Ανησυχητικός φανατισμός…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 11.9.2022
Ανησυχητικός φανατισμός…

Ο φανατισμός, ιδιαίτερα μετά την επιστροφή εκατοντάδων οργανωμένων οπαδών, αρχίζει να δημιουργεί ξανά επικίνδυνες καταστάσεις. Μιλούμε για τυφλό φανατισμό, για τον οποίο προσωπικά ανησυχώ ότι κάποια στιγμή μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο της Αστυνομίας σε σημείο που μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνος και να κλάψουμε πολύ. Δεν θα προχωρήσω σε περαιτέρω εξηγήσεις για να φοβηθείτε αν και πρέπει να αισθανθείτε τον φόβο για να προσπαθήσετε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά να βελτιώσετε την κατάσταση.

Δεν θα σταθώ σε μεμονωμένα παραδείγματα οπαδών μιας ομάδας γιατί αν το κάνω θα μου αρχίσετε τους χαρακτηρισμούς (αντιΑΠΟΕΛίστας, αντιομονοιάτης, αντιανορθωσιάτης, αντιαπολλωνίστας… αντί… αντί!). Όχι δηλαδή πως φοβάμαι να χαρακτηριστώ αλλά απλώς βαρέθηκα να κάνω διάλογο με ανθρώπους που δεν ξέρουν να συνομιλούν και το μόνο που είναι μαθημένοι να κάνουν είναι να βρίζουν και να απειλούν. Είπαμε τυφλό πάθος και αυτό τους πιάνει όλους.

Τώρα που είναι νωρίς θα πρέπει οι μεγάλες ομάδες να καθίσουν κάτω, να φέρουν εκεί και εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών τους, να κάνουν έστω μια προσπάθεια έτσι ώστε στα γήπεδα να δημιουργείται ατμόσφαιρα μόνο ποδοσφαιρικών αγώνων και όχι γνωστών οικημάτων των παλιών εποχών όπου έμπαινες μέσα και έβαζες τον σταυρό σου γιατί δεν ήξερες πώς θα βγεις!

Οι ομάδες έχουν μεγάλη ευθύνη στο να διατηρήσουν επίπεδο στις κερκίδες των γηπέδων μας. Αν δεν το κάνουν σήμερα να είναι σίγουροι ότι η κατάσταση σύντομα θα ξεφύγει…

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!