήτησε και από τον προπονητή της Μαρία Μάρκου, μια δήλωση για τη συμμετοχή τους για δεύτερη φορά σε Παραολυμπιάδα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη Μαρία για τη δεύτερη συνεχή συμμετοχή της σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Το σημαντικότερο είναι ότι είμαστε αρκετά καλά και χωρίς τραυματισμούς. Πιστεύω ότι η Μαρία θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό ώστε να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», είπε ο Δημήτρης Ιωαννίδης.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Aναχωρεί για Διεθνείς Αγώνες στη Μάλτα η αποστολή των Special Olympics Cyprus

Aναχωρεί για Διεθνείς Αγώνες στη Μάλτα η αποστολή των Special Olympics Cyprus

Aναχωρεί για Διεθνείς Αγώνες στη Μάλτα η αποστολή των Special Olympics Cyprus

Δεν απαιτούν πολλά, ζητούν τα αυτονόητα...

Δεν απαιτούν πολλά, ζητούν τα αυτονόητα...

Δεν απαιτούν πολλά, ζητούν τα αυτονόητα...

Έπιασε... 13άρι η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Έπιασε... 13άρι η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Έπιασε... 13άρι η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Σημαιοφόρος η Μαρία Μάρκου στην τελετή λήξης

Σημαιοφόρος η Μαρία Μάρκου στην τελετή λήξης

Σημαιοφόρος η Μαρία Μάρκου στην τελετή λήξης