Στημένοι οι αγώνες, υπαίτιο το χρήμα…

Δημοσιεύθηκε 1.6.2023
Στημένοι οι αγώνες, υπαίτιο το χρήμα…
Σε γκάλοπ που πραγματοποιήσαμε χθες το πρωί στο κέντρο της Λευκωσίας με αφορμή την έρευνα που άρχισε για τα «ύποπτα» παιχνίδια, η πλειοψηφία των φιλάθλων θεωρεί δεδομένο ότι υπάρχουν στημένοι αγώνες στην Κύπρο και θεωρεί ως βασικούς υπαίτιους για αυτό την ΚΟΠ, τα σωματεία και τους προέδρους τους

Της Νεκταρίας Χατζηχριστοδούλου

Με αφορμή την εκκίνηση της διαδικασίας για έρευνα για τα ύποπτα παιχνίδια, ο «Π» ήρθε σε επαφή με φιλάθλους διαφόρων ποδοσφαιρικών ομάδων οι οποίοι κλήθηκαν να εκφράσουν τη γνώμη τους για τα «στημένα» παιχνίδια. Οι απαντήσεις τους ήταν ομόφωνες.

«Στημένοι οι αγώνες»

Ο Ανδρέας, οπαδός της Ομόνοιας, ανέφερε στον «Π» πως πιστεύει ότι υπάρχουν στημένοι αγώνες έπειτα από τις καταγγελίες που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες. «Αυτές τις μέρες επιβεβαιώνεται η άποψή μου ότι υπάρχουν στημένοι αγώνες έπειτα και από τα όσα ακούστηκαν μετά τον αγώνα Ομόνοια-ΑΕΚ». Ο Μάριος, επίσης οπαδός της Ομόνοιας, αναφέρει πως σίγουρα υπάρχουν στημένοι αγώνες, «αυτό φαίνεται από τις αποδόσεις των παικτών μέσα στο γήπεδο, συγκεκριμένα καταλάβεται από ορισμένες φάσεις, κάποιες φορές βλέπουμε ότι έχουν τις ευκαιρίες οι παίκτες να βάλουν γκολ και δεν το πράττουν». Ο Τάκης, οπαδός του ΑΠΟΕΛ, εξήγησε πως θεωρεί ότι υπάρχουν στημένοι αγώνες λόγω των κόκκινων φακέλων που στάλθηκαν από την UEFA. «Δημοσιεύτηκε πως με βάση κάποια κριτήρια υπάρχει ύποπτη δραστηριότητα πάνω σε στοιχήματα», πρόσθεσε. «Κατά διαστήματα», συνέχισε, «ακούγεται ότι μια ομάδα θα χαρίσει της άλλης και οι οπαδοί πάνε και παίζουν στοιχήματα βάσει αυτών που λέγονται για το ποια ομάδα θα κερδίσει». Τόνισε πως είναι πολύ σημαντική η διερεύνηση. Ο Κώστας, οπαδός της Ομόνοιας, πιστεύει ότι 1000/100 στην Κύπρο υπάρχουν στημένα παιχνίδια και υπαίτιος είναι το χρήμα, «το μυαλό τους είναι συνέχεια στο πώς θα βγάλουν περισσότερα λεφτά». Ανέφερε επίσης ένα πρόσφατο παράδειγμα «στημένου παιχνιδιού». «Ήταν θεωρώ στημένο το παιχνίδι με την ΑΕΚ, χάρισε η Ομόνοια τη νίκη της ΑΕΚ για να μπορέσει να πάει Ευρώπη». Ο Τάσος, οπαδός του ΑΠΟΕΛ, πιστεύει και αυτός πως ο κυριότερος λόγος που υπάρχουν στημένοι αγώνες είναι το χρήμα αλλά και τα στοιχήματα και εξηγεί: «Όταν γίνει καταγγελία, πρέπει να υπάρχουν στοιχεία που να την τεκμηριώνουν, στην Κύπρο μπορεί να κάνει κάποιος καταγγελία για έναν αγώνα αλλά θέλει μαρτυρία για να μπορέσει να προχωρήσει και τις πλείστες φορές δεν πάει κάποιος να μαρτυρήσει». Ο Μάριος, επίσης οπαδός του ΑΠΟΕΛ, θεωρεί πως σίγουρα υπάρχουν στημένοι αγώνες. «Πιστεύω ότι όλα εξαρτώνται από τα λεφτά, οι στημένοι αγώνες πιστεύω ότι γίνονται μεταξύ μάνατζερ και κάποιων ποδοσφαιριστών».

Θα αντιμετωπιστεί αν…

Στην ερώτηση «Τι πρέπει να αλλάξει για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο», οι φίλαθλοι απάντησαν πως μόνο αν αλλάξει η ηγεσία και μπουν νέα άτομα θα καλυτερέψουν τα πράγματα. Επιθυμούν να αλλάξουν οι αρμόδιοι στην ΚΟΠ, στα σωματεία, στα συμβούλια και να αλλάξουν οι πρόεδροι των ομάδων, «οι οποίοι εξυπηρετούν δικά τους προσωπικά συμφέροντα για να βγάζουν λεφτά».

«Με καθαρό αγώνα»

Σε ερώτηση σχετικά με το «Εάν προτιμούν η ομάδα τους να πάρει το πρωτάθλημα με στημένο αγώνα ή να το χάσει με δίκαιο τρόπο», όλοι απάντησαν ότι προτιμούν να χάσουν το πρωτάθλημα αλλά να είναι «καθαρό» το παιχνίδι. Μερικές από τις απαντήσεις είναι «δεν θέλουμε πρωτάθλημα βρόμικο», «δεν θα χαιρόμουν αν το έπιανα καθώς θα ήταν μια ψεύτικη χαρά» και «προτιμώ να έρθω τελευταίος και να πάω διαβάθμιση, παρά να αγοράσω τον αγώνα».

Οι φίλαθλοι παρότι πεπεισμένοι ότι στην Κύπρο υπάρχουν στημένοι αγώνες λόγω κάποιων συγκεκριμένων εξόφθαλμων αιτιών, θεωρούν ότι το φαινόμενο πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα και είναι κάθετοι ότι πρέπει να «καθαρίσουν» τα παιχνίδια και ότι δεν θέλουν να έχουμε ένα πρωτάθλημα με «στημένους» αγώνες.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Αν ο Τζολάκης ήταν Κύπριος, θα ήταν δανεικός κι αγύριστος!

Αν ο Τζολάκης ήταν Κύπριος, θα ήταν δανεικός κι αγύριστος!

Αν ο Τζολάκης ήταν Κύπριος, θα ήταν δανεικός κι αγύριστος!

Άνοδος και για την Ένωση - Μένει στη Β΄ ο Ολυμπιακός

Άνοδος και για την Ένωση - Μένει στη Β΄ ο Ολυμπιακός

Άνοδος και για την Ένωση - Μένει στη Β΄ ο Ολυμπιακός

Διπλό για την Ομόνοια Αραδίππου στο ΓΣΠ και «αγκαλιά» με το πρωτάθλημα!

Διπλό για την Ομόνοια Αραδίππου στο ΓΣΠ και «αγκαλιά» με το πρωτάθλημα!

Διπλό για την Ομόνοια Αραδίππου στο ΓΣΠ και «αγκαλιά» με το πρωτάθλημα!