Στραβοπάτησε ο Απόλλωνας και «Χ»αμογέλασε μόνο η ΑΕΚ

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 7.3.2022
Στραβοπάτησε ο Απόλλωνας και «Χ»αμογέλασε μόνο η ΑΕΚ

Απόλλωνας σε… κρίση, παφίτικο… μπλόκο! Χωρίς νικητή (0-0) ολοκληρώθηκε το μεταξύ τους παιχνίδι στο «Στέλιος Κυριακίδης» για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, αποτέλεσμα το οποίο αφήνει δυσαρεστημένη την ομάδα της Λεμεσού.


Οι κυανόλευκοι παραμένουν στην κορυφή (47β.), ωστόσο η διαφορά με την ΑΕΚ βρίσκεται στο +5, καθώς ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη ώστε να ανοίξει την ψαλίδα. Μάλιστα, αυτό είναι το τέταρτο σερί ανεπιτυχές αποτέλεσμα αφού προηγήθηκαν δύο ισοπαλίες με ΠΑΕΕΚ και Ανόρθωση, αλλά και ήττα-αποκλεισμός από την ΑΕΛ στο κύπελλο.

Από την άλλη, η Πάφος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, δημιούργησε σωρεία ευκαιριών όμως δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι αγνοούν την πικρή γεύση της ήττας από τις 22 Ιανουαρίου, όταν έχασαν με 0-1 από τον Απόλλωνα.

Το ματς…

Λόγω αστοχίας, Γιοβάνοβιτς και Ρομπέρζ δεν κατάφεραν οι γηπεδούχοι να προηγηθούν στο πρώτο μέρος, κατά τη διάρκεια του οποίου οι παίκτες του Απόλλωνα έκαναν πολλά λάθη στον μεσοαμυντικό χώρο, ενώ δεν είχαν καθαρό μυαλό στην επίθεση.

Ο Ζάιρο σε τρεις περιπτώσεις και ο Αλ Καντιουί σε μία βρέθηκαν σε θέση βολής μέσα στη μεγάλη περιοχή, ωστόσο για τους λόγους που προαναφέραμε δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα με τη μεγαλύτερη ευκαιρία να καταγράφεται στο 43ο λεπτό με τον Βραζιλιάνο να βρίσκεται απέναντι από τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος έσωσε την εστία του με τα πόδια.

Οι παίκτες του Τσόρνιγκερ δεν μπορούσαν να συνδυαστούν σωστά, ούτε ο Ζράντι από τον άξονα κατάφερνε να οργανώσει σωστά το παιχνίδι και έτσι αν εξαιρέσουμε κάποια σουτ, οι κυανόλευκοι φαίνονταν μπλοκαρισμένοι. Οι δε επιθετικοί ήταν… αποκομμένοι με αποτέλεσμα ο Ντιγκινί να αναγκάζεται να βγαίνει έξω να πάρει την μπάλα. Με λίγα λόγια η Πάφος ήταν πολύ πιο επικίνδυνη, ωστόσο δεν κατάφερε να τιμωρήσει τα λάθη των παικτών του Απόλλωνα.

Στο δεύτερο μέρος, η Πάφος συνέχισε στο ίδιο τέμπο ωστόσο οι μεγάλες ευκαιρίες έλειπαν στο πρώτο περίπου 20λεπτο. Οι γαλάζιοι ήταν πιο επικίνδυνοι και έφταναν στην αντίπαλη περιοχή με ευκολία και στο 73’ έφτασαν κοντά στο να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Χέσταντ τράνταξε το δοκάρι του Γιοβάνοβιτς.

Στο τελευταίο 10λεπτο ο Απόλλωνας ανέβασε στροφές και ο Χάμπος κατέγραψε σπουδαία ευκαιρία (81’) όταν με εξαιρετική προσωπική του ενέργεια ελευθερώθηκε, πλάσαρε από το ύψος της περιοχής όμως η μπάλα κατέληξε μόλις δίπλα από την εστία του Ρούτκο.

Η μεγάλη φάση άνηκε όμως στην Πάφο που στο 90’+2 ο Κοβάσεβιτς δεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας!

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

90'+4 Τέλος του αγώνα.

90'+2 Δεν μπόρεσε προ κενής εστίας ο Κοβάσεβιτς να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα!

90' Τρία λεπτά ο επιπλέον χρόνος.

81' Εξαιρετική ενέργεια του Χάμπου, ελευθερώθηκε και έπιασε το πλασέ που πέρασε ελάχιστα εκτός.

80' Σέντρα του Ντιγκινί, έδιωξε ο Ρούτκο με το ένα χέρι.

73' Σουτ-βολίδα του Χέσταντ, στο δοκάρι του Γιοβάνοβιτς η μπάλα! Σπουδαία φάση για την Πάφο.

70' Φαλτσαριστό σουτ του Φουρ εκτός περιοχής, ψηλά έξω η μπάλα.

64' Συρτό σουτ του Τόμετσακ, δίπλα από την εστία του Γιοβάνοβιτς η μπάλα.

58' Απέφυγε δύο αντιπάλους ο Ζάιρο, έπιασε το δυνατό σουτ, ψηλά έξω η μπάλα μετά από σπουδαία απόκρουση του Γιοβάνοβιτς.

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

45'+1 Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

45' Πλασέ του Ζάιρο, έπεσε με αυτοθυσία και έδιωξε ο Ρομπέρζ.

43' Μετά από λάθος του Ρομπέρζ, ο Ζάιρο έφυγε μόνος όμως σε τετ-α-τετ με τον Γιοβάνοβιτς δεν κατάφερε να τον νικήσει αφού ο κίπερ του Απόλλωνα απέκρουσε με το πόδι.

34' Ισοζύγισε ο Απόλλωνας και δημιουργεί προϋποθέσεις για το γκολ. Λείπει η μεγάλη φάση στο παιχνίδι.

20' Γυριστό σουτ από τον Ντιγκινί, μόλις έξω η μπάλα.

18' Φαλτσαριστό σουτ του Αλμπάνη, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ρούτκο.

13' Άστοχο πλασέ από τον Φουρ.

10' Καλύτερη η Πάφος στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τον Απόλλωνα να καταγράφει αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις.

5' Διαδοχικά πλασέ από τον Μπάιριτς και τον Ζάιρο, στα σώματα αμυντικών η μπάλα.

1' Έναρξη του αγώνα.

Πάφος (Ντάργκο Μίλανιτς): Ρούτκο, Ταλίς, Κβίντα, Χαμάντι, Τόμετσακ, Πάντσεον, Ντράγκομιρ, Μπάιριτς, Φουρ (70' Χέσταντ), Ζάιρο, Σεμέδο (84' Κοβάσεβιτς).

Απόλλωνα (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ): Γιοβάνοβιτς, Χαμάς, Ρομπέρζ, Κατελάρης (45' Αλεσάμι), Μαυρίας (74' Χάμπος), Νογιόκ, Κολ, Αλμπάνης (74' Φιλιώτης), Ζράντι, Πίττας (46' Νταμπό), Ντιγκινί.

Σκόρερ:

Κίτρινες: 34' Σεμέδο, 36' Πάντσεον / 51' Mαυρίας, 90'+3 Ντιγκινί

Αποβολές:

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος

Α' Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος

Β' Βοηθός: Γεωργίου Χαράλαμπος

4ος Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης

VAR: Diaz De Mera Escuderos Isidro

AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»