Ρόλαρε και πείθει

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 7:49 μμ
Ρόλαρε και πείθει
Άρχισε να πείθει η ΑΕΚ και να «κερδίζει» ξανά τον κόσμο της. Τον τελευταίο μήνα, το συγκρότημα του Χένινγκ Μπεργκ παρουσιάζει μια σταθερή πρόοδο στην απόδοση και τα αποτελέσματά της, διάστημα κατά το οποίο έχει καταγράψει τέσσερις συνεχόμενες νίκες, τρεις για το πρωτάθλημα και μία για το κύπελλο (10-1 αναλογία τερμάτων).

Τα ουσιαστικά σημάδια βελτίωσης άρχισαν να φαίνονται από τον αγώνα της 27ης Σεπτεμβρίου στο γήπεδο «Αμμόχωστος» εναντίον της Νέας Σαλαμίνας, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Μπορεί να μην εντυπωσίασε σε εκείνο το παιχνίδι, ωστόσο πραγματοποίησε μια μεστή εμφάνιση και κατάφερε να πάρει με σχετική άνεση το πολύτιμο τρίποντο (1-3), σε μια έδρα όπου τις προηγούμενες χρονιές δεινοπαθούσε για να πάρει αποτέλεσμα. Η συνέχεια είναι γνωστή. Οι κιτρινοπράσινοι έκαναν το αυτονόητο απέναντι στον Ακρίτα για το κύπελλο (5-0) και ακολούθως… «άλωσαν» το ΓΣΠ σε βάρος του ΑΠΟΕΛ (0-1), σε ένα ντέρμπι όπου έδειξαν χαρακτήρα μεγάλης ομάδας. Η πρόσφατη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Nations League δεν επηρέασε την ΑΕΚ, παρ' όλο που προερχόταν από σερί καλών αποτελεσμάτων. Στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Ανόρθωση ήταν ακόμα καλύτερη από ό,τι με τον ΑΠΟΕΛ, έπαιξε κυριαρχικό ποδόσφαιρο, και το τελικό 1-0 φαντάζει κολακευτικό για την ομάδα της Αμμοχώστου.

Από δω και μπρος, δύο είναι τα βασικά (αγωνιστικά) ζητούμενα για την ΑΕΚ. Πρώτον, να μπορέσει να έχει συνέχεια και σταθερότητα στην απόδοση και στα αποτελέσματά της και δεύτερον, να γίνει πιο κυνική στο παιχνίδι της, έτσι ώστε να «καθαρίζει» πιο εύκολα τους αγώνες στους οποίους είναι ανώτερη των αντιπάλων. Για παράδειγμα, στο τελευταίο ματς με την Ανόρθωση, ναι μεν η ΑΕΚ είχε επιβληθεί κατά κράτος στον αντίπαλό της στο μεγαλύτερο διάστημα του 90λεπτου, όμως μία φάση αρκούσε για να γίνει η ζημιά. Και μιλάμε για το σουτ του Κονσεισάο στις καθυστερήσεις (το μοναδικό επικίνδυνο της Ανόρθωσης στον αγώνα), το οποίο απόκρουσε εντυπωσιακά ο Γιώργος Αθανασιάδης. Το ευτύχημα για τον Νορβηγό τεχνικό είναι ότι αρχίζει πια να εμπιστεύεται μια συγκεκριμένη ραχοκοκαλιά ποδοσφαιριστών, έμπειρων ως επί το πλείστον, οι οποίοι μέχρι στιγμής τουλάχιστον τον βγάζουν ασπροπρόσωπο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ απέναντι στον Κεραυνό με 82-73

Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ απέναντι στον Κεραυνό με 82-73

Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ απέναντι στον Κεραυνό με 82-73

Επεξήγηση φάσεων και κανονισμών (7η αγωνιστική)

Επεξήγηση φάσεων και κανονισμών (7η αγωνιστική)

Επεξήγηση φάσεων και κανονισμών (7η αγωνιστική)

7 αγωνιστικές, 7 αποχωρήσεις!

7 αγωνιστικές, 7 αποχωρήσεις!

7 αγωνιστικές, 7 αποχωρήσεις!

11.222,22 η φανέλα του Παυλίδη!

11.222,22 η φανέλα του Παυλίδη!

11.222,22 η φανέλα του Παυλίδη!