Τι μαρτύριο περνούν οι Evertonias…

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 8:29 πμ Ενημερώθηκε 8:31 πμ
Τι μαρτύριο περνούν οι Evertonias…

Το μισό Λίβερπουλ πανηγυρίζει και το άλλο μισό είναι μέσα στην κατάθλιψη… Το μαρτύριο που περνούν τη φετινή σεζόν (και τα τελευταία χρόνια γενικότερα) οι πιστοί οπαδοί της ιστορικής Έβερτον, γνωστοί ως οι Evertonias, δεν έχει προηγούμενο. Το βράδυ της περασμένης Τρίτης (17/9) η ομάδα τους αποκλείστηκε από το Λιγκ Καπ μέσα στην έδρα της από τη Σαουθάμπτον στη διαδικασία των πέναλτι, την ίδια ώρα που η μισητή της συμπολίτισσα Λίβερπουλ έκανε πάρτι μέσα στο «Σαν Σίρο» σε βάρος της Μίλαν (1-3) για το Τσιάμπιονς Λιγκ. Βίοι αντίθετοι είναι φέτος οι δύο μεγάλοι σύλλογοι του Λίβερπουλ. Οι «Κόκκινοι» διεκδικούν πρωτάθλημα και Τσιάμπιονς Λιγκ και οι «μπλε» παλεύουν να αποφύγουν τη διαβάθμιση.

Η Έβερτον είναι ουραγός στην Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας τέσσερις ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές. Μάλιστα, στα δύο τελευταία παιχνίδια με Μπόρνεμουθ και Άστον Βίλλα, οι «μπλε» ηττήθηκαν με το ίδιο σκορ, 3-2, παρόλο που είχαν προηγηθεί με 2-0… Στο εντός έδρας ματς με την Μπόρνεμουθ, η ολική ανατροπή εις βάρος της Έβερτον έγινε στις καθυστερήσεις, διάστημα κατά το οποίο δέχθηκε δύο γκολ. Έναν ψυχίατρο επειγόντως για τους συμπαθείς Evertonias.

Να θυμίσουμε ότι, η τελευταία φορά που η Έβερτον υποβιβάστηκε στη Β΄κατηγορία, ήταν το πολύ μακρινό 1951… Έπαιξε δύο συνεχόμενες χρονιές στη Β΄ κατηγορία και επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια το 1954. Έκτοτε δεν έχει υποβιβαστεί ξανά. Είναι η δεύτερη αγγλική ομάδα, μετά την Άρσεναλ, με τον μεγαλύτερο αριθμό συνεχόμενων χρόνων στη μεγάλη κατηγορία.

Η Έβερτον ανακοίνωσε πως από τη σεζόν 2025-26 θα αφήσει το «Γκούντισον Παρκ» μετά από 131 χρόνια και θα μετακομίσει στο νέο, υπερσύγχρονό της γήπεδο, το «Everton Stadium», χωρητικότητας 52 χιλιάδων θέσεων. Λέτε να πέσει κατηγορία μετά από 70 χρόνια και να εγκαινιάσει το νέο γήπεδο στην Championship;

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Με την Καρολίνα έπρεπε να ασχοληθούμε και όχι με τους κάφρους

Με την Καρολίνα έπρεπε να ασχοληθούμε και όχι με τους κάφρους

Με την Καρολίνα έπρεπε να ασχοληθούμε και όχι με τους κάφρους