Δηλαδή, τον ακούσατε κι ακόμη τον έχετε εκεί;

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 13.9.2023
Δηλαδή, τον ακούσατε κι ακόμη τον έχετε εκεί;

Εάν στην ΚΟΠ κόπτονταν πραγματικά για την εθνική μας ομάδα και το μέλλον της ο Τιμούρ Κετσπάγια θα αποτελούσε ήδη παρελθόν.

Όχι για την εξάρα στη Γρανάδα από την Ισπανία. Ούτε λόγω της τριάρας η οποία είχε προηγηθεί από τη Σκωτία στο «ΑΕΚ Αρένα». Αφενός, επειδή εδώ και καιρό βλέπουμε την ίδια, άθλια εικόνα από την εθνική μας ομάδα, η οποία κατάφερε εν έτει 2023 να θυμίσει τα πέτρινά της χρόνια, δίχως την παραμικρή ένδειξη από τον ομοσπονδιακό μας προπονητή πως υπάρχουν πιθανότητες να τη βελτιώσει.

Αφετέρου – κι αυτό είναι το πιο σημαντικό – επειδή στις δηλώσεις του σταθερά μετά από κάθε αποτυχία επιχειρεί να μετριάσει το μέγεθός της, να τονίσει πως ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε, πως αυτοί είμαστε και ότι δεν μπορούμε για κάτι περισσότερο. Αποκορύφωμα, η χθεσινή του ατάκα, την οποία διερωτόμαστε, πώς γίνεται οι ιθύνοντες της ΚΟΠ να την άκουσαν κι ακόμη να τον έχουν για προπονητή της εθνικής την οποία, κατά τ' άλλα, τόσο πολύ αγαπούν.

«Αναλάβαμε μια ομάδα που δύο φορές έπαιζε στα μπαράζ του Nations League. Όταν σε αυτή την κατάντια είμαστε, είναι δύσκολο να περιμένεις κάτι καλύτερο» είπε ο Κετσπάγια. Είχε, δηλαδή, το θράσος, ο προπονητής ο οποίος επελέγη για να ανεβάσει επίπεδο την εθνική μας, να μας πει πως δεν πρέπει να περιμένουμε κάτι καλύτερο.

Καταρχάς τίθεται το ερώτημα γιατί ανέλαβε την εθνική Κύπρου, εφόσον δεν περιμένει πως θα τη βελτιώσει. Και γιατί, όταν παρουσιάστηκε από την ομοσπονδία στις 7 Σεπτεμβρίου 2022, εφόσον γνώριζε ποια ομάδα παραλάμβανε, από την οποία τώρα λέει πως δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο, τότε δήλωνε:

-Ένας από τους λόγους που δέχθηκα την πρόταση είναι ότι πιστεύω στην ομάδα και τους Κύπριους.

-Πιστεύω μπορεί η ομάδα να πάει πολύ καλύτερα από τα τελευταία χρόνια.

-Ξέρω ότι απαίτηση του κόσμου είναι να βλέπει την εθνική να κερδίζει και γιατί όχι να διεκδικεί κάτι, να πετύχουμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει μέχρι τώρα.

Ο άνθρωπος ο οποίος πριν από έναν χρόνο δήλωνε τα πιο πάνω, έρχεται τώρα και μας λέει πως αυτή είναι η εθνική μας και δεν πρέπει να περιμένουμε κάτι καλύτερο. Εφόσον λοιπόν μάς λέει ξεκάθαρα πως η βελτίωση για την οποία προσελήφθη, δεν είναι εφικτή, μας αδικείτε που δεν καταλαβαίνουμε γιατί είναι ακόμη ομοσπονδιακός προπονητής;

Ναι. Είναι κατανοητό πως πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Σε βαθμό που ειλικρινά μας λυπεί όταν αναγκαζόμαστε να αναφερθούμε στο πρόσωπό του με σκληρά λόγια, σκεπτόμενοι το καλό και το μέλλον της εθνικής μας. Αμφισβήτηση για τα όσα προσέφερε δεν μπορεί να υπάρξει. Ενδεχομένως αυτό να περιπλέκει τα πράγματα. Είναι πιο εύκολο για την ΚΟΠ να έπαιρνε απόφαση λ.χ. για απόλυση κάποιου Γιόχαν Βάλεμ ή κάποιου Νίκου Κωστένογλου, παρά του Κετσπάγια. Από τη στιγμή, ωστόσο, που η ΚΟΠ επέλεξε τον Γεωργιανό για τον πάγκο της, έπρεπε να προνοήσει και να σκεφτεί πως ενδεχομένως να έφτανε σε αυτό το δύσκολο σημείο. Πλέον, η ηγεσία της ομοσπονδίας οφείλει να πάρει, για το καλό της εθνικής μας, τη σωστή απόφαση. Η οποία είναι η αντικατάσταση του Τιμούρ Κετσπάγια. Χωρίς καμία αμφιβολία.

  • Κλείσε… δωρεάν εισιτήριο διαρκείας στο δικό μας ΓΗΠΕΔΟ, ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!