Μας έκανε πλάκα (ξανά) και η Γεωργία

Δημοσιεύθηκε 15.10.2023
Μας έκανε πλάκα (ξανά) και η Γεωργία

Ούτε τώρα η Εθνική μας δεν κατάφερε να αποκομίσει βαθμολογικό κέρδος στον πρώτο όμιλο των προκριματικών για το EURO 2024, χάνοντας εκτός έδρας με 4-0 από τη Γεωργία, καταρρέοντας από τις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου κατά το οποίο δέχθηκε και τα τέσσερατέρματα.

Έτσι, με μόλις έναν αγώνα να απομένει για την ολοκλήρωση της προσπάθειας της ομάδας μας και μάλιστα αυτός να είναι απέναντι στην Ισπανία – που δεν θα είναι κιόλας αδιάφορη – είναι ουτοπικό να περιμένουμε ότι θα ξεφύγουμε από το μηδέν.

Από τον πυθμένα ούτως ή αλλιώς δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε, αφού η Γεωργία πήρε τη δεύτερη νίκη της (σ.σ. και η πρώτη ήταν εις βάρος μας – φθάνοντας τους επτά βαθμούς. Μετά από επτά αγώνες το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δέχθηκε 25 τέρματα, έχοντας πετύχει μόλις δύο.

Το ματς

Πάντως, το πρώτο ημίχρονο ήταν καλό για την Εθνική μας έχοντας μάλιστα περισσότερες τελικές από τους γηπεδούχους, φθάνοντας έξι φορές μέχρι την αντίπαλη εστία (τρεις στον στόχο) έναντι πέντε των γηπεδούχων (μία στο στόχο). Μεγαλύτερη στιγμή ήταν στο 37’ με τον Κάστανο να περνάει ωραία στον Χριστοφή που έκανε το σουτ στη γωνιά της εστίας του Μαμαρντασβίλι που με υπερένταση έδιωξε.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ήρθε η κατάρρευση, αφού μόλις στην πρώτη επιθετική δραστηριότητα, στο 46’, κατάφερε να σκοράρει ο Κιτεϊσβίλι με σουτ έξω από την περιοχή. Το 1-0 έδωσε άλλο αέρα στους Γεωργιανούς που έγειραν για τα καλά την πλάστιγγα προς την πλευρά τους στο 59’ όταν ο Κβαρατσχέλια, μετά από κάθετη μπαλιά του Χακβετάτζε, έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πρόλαβε να τσιμπήσει τη μπάλα προ του Μολ για να γίνει το 2-0.

Με το συγκρότημα του Τιμούρ Κετσπάγια να έχει το πρώτο σουτ στο δεύτερο ημίχρονο με τον Κακουλλή στο 80΄ (σ.σ. ο Κύπριος επιθετικός είχε καλή προσπάθεια και στο 88’) η Γεωργία στο 82’ πέτυχε και τρίτο τέρμα με τον Κβαρατσχέλια από σκόρερ να μετατρέπεται σε δημιουργό (είχε συμμετοχή και στο πρώτο γκολ και δίνοντας τη μπάλα στον Σενγκέλια, που με σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας, κάνοντας το 3-0.

Το κερασάκι της τούρτας μπήκε στο 90+5’ από το σημείο του πέναλτι, μετά από χέρι του Γκόγκιτς. Ο Μικαουτάντζε ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος κι έγραψε το τελικό 4-0.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Τέλος του αγώνα

90+5' - ΓΚΟΛ.. 4-0. Εύστοχος ο Μικαουτάντζε, γράφει το τελικό αποτέλεσμα

90+4' - Πέναλτι για τη Γεωργία, για χέρι του Γκόγκιτς

88' Ωραία ενέργεια από τον Κακουλλή, ο Μαμαρντασβίλι έδιωξε σε κόρνερ

82' - ΓΚΟΛ. 3-0. Ο Σενγκέλια από το ύψος της περιοχής, μετά από ασίστ του Κβαρατσχέλια έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας μας

80' - Σουτ από τον Κακουλλή, πήγε έξω η μπάλα

73' - Λάθος από τον Ιωάννου ο Κοτσορασβίλι προσπάθησε να κρεμάσει από μακριά τον Μολ, ο οποίος όμως δεν ξεγελάστηκε και μάζεψε τη μπάλα

59' - ΓΚΟΛ. 2-0. Μετά από κάθετη μπαλιά του Χακβετάτζε ο Κβαρατσχέλια έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Εθνικής μας, πρόλαβε και τσίμπησε τη μπάλα και νίκησε δεύτερη φορά τον Μολ

46' - ΓΚΟΛ. 1-0. Στην πρώτη προσπάθειά τους στο δεύτερο ημίχρονο οι Γεωργιανοί άνοιξαν το σκορ, με το Κιτεϊσβίλι να νικάει τον Μολ με σουτ έξω από την περιοχή

Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου

Tέλος πρώτου ημιχρόνου

45+1' - Πάνω από τα δοκάρια η προσπάθεια του Χάμπου Κυριάκου

37' - Μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική μας. Ο Κάστανος πέρασε ωραίας στον Χριστοφή που έκανε το σουτ στη γωνιά της εστίας του Μαμαρντασβίλι, ο οποίος με υπερένταση άπλωσε το πόδι στην αριστερή γωνιά της εστίας του κι έδιωξε τη μπάλα

27' - Σουτ του Χριστοφή, με δυσκολία έδιωξε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων

27' - Ατομική ενέργεια από τον Κβαρατσχέλια, που ανάμεσα σε τέσσερις διεθνείς μας έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει έξω

24' - O Χακβετάτζε προσπάθησε για το σουτ έξω από την περιοχή, όμως βγήκε στραβοκλωτσιά με τη μπάλα να φεύγει εκτός

22' - Kεφαλιά του Κυπριανού, πήγε έξω

6' - Ο Χάμπος κάνει απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον Μαμαρντασβίλι να κάνει δύσκολη απόκρουση

1' - Έναρξη του αγώνα

ΓΕΩΡΓΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Λοχοσβίλι, Κβερκβέλια, Κάσια, Αζάροφ (71' Σενγκέλια), Μαμουχατσβίλι, Κοτσορασβίλι, Κιτεϊσβίλι (85' Κβεκβεσκίρι), Κβαρατσχέλια (85' Μεκβαντισβίλι), Χακβετάτζε (71' Νταβιτασβίλι), Ζιβζιβάντζε (56' Μικαουτάντζε).

ΚΥΠΡΟΣ: Μολ, Καρώ, Ε. Κυπριανού, Ν. Ιωάννου (87' Κορέια), Ανδρέου (46' Aντωνίου), Γκόγκιτς, Κούσουλος, Ντ. Σπόλιαριτς, Χάμπος Κυριάκου (62' Χαραλάμπους), Κάστανος (70' Λοΐζου), Χριστοφή (71' Κακουλλής).

ΣΚΟΡΕΡ: 46' Κιτεϊσβίλι, 59' Κβαρατσχέλια, 82' Σενγκέλια, 90+5' Μικαουτάντζε /-

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45' Χακβετάτζε/ 29' Χριστοφή, 48' Καρώ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ρόμπερτ Τζόουνς

VAR: Ντέιβιντ Κοτέ (Αγγλία)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Συνηθίσαμε στις... πτώσεις

Συνηθίσαμε στις... πτώσεις

Συνηθίσαμε στις... πτώσεις