Φύγε εσύ, έλα εσύ...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 1.6.2021
Φύγε εσύ, έλα εσύ...

Δεν είναι και κανένα μυστικό. Οι παράγοντες του κυπριακού πρωταθλήματος δεν φημίζονται για την υπομονή και την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς τους προπονητές. Κάποιες φορές η αλλαγή είναι αναγκαία ή επιβεβλημένη, όμως ο αριθμός τον οποίο έφθασαν οι αλλαγές στη χρονιά που ολοκληρώθηκε (2020-21) έχει ξεπεράσει κάθε φαντασία.


Συνολικά έγιναν 26 αλλαγές προπονητών, με 45 προπονητές (υπολογίζοντας και τους έξι υπηρεσιακούς) να δουλεύουν στις 14 ομάδες του πρωταθλήματος Cyta. Τέσσερις από αυτούς εργάστηκαν σε δύο ομάδες στη διάρκεια της χρονιάς. Αυτοί είναι οι Σωφρόνης Αυγουστή (Απόλλων, ΑΕΚ), Γιάννης Πετράκης (Ολυμπιακός, Απόλλων), Μαρίνος Σατσιάς (Ερμής, Δόξα), Χρύσης Μιχαήλ (Καρμιώτισσα, Νέα Σαλαμίνα).


Πρώτος στις αλλαγές του ανθρώπου που βρισκόταν στην άκρη του πάγκου ο Ερμής, καθώς από το προπονητικό πηδάλιο της ομάδας της Αραδίππου πέρασαν πέντε προπονητές. Ακολουθούν με τρεις αλλαγές ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Νέα Σαλαμίνα, ενώ σε δύο αλλαγές προχώρησαν πέντε ομάδες (Δόξα, Πάφος, Ένωση, ΑΠΟΕΛ και Εθνικός).


Ουσιαστικά, μόνοι τρεις από αυτούς που ξεκίνησαν τη χρονιά κατάφεραν να παραμείνουν στη θέση τους μέχρι το φινάλε. Αυτοί είναι οι Χένινγκ Μπεργκ (Ομόνοια), Τιμούρ Κετσπάγια (Ανόρθωση) και Ντούσαν Κέρκεζ (ΑΕΛ). Το μεγαλύτερο διάστημα στον πάγκο μετρά ο Κέρκεζ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία στους γαλαζοκιτρίνους από τον Μάρτιο του 2018. Οι άλλοι δύο έκλεισαν διετία. Και οι τρεις προπονητές συνεχίζουν κανονικά στο πόστο τους και τη νέα χρονιά.


Χωρίς αλλαγή:

Ομόνοια: Χένινγκ Μπεργκ

ΑΕΛ: Ντούσαν Κέρκεζ

Ανόρθωση: Τιμούρ Κετσπάγια

Mία αλλαγή: 

Απόλλωνας: Σωφρόνης Αυγουστή, Γιάννης Πετράκης

Καρμιώτισσα: Χρύσης Μιχαήλ, (Φίλιππος Φιλίππου - υπηρεσιακός) Γιαννάκης Ποντικός

Δύο αλλαγές: 

Δόξα: Κώστας Σακκάς, Μαρίνος Σατσιάς, Άγγελος Ευθυμίου

Πάφος: Κάμερον Τόσακ, Ντμίτρι Μιχαϊλένκο, Στιβ Κωνσταντινίδης

Ένωση: Μάριος Κκαράς, Κάρλος Φερέρ, (Λευτέρης Ελευθερίου - υπηρεσιακός) Σωτήρης Αντωνίου

ΑΠΟΕΛ: Μαρίνος Ουζουνίδης, (Λούκας Χατζηλούκας - υπηρεσιακός) Μικ Μακάρθι, Σάββας Πουρσαϊτίδης

Εθνικός: Ντιν Κλάφουριτς, (Μπόγιαν Μαρκόσκι - υπηρεσιακός) Απόστολος Μακρίδης, Ηλίας Χαραλάμπους

Tρεις αλλαγές: 

ΑΕΚ: Νταβίντ Κανέδα, Χοάν Καρίγιο, Σωφρόνης Αυγουστή, (Παναγιώτης Γιάννου - υπηρεσιακός)

Νέα Σαλαμίνα: Πάμπος Χριστοδούλου, Σάββας Δαμιανού, Χρύσης Μιχαήλ, Κωνσταντίνος Μηνά

Ολυμπιακός: Γιάννης Πετράκης, Κώστας Σεραφείμ, Λεωνίδας Βόκολος, (Κυριάκος Πολυκάρπου - υπηρεσιακός) Τσέντομιρ Γιανέφσκι

Πέντε αλλαγές:

Ερμής: Νίκος Παναγιώτου, Νίκος Ανδρονίκου, Μαρίνος Σατσιάς, Νικόλας Μαρτίδης, Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς, Δημήτρης Δασκαλάκης.

Tags

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Έχασε το ολοκάθαρο πέναλτι υπέρ του ΑΠΟΕΛ - Κανένα πέναλτι με Γιόβετιτς»

«Έχασε το ολοκάθαρο πέναλτι υπέρ του ΑΠΟΕΛ - Κανένα πέναλτι με Γιόβετιτς»

«Έχασε το ολοκάθαρο πέναλτι υπέρ του ΑΠΟΕΛ - Κανένα πέναλτι με Γιόβετιτς»