Ξεκάθαρος και αμείλικτος

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ

Δημοσιευτηκε:

Ξεκάθαρος και αμείλικτος

Ένα τελευταίο μήνυμα, σε πιο αυστηρό ύφος, πως δεν θα δεχθεί από κανένα σωματείο ή ποδοσφαιρική εταιρεία να παρεκκλίνουν των δεσμεύσεών τους για καταβολή των οφειλών τους προς τον φόρο , έστειλε ο έφορος Φορολογίας Σωτήρης Μαρκίδης.

Σε συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης με εκπροσώπους ποδοσφαιρικών ομάδων, όπου παρέστησαν 14 από τα 17 που είχαν προσκληθεί, αλλά και ο εκπρόσωπος της ΚΟΠ Νικ Νικολάου, ο κρατικός αξιωματούχος ουσιαστικά έφερε άπαντες προ των ευθυνών τους. Και κυρίως τα σωματεία εκείνα που παρουσίασαν ασυνέπεια όλο αυτό το διάστημα.

Επισήμανε σε όλους πως εκτός από το ότι θα πρέπει να δίνουν τις δόσεις του μέσα στο χρονικό διάστημα που πρέπει, να προχωρούν στη συμπλήρωση των φορολογικών τους δηλώσεων, όπως και να καταβάλλουν και τον ΦΠΑ. Τονίστηκε επίσης στους παρευρισκόμενους ότι, πήραν τον παλμό του κόσμου το προηγούμενο τρίμηνο, διάστημα όπου έγινε όλη αυτή η κουβέντα με τις οφειλές, που ζητάει ίση μεταχείριση. Και αυτό είναι κάτι που θα τηρήσουν ώστε να μην παρουσιαστούν ξανά τα ίδια σκηνικά.

Οι ομάδες πήραν επιστολές στα χέρια τους, οι οποίες αφορούν μεταξύ άλλων, το ύψος των δόσεων αλλά άλλες λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με τη νέα τάξη πραγμάτων. Να τονιστεί ότι, απέμειναν με βάση το σχέδιο που αποφασίστηκε τον Μάιο του 2023, άλλες 145 δόσεις (σχεδόν 12 χρόνια). Για άλλες θα είναι πιο πολλά τα ποσά που θα κληθούν να δώσουν, αφού δεν είχαν πληρώσει τα προηγούμενα, ενώ για άλλους θα είναι πιο λίγα μιας και ήταν συνεπέστατα σε μεγάλο βαθμό.

Από το τέλος Ιουνίου λοιπόν και εφόσον για τρεις μήνες δεν υπάρχει συνέπεια στην καταβολή των δόσεων, τότε εκτός από το ότι κάποιο σωματείο διαπράττει ποινικό παράπτωμα, οι τραπεζικοί του λογαριασμοί θα δεσμεύονται και άρα δεν θα μπορεί να κινηθεί, με όλα τα συνεπακόλουθα. Επιπρόσθετα, θα επιβάλλεται και η τοποθέτηση memo στην ακίνητη περιουσία του. Το πιο σημαντικό είναι πως δεν θα ανήκουν πλέον στο σχέδιο. ενώ θα «αναβιώσουν» και τα χρωστούμενα του παρελθόντος. Και εκεί θα είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα.

Δεν ήταν στη συνάντηση η ΑΕΚ που είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις οφειλές της και ενημέρωσε για την απουσία της, ενώ καλέστηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν επίσης, Ομόνοια 29ης Μαΐου και Καρμιώτισσα, δύο ομάδες που έχουν υποβιβαστεί. Να σημειωθεί πως η Ομόνοια και η Ανόρθωση εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση σε προεδρικό επίπεδο, με τους Σταύρο Παπασταύρου και Κυριάκο Πραστίτη, αντίστοιχα.

Αυτό που διαφάνηκε, είναι πως τα σωματεία ή ποδοσφαιρικές εταιρείες έχουν πάρει το μήνυμα πως ο έφορος Φορολογίας θα είναι αμείλικτος, με την κυβέρνηση να του δίνει την εξουσία να κινηθεί έχοντας τα νομικά όπλα στα χέρια του. Με απλά λόγια, του τόνισε: «Εφορε, κάνε τη δουλειά σου…». Από την ΚΟΠ αυτό που τονίζουν είναι πως θα πρέπει να εναρμονιστούν όλες οι ομάδες και εφόσον δεν το κάνουν, θα υπάρχουν οι ποινές που προνοούν και τα κριτήρια.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.