Άλωσαν τη Βοστώνη στο Game 7 και πάνε τελικούς για την κούπα οι Χιτ

Δημοσιεύθηκε 30.5.2023
Άλωσαν τη Βοστώνη στο Game 7 και πάνε τελικούς για την κούπα οι Χιτ
Οι Μαϊάμι Χιτ διάλεξαν το δύσκολο δρόμο, επικράτησαν στο Game 7 στη Βοστόνη των Σέλτικς και προκρίθηκαν στους τελικούς του NBA (103-84), όπου θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας τους Ντένβερ Νάγκετς.

Οι Μπόστον Σέλτικς επιχείρησαν να γίνουν η πρώτη ομάδα, μετά από 150 αποτυχημένες προσπάθειες, η οποία παίρνει την πρόκριση, ενώ είχε μείνει πίσω σε μία σειρά με 3-0. Το TD Garden ήταν... καταπράσινο. Μόνο που οι Μαϊάμι Χιτ όχι μόνο βρήκαν τον τρόπο για να σταματήσουν τους Σέλτικς (103-84), αλλά τον εφάρμοσαν με μαεστρία.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο τραυματισμός του Τζέισον Τέιτουμ (14π., 5/13 σουτ) στην πρώτη κατοχή, με τον σκόρερ των 28.8 πόντων σε Game 7 να παίζει με φανερό πρόβλημα.

Οι Χιτ, εκτός από τον Τζίμι Μπάτλερ (28π., 12/28 σουτ, 7 ριμπ., 6 ασίστ), είχαν για ένα ακόμη ματς τον Κέιλεμπ Μάρτιν σε απίθανη κατάσταση (26π.). Με κρίσιμα και μεγάλα σουτ, όπου τα χρειάστηκαν οι Χιτ.

Ήταν μία εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό (4-3 από τους Σέλτικς) και μία δικαίωση για το δεύτερο Νο8 που φτάνει στους τελικούς μετά τους Νιου Γιορκ Νικς του 1999.

Το ματς

Οι Σέλτικς ξεκίνησαν το ματς με 5-0 και μεγάλο ενθουσιασμό από την...πράσινη εξέδρα. Βοήθησε σε αυτό και η απροσεξία των Χιτ. Μόλις στην πρώτη φάση του αγώνα ο Τζέισον Τέιτουμ τραυματίστηκε στον αστράγαλο και αυτή η εξέλιξη τον επηρέασε στο 1ο δωδεκάλεπτο (1 πόντο, 0/1 διπ., 1/2 βολές).

Οι Σέλτικς δεν μπορούσαν να βρουν στόχο πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων (0/10) και οι Χιτ που βρήκαν περισσότερες λύσεις, κυρίως με τον Κέιλεμπ Μάρτιν και τον Μαξ Στρους έτρεξαν ένα επί μέρους 14-4 και προηγήθηκαν με 22-15. Το σκορ υπέρ του Μαϊάμι συνέχισε να μεγαλώνει με την έναρξη της 2ης περιόδου και έφτασε στο 19-4, με το σκορ της αναμέτρησης να βρίσκεται στο 27-15!

Η Βοστόνη βρήκε στόχο στο 12ο τρίποντό της (1/12) με τον Αλ Χόρφορντ, αλλά ήδη κυνηγούσε στο σκορ με 30-18. Παρά τον ερχομό του πρώτου, η κατάσταση δεν άλλαξε για τη Βοστόνη, με τη ζώνη των Χιτ να τους... πνίγει. Και όσο ο Τέιτουμ δεν ήταν ο γνωστός... Τέιτουμ, λόγω του τραυματισμού του, το Μαϊάμι έπαιρνε εύκολους πόντους (12 στον αιφνιδιασμό). Και τον Μπάτλερ να βρίσκεται στόχο στο τέλος της 2ης περιόδου (52-41).

Ήρωας ξανά ο Γουάιτ

Η επιστροφή στο παρκέ, για την 3η περίοδο, δεν άλλαξε πολλά στην αφήγηση του αγώνα. Ειδικά από τη στιγμή που ο Μπάτλερ ανέλαβε τον έλεγχο των επιθέσεων των Χιτ, με τη διαφορά να φτάνει ξανά στους 16 πόντους (59-43). Με τον Τέιτουμ... λαβωμένο, τον Μπράουν να μένει στο καλό ξεκίνημα, οι Σέλτικς βρήκαν τον ήρωά τους στο πρόσωπο του Ντέρικ Γουάιτ. Οκτώ σερί πόντοι και η διαφορά έπεσε στους 8 (59-51).

Και όταν οι Χιτ επιχείρησαν ξανά να δημιουργήσουν διαφορά, ο Γουάιτ ήταν ξανά εκεί. Και είχε τη βοήθεια του... Ελ Σιντ, Τέιτουμ. Στο όριο των πέντε λεπτών για το τέλος της 3ης, το σκορ διαμορφώθηκε σε 66-58 και το TD Garden αποκτούσε ξανά ζωή και βοή. Το Μαϊάμι επέμεινε να περνάει την μπάλα από τα χέρια του Μπάτλερ, ο οποίος μέτρησε απανωτές χαμένες επιθέσεις. Με τον Μάρτιν που έκανε επίσης εξαιρετικό ματς να μένει στο περιθώριο.

Αντίθετα, οι Σέλτικς άρχισαν να παίζουν με τον Γουάιτ, τον πιο επικίνδυνο παίκτη τους (16π. 2 λεπτά πριν το τέλος της 3ης). Στο τέλος της περιόδου ο Μάρτιν πήρε προσπάθειες, έφτασε στους 23 πόντους και η διαφορά έμεινε σε διψήφιο επίπεδο (76-66).

Η 4η περίοδος ξεκίνησε με σερί 7-0 των Χιτ (Μπάτλερ 4, Μάρτιν 3) και η διαφορά έφτασε ξανά στη μέγιστή τιμή της (+17 (83-66). Οι Σέλτικς επιχείρησαν να κάνουν άλλη μία ανατροπή με λάθος τρόπο. Πολλά άστοχα τρίποντα, «βούτυρο στο ψωμί» των Χιτ, οι οποίοι πέρασαν και το όριο των 18 πόντων (86-68).

Ό,τι και αν επιχείρησαν οι Σέλτικς, όσο και αν προσπάθησε ο Χόρφορντ να ξυπνήσει τους συμπάικτες του, το Μαϊάμι είχε βρει πια τη λύση. Και η αμυντική επιλογή της ζώνης ζόριζε συνεχώς τους παίκτες του Μαζούλα.

Τα δωδεκάλεπτα: 15-22, 39-50, 66-76, 84-103

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Με φοβερό Λίλαρντ οι Μπακς έκαναν το 1-0 απέναντι στους Πέισερς

Με φοβερό Λίλαρντ οι Μπακς έκαναν το 1-0 απέναντι στους Πέισερς

Με φοβερό Λίλαρντ οι Μπακς έκαναν το 1-0 απέναντι στους Πέισερς

Αυτά είναι τα ζευγάρια των πλέι οφ στο ΝΒΑ!

Αυτά είναι τα ζευγάρια των πλέι οφ στο ΝΒΑ!

Αυτά είναι τα ζευγάρια των πλέι οφ στο ΝΒΑ!