Έλιωσε τους Βέλγους στο καμίνι του ΓΣΠ και έκλεισε θέση στο Europa η Ομόνοια!

Δημοσιεύθηκε 25.8.2022
Έλιωσε τους Βέλγους στο καμίνι του ΓΣΠ και έκλεισε θέση στο Europa η Ομόνοια!

Βραδιά ιστορική, βραδιά σαν όνειρο και η δεύτερη παρουσία της Ομόνοιας σε όμιλο του Europa League είναι γεγονός. Οι πράσινοι με τον κόσμο στο πλευρό τους που μετέτρεψε το ΓΣΠ σε καμίνι (κόπηκαν 17.000 εισιτήρια), επικράτησαν 2-0 της Γάνδης στο ΓΣΠ και σε συνδυασμό με το ίδιο σκορ του πρώτου αγώνα στο Βέλγιο, κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκριση στη δεύτερη τη τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση της UEFA.

Με τον Μπρούνο να αναλαμβάνει τον ρόλο του μαέστρου μοιράζοντας τα δύο γκολ, οι Κακουλλής και Χαραλάμπους χάρισαν την πρόκριση στο «τριφύλλι». Μάλιστα, ο σκόρερ του δευτέρου γκολ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ και στο Βέλγιο βάζοντας τη… σφραγίδα του στο εισιτήριο που εξασφάλισε η Ομόνοια.

Η ομάδα της πρωτεύουσας παρουσίασε και σε αυτό το παιχνίδι εξαιρετικό πρόσωπο, έλεγχε το ματς, κινδύνεψε ελάχιστα και έβγαλε νοκ-άουτ το φαβορί που αποδείχθηκε μόνο στα… χαρτιά.

Η υπέρβαση έγινε, η ηρεμία μετά το χαμένο Σούπερ Καπ επανήλθε και οι πράσινοι γυρίζουν τον διακόπτη στο πρωτάθλημα που αρχίζει γι’ αυτούς την ερχόμενη Δευτέρα κόντρα στον Ακρίτα. Τέλος, το μεσημέρι της Παρασκευής θα γνωρίζει και τους αντιπάλους της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Το ματς…

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ονειρικό για την Ομόνοια καθώς το πλάνο του Λένον λειτούργησε άψογα. Στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης ο Κακουλλής έπιασε το δυνατό σουτ από πλάγια θέση εντός περιοχής όμως βρήκε τον Ρόεφ σε ετοιμότητα. Δεκατέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κύπριος επιθετικός δεν λάθεψε. Μετά από υποδειγματική ασίστ του Μπρούνο, ο Κακουλλής ευστόχησε με πλασέ και έδωσε το έναυσμα για να αρχίσει το πάρτι στο ΓΣΠ.

Η Γάνδη έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει, κρατούσε μπάλα αλλά δεν ήξερε τι να την κάνει, ενώ στο 27’ που ο Κουμς μπήκε στη περιοχή, δεν κατάφερε να νικήσει τον Φαμπιάνο.

Η Ομόνοια στο 36’ έδειξε πως δεν αστειεύεται και άλλος ένας Κύπριος το πήρε πάνω του. Mπρούνο, Μπασιρού-Χαραλάμπους συνδυάστηκαν εξαιρετικά, ο τελευταίος αντάλλαξε με τον… μαέστρο Μπρούνο και ο Χαραλάμπους με εύστοχο πλασέ έβαλε «φωτιά» στην πρωτεύουσα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν το υπέρ τους αποτέλεσμα, παρά το γεγονός πως η Γάνδη έγινε πιο απειλητική. Φαμπιάνο και άμυνα στάθηκαν στο ύψος τους και δεν έδωσαν την παραμικρή ευκαιρία στους Βέλγους να πιστέψουν για το θετικό αποτέλεσμα.

Η εξέλιξη του αγώνα

-Τίποτα δεν είναι ικανό να σταματήσει την Ομόνοια. Η Γάνδη φαίνεται να δείχνει ανήμπορη να κάνει το οτιδήποτε. Συμβιβάστηκε με την ήττα και τον αποκλεισμό.

69' Πολύ καλή στιγμή για την Ομόνοια να αυξήσει περαιτέρω τα τέρματά της, αλλά το κοντινό σουτ του Μπάρκερ, βρήκε απάντηση από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

-Με συνολικό σκορ 4-0 η Ομόνοια δεν φοβάται τίποτα.

55' Δέκα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο και τα πράγματα εξελίσσονται ιδανικά για το τριφύλλι.

-Πιέζουν οι Βέλγοι, ψύχραιμοι οι πράσινοι.

-Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.

-Τέλος πρώτου ημιχρόνου! Ναι, αυτή η πρόκριση δεν χάνεται!

-Στόχος; Η Ομόνοια να πάει στα αποδυτήρια με αυτό το ισχυρό προβάδισμα. Αν γίνει αυτό η πρόκριση δεν χάνεται.

36' ΓΚΟΛ! 2-0 η Ομόνοια με τον Χαραλάμπους να ξανά κτυπά μετά το γκολ που πέτυχε στο Βέλγιο! Μπασιρού, Μπρούνο και Χαραλάμπους αντάλλαξαν υπέροχα την μπάλα, με τον τελευταίο να πλασάρει ονειρικά μέσα από την περιοχή!

29' Ακόμη μία καλή στιγμή για τη Γάνδη, με την κεφαλιά του Οφόε να περνάει άουτ.

27' Μεγάλη απόκρουση από τον Φαμπιάνο που σώζει βέβαιη παραβίαση της εστίας του μετά από σουτ του Κουμς.

25' Σουτ από τον Μιξ στα χέρια του Ρόεφ.

-Πέτυχε αυτό που ήθελε η ομάδα της Λευκωσίας και έγινε το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

18' ΓΚΟΛ για την Ομόνοια, 1-0: Φοβερή αντεπίθεση από τους πράσινους, με τον Μπρούνο να κερδίζει στη μεσαία γραμμή, να φεύγει στην επίθεση, να δίνει στον Κακουλή, ο οποίος πλασάρει ιδανικά μέσα από την περιοχή τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

12' Σε πολύ καλή θέση εντός περιοχής ο Μπρούνο, κακό το τελείωμά του

4' Δυνατό σουτ του Κακουλλή, ο Ρόεφ αποκρούει με δυσκολία. Πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση.

-Με τη μεγάλη συμπαράσταση των φιλάθλων της η Ομόνοια αρχίζει την προσπάθειά της για να σφραγίσει το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Ξεκίνησε η αναμέτρηση

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Μάθιους, Γιούστε, Μίλετιτς, Παναγιώτου, Λέτσιακς, Μπασιρού, Μιξ (78΄ Παπουλλής), Χαραλάμπους (67' Μπέζους), Μπρούνο (67' Μπάρκερ), Κακουλλής (78' Ζαχαρίου)

ΓΑΝΔΗ: Ρόεφ, Σαμουάς, Οκούμου (85' Όλσε), Νγκαντό, Τορουναρίγκα, Κουμς (72' Χάουγκε), Οφόε ((64′ Ιουσάγκερ), Χονγκ (72΄ Μάρε), Κάιπερς, Κάστρο-Μόντες, Ντεπουάτρ (64′ Λάμαγιτς).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: - / 78' Τορουναρίγκα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκεόργκι Καμπάκοφ (Βουλγαρία)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές