Η «βασίλισσα» ΑΕΚ τρίτωσε το κακό για τον Παναθηναϊκό

Δημοσιεύθηκε 25.3.2023
Η «βασίλισσα» ΑΕΚ τρίτωσε το κακό για τον Παναθηναϊκό

«Βασίλισσα» ΑΕΚ, λύγισε τον... προβληματικό Παναθηναϊκό στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων και πάει... φουλ για την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου της Basket League!

Παίζοντας με τρομερή ενέργεια και πάθος καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, η ομάδα του Ηλία Καντζούρη πήρε το θρίλερ επί των «πρασίνων» με σκορ 77-73, οδηγώντας το «τριφύλλι» στην τρίτη του διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα!

Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη νίκη της «Ένωσης» μετά από πέντε ανεπιτυχείς προσπάθειες κόντρα στον Παναθηναϊκό, με την ομάδα του Χρήστου Σερέλη από την άλλη να γνωρίζει την πέμπτη ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα, κάτι που είχε να συμβεί από το μακρινό... 2003!

Κορυφαίος για τους νικητές που ανέβηκαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 12-7, δεν ήταν άλλος από τον Ακίλ Μίτσελ, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ από πολύτιμες βοήθειες προσέφεραν οι Γιάνκοβιτς (14π.), Μάιλς (14π., 6ρ.) και Λεμάρ (14π.).

Για τον Παναθηναϊκό, εκείνος που πήγε να αλλάξει μόνος το... ρου του αγώνα, ήταν ο Ντουέιν Μπέικον με 22 πόντους (6/12 τρ.) και 9 ασίστ, με τον Αμερικανό φόργουορντ να αστοχεί σε τρίποντο στην τελευταία επίθεση των «πρασίνων» και με το σκορ στο 75-73.

Το ματς:

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με τον αγώνα με τους Φλιώνη, Γιάνκοβιτς, Μάιλς, Παπαδάκη και Μίτσελ, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε στην αρχική του πεντάδα τους Πάρις Λι, Παπαγιάννη, Γουίλιαμς, Μπέικον και Γκριγκόνις. Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ δυναμικά στο παρκέ με αποτέλεσμα να προηγηθούν γρήγορα με 6-0, χτυπώντας στο «ζωγραφιστό» με τους Παπαγιάννη και Γουίλιαμς.

Η ΑΕΚ βρήκε τους πρώτους της πόντους μετά από τρία λεπτά αγώνα, ωστόσο, τα τρίποντα των Παπαγιάννη και Λι ανέβασαν τη διαφορά στο +7 για τους «πράσινους» (7-14) στο πεντάλεπτο. Η είσοδος των Οριόλα και Ξανθόπουλου έδωσαν επιθετική «πνοή» στους γηπεδούχους, οι οποίοι μείωσαν σταδιακά τη διαφορά, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 19-15 υπέρ του «τριφυλλιού».

Με τους Γκριγκόνις και Γκουντάιτιτς να συνδέονται με το αντίπαλο καλάθι, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +9 (15-24) στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Και ενώ όλα έδειχνα πως ο Παναθηναϊκός έχει το μομέντουμ και πάει να «χτίσει» μια διαφορά, ήρθε η αγωνιστική «έκρηξη» της ΑΕΚ, η οποία με ένα εντυπωσιακό σερί 10-0 δια... χειρός Μίτσελ, Μάιλς, Γιάνκοβιτς και Λεμάρ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με σκορ 25-24 στο 14'!

Έκτοτε, και μέχρι τα τέλη του δεκαλέπτου, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια. Δύο μαζεμένα τρίποντα του Μπέικον έφεραν τον Παναθηναϊκό μπροστά με 34-33, για να έρθουν οι Μάιλς και Γιάνκοβιτς στο τελευταίο λεπτό και με τέσσερις πόντους να στείλουν την «Ένωση» στα αποδυτήρια με ένα +3 για το 37-34 του ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τρίποντο του Πάρις Λι στην πρώτη επίθεση του Παναθηναϊκού, φέροντας έτσι εκ νέου το ματς στα ίσα (37-37). Η ΑΕΚ «απάντησε» με τρεις βολές του Μίτσελ και τρίποντο του Γιάνκοβιτς, πηγαίνοντας γρήγορα-γρήγορα στο +6 και το 43-37 στο 22'. Μπέικον και Παπαγιάννης, μάζεψαν τη διαφορά για τους «πράσινους», μειώνοντας στην ελάχιστη τιμή της διαφοράς (51-50) στο 25'.

Σε εκείνο το σημείο του αγώνα, κάτι η επίθεση των φιλοξενούμενων που «βραχυκύκλωσε» για 3,5 λεπτά (!), κάτι η κυριαρχία των Μάιλς και Μίτσελ κοντά στο καλάθι που τους έστελνε στην γραμμή των βολών, έφεραν την ΑΕΚ στο +8 για το 58-50 στο 28'. Με δύο... ψυχρά σουτ πίσω από τα 6,75μ. του Μπέικον, ο Παναθηναϊκός ξεκόλλησε επιθετικά, μαζεύοντας κάπως τη διαφορά για το 60-56 του δεκαλέπτου.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο, εκεί όπου πραγματικά... έπεφταν κορμιά στο παρκέ των Άνω Λιοσίων! Ενδεικτικό είναι πως το προβάδισμα άλλαξε χέρια συνολικά τέσσερις φορές, ενώ υπήρξαν και τρεις ισοπαλίες. Οι βολές των Γκουντάιτις και Μαντζούκα στις αρχές του δεκαλέπτου έφεραν το ματς στα ίσα, με τους πέντε αναπάντητους πόντους του Μπέικον λίγο αργότερα, να δίνουν το προβάδισμα στους «πράσινους» (60-65 στο 33').

Γιάνκοβιτς και Λεμάρ κράτησαν «όρθια» την ΑΕΚ σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα, με το καλάθι του Μίτσελ στα 72 δευτερόλεπτα να δίνει το προβάδισμα στην «Ένωση» για το 73-71. Στην επόμενη φάση, ο Γκριγκόνις κέρδισε φάουλ, κάνοντας το 73-73 με τις δύο εύστοχες βολές του, με τον Φλιώνη να «απαντά» με ένα δύσκολο λέι-απ για το 75-73!

Οι «πράσινοι» είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, ωστόσο ο Γκριγκόνις αστόχησε στις βολές που κέρδισε στα 20'' πριν το φινάλε, με τον Μπέικον να αστοχεί στη συνέχεια σε τρίποντο στα 4'' και τον Μάιλς να διαμορφώνει το τελικό 77-73 από την γραμμή των βολών.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 37-34, 60-56, 77-73.

sport-fm.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»

Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»

Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»

Κέρδισε τον Απόλλωνα η Ανόρθωση

Κέρδισε τον Απόλλωνα η Ανόρθωση

Κέρδισε τον Απόλλωνα η Ανόρθωση

Έχει τα μάτια «καρφωμένα» στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός, μαθαίνει αντίπαλο για τα πλέι οφ

Έχει τα μάτια «καρφωμένα» στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός, μαθαίνει αντίπαλο για τα πλέι οφ

Έχει τα μάτια «καρφωμένα» στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός, μαθαίνει αντίπαλο για τα πλέι οφ

Κατεβάζει dream team η Αμερική στους Ολυμπιακούς του Παρισιού!

Κατεβάζει dream team η Αμερική στους Ολυμπιακούς του Παρισιού!

Κατεβάζει dream team η Αμερική στους Ολυμπιακούς του Παρισιού!