Τρίτωσε το καλό για την Ομόνοια που βλέπει πιο... καθαρά την κορυφή
Δημοσιευτηκε:

Πολύ σπουδαίο διπλό που την έφερε στη 2η θέση του πίνακα πέτυχε στο «Αμμόχωστος» η Ομόνοια. Οι πράσινοι επικράτησαν με 0-2 της Νέας Σαλαμίνας, όντας αποτελεσματικοί στην επανάληψη.
Ο Σεμέδο (48΄) και ο Κούσουλο (68΄) «υπέγραψαν» την πράσινη νίκη έπειτα από δύο χρόνια στο «Αμμόχωστος» και για πρώτη φορά φέτος, πέτυχαν τη τρίτη σερί τους νίκη, κρατώντας έτσι επαφή με την κορυφή καθώς είναι στο -3 από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ.
Από την άλλη οι ερυθρόλευκοι με τη δεύτερη σερί τους ήττα (είχαν χάσει με 0-2 και από την Πάφο), παρέμειναν στην 8η θέση και στους 19 βαθμούς, βλέποντας τη διαφορά από την 6η θέση να αυξάνεται στους τέσσερις βαθμούς.
Ο αγώνας είχε μπόλικο σασπένς και στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο επιτεύχθηκαν άλλα δύο γκολ, ένα για κάθε ομάδα αλλά ακυρώθηκαν ως οφσάιντ. Πρώτα σκόραρε η Ομόνοια στο 32ο λεπτό με κεφαλιά από τον Αλιούμ ενώ στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων του α΄ μέρος, σκόραρε ο Ντορεγκαράι, επίσης με κεφαλιά.
Στην επανάληψη με το γρήγορο γκολ που πέτυχε η Ομόνοια με τον Σεμέδο (48΄), έγειρε την πλάστιγγα προς το μέρος της για να κάνει το 0-2 ο Κούσουλος στο 68΄, γκολ το οποίο δεν πανηγύρισε ο αρχηγός των πρασίνων προς ένδειξη σεβασμού στην ομάδα που τον ανέδειξε. Μετά το 90΄ η Νέα Σαλαμίνα πίεσε αφόρητα και είχε τρεις ευκαιρίες, με τον Ουζόχο ωστόσο να κάνει εκπληκτικές επεμβάσεις και να μην επιτρέπει στους γηπεδούχους να μπουν ξανά στο παιχνίδι.
H εξέλιξη της αναμέτρησης
- Τέλος αγώνα
90΄+5΄ - Σουτ από τον Κορομά, ο Ουζόχο με δυσκολία έδιωξε σε κόρνερ.
90΄+4΄ - Νέο στοπ από τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας σε κεφαλιά του Ντορεγκαράι.
90΄+3΄ - Ο Ουζόχο λέει όχι στον Φερνάντες σε πλασέ από τη μικρή περιοχή.
85΄ - Ο Κίσσας διώχνει με τα πόδια το σουτ του Σεμέδο από πλάγια θέση.
79΄ - Δυνατό βολέ από τον Τσελέα, ο Ουζόχο απεκρούει δύσκολα και διώχνει τον κίνδυνο.
68΄ - ΓΚΟΛ για την Ομόνοια: Ο Σιπριάνο έκανε τη σέντρα, ο Μπέζους προσπάθησε για την κεφαλιά μαζί με τον Κίσσα, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Κούσουλο που με σουτ διπλασίασε τα τέρματα των πρασίνων. Ο αρχηγός των πρασίνων δεν το πανηγύρισε...
67΄ - Ο Κακουλλής με αριστερό βολέ υποχρεώνει τον Κίσσα σε δύσκολη επέμβαση.
64΄ - Ο Λέουκο από πολύ πλάγια προσπάθησε να νικήσει τον Ουζόχο αλλά πήγε άουτ η μπάλα.
57΄ - Ο Φερνάντες υποχρεώνει τον Ουζόχο στην πρώτη του απέκρουση, διώχνωντας σε κόρνερ.
48΄ - ΓΚΟΛ για την Ομόνοια: Κάθετη μπαλιά από τον Λοΐζου στον Σεμέδο που πλασάρει εύστοχα τον Κίσσα και έβαλε σε θέση οδηγού τους πράσινους.
- Έναρξη του β΄ μέρους
- Τέλος α΄ ημιχρόνου
45΄ +1΄ - ΓΚΟΛ για τη Νέα Σαλαμίνα το οποίο ακυρώνεται ως οφσάιντ: Ο Ντορεγκαράι μετά από εκτέλεση φάουλ, κάνει εκπληκτική κεφαλιά και νικάει τον Ουζόχο. Όμως ο Αργεντίνος ήταν εκτεθειμένος και έτσι δεν μέτρησε το γκολ.
45΄ - Το σουτ από τον Κονέ, πάει λίγο έξω από την εστία του Ουζόχο.
37΄ - Νέα ευκαιρία για την Ομόνοια με τον Κίσσα να λέει όχι στο αριστερό πλασέ του Αλιούμ.
32΄ - ΓΚΟΛ για την Ομόνοια το οποίο όμως ακυρώνεται ως οφσάιντ: Ο Σεμέδο έδωσε στον Κούσουλο ο οποίος σέντραρε όμορφα με το αριστερό στον Αλιούμ ο οποίος με έξυπνη κεφαλιά, σκόραρει για τους τριφυλλοφόρους.
30΄ - Νέα απειλή από τη Ομόνοια, με το σουτ από τον Σεμέδο να περναέι λίγο έξω.
27΄ - O Μάθιους γύρισε στον Μπέζους ο οποίος από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε έξω, στην καλύτερη ευκαιρία των πρασίνων.
17΄ - Δυνατό σουτ από τον Σιπριάνο, πάει πάνω από τα δοκάρια του Κίσσα.
- Άρχισε ο αγώνας στο «Αμμόχωστος»
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Κίσσας, Κονατέ, Τσέλεα, Λέουκο, Ντιακιτέ, Κονέ (55΄ Μιγκελίτο), Νάρσινγκ (82΄ Κορομά), Καρλίτος (55΄ Φερνάντες), Κατσιαρής (76΄ Κουζμάνοβιτς), Ντορεγκαράι, Ντουρμισάι (76΄ Παπαγεωργίου).
ΟΜΟΝΟΙΑ: Ουζόχο, Μάθιους (46΄ Ψάλτης), Παναγιώτου, Κουλιμπαλί, Σιπριάνο, Σεμέδο, Μπασιρού (84΄ Φράνσον), Κούσουλος, Μπεζούς (76΄ Χαραλάμπους), Λοΐζου (76΄ Σίμιτς), Αλιούμ (61΄ Κακουλλής).
ΣΚΟΡΕΡ: - / 48΄ Σεμέδο, 68΄ Κούσουλος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 64΄ Ντιακιτέ, 68΄ Ντορεγκαράι / 90΄+4΄ Σιπριάνο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χρυσοβαλάντης Θεουλή
Α' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Τόμας Φάντριχ
AVAR: Κώστα Ροβέρτος
Παρατηρητής: Μάριος Τσαγγάρης