Τα διλήμματα του Λουτσέσκου

Δημοσιεύθηκε 15.9.2024
Τα διλήμματα του Λουτσέσκου

Το πλάνο του Ραζβάν Λουτσέσκου για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό (15/9, 20:30) στην Τούμπα. Οι δυο θέσεις που παίζουν σε άμυνα κι επίθεση κι η φιλοσοφία που δεν αλλάζει.

Η επανέναρξη του πρωταθλήματος φέρνει για τον ΠΑΟΚ ντέρμπι στην Τούμπα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, το πρώτο για την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε στην αποστολή για το παιχνίδι 21 ποδοσφαιριστές ανάμεσα στους οποίους είναι και τα δυο τελευταία – μέχρι την ανακοίνωση του Λόβρεν- μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας του: Τιεμουέ Μπακαγιόκο και Ομάρ Κόλι.

Επίσης, συμπεριέλαβε στην αποστολή, μετά από καιρό και τον Αλί Σαμάτα.

Τα διλήμματα και οι σίγουροι

Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο 55χρονος τεχνικός είναι αυτό του τραυματία Μπράντον Τόμας. Η απουσία του Ισπανού δημιουργεί και το πρώτο δίλημμα στην ενδεκάδα για το ποιος ανάμεσα σε Φεντόρ Τσάλοφ και Τάρικ Τισουντάλι θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης των πρωταθλητών.

Αντίθετα, τα πράγματα φαίνονται ξεκάθαρα στη τριάδα των μεσοεπιθετικών. Άντριγια Ζίβκοβιτς, Γιάννης Κωνσταντέλιας και Τάισον έχουν σαφές προβάδισμα έναντι των υπολοίπων για να πάρουν φανέλα βασικού με τους Στέφαν Σβαμπ και Μαγκομέντ Οζντόεφ να είναι τα στηρίγματα στη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου.

Αν υπάρχει ερωτηματικό στα μετόπισθεν, αυτό αφορά στο δεξί άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ, με τους δυο Ισπανούς, Γιόνι Ότο και Ζόαν Σάστρε να ερίζουν για μια φανέλα βασικού.

Οι άλλες τρεις θέσεις, μπροστά από τον Ντομινίκ Κοτάρσκι είναι καλυμμένες από τους Τόμας Κεντζιόρα, Γιάννη Μιχαηλίδη και Ράχμαν Μπάμπα.

Για το τέταρτο σερί τρίποντο

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ντέρμπι έφτασε στη διακοπή του πρωταθλήματος με τρεις συνεχόμενες νίκες, αποκατέστησε την ισορροπία του στα στόπερ με την απόκτηση του Ντέγιαν Λόβρεν -που θα ολοκληρωθεί σήμερα- και θέλει να διατηρήσει το καλό κλίμα που υπάρχει στην Τούμπα προσθέτοντας άλλους τρεις βαθμούς στη συγκομιδή του.

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι του με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, που ακολουθεί στο πρόγραμμα, είναι τα τελευταία για το πρωτάθλημα, πριν ξεκινήσει η περιπέτεια του στο φετινό Europa League με τους οκτώ, τουλάχιστον, αγώνες.

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και την ομάδα του θα ήταν ευχής έργο να συνεχίσει με νίκες πριν ξεκινήσουν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, τα οποία θα δοκιμάσουν τις αντοχές του ρόστερ του.

Όπως και να έχει οι πρωταθλητές θέλουν, με τον κόσμο τους στο πλευρό τους, να επικρατήσουν στο πρώτο τους φετινό ντέρμπι διευρύνοντας το νικηφόρο σερί τους και να εδραιωθούν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Λουτσέσκου θέλει να δει τους παίκτες του μαχητικούς και πειθαρχημένους από το πρώτο λεπτό του ντέρμπι, να πάρουν την την κατοχή της μπάλας αποφεύγοντας τα λάθη στην άμυνα και να εκμεταλλευτούν με υπομονή και καθαρό μυαλό τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν στην επίθεση.

Αυτή άλλωστε, είναι η φιλοσοφία του Ρουμάνου προπονητή κι είναι δεδομένη, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που αντιμετωπίζει η ομάδα του.

sport24.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
ΒΙΝΤΕΟ: Τα πρώτα βήματα του Γιαννάκη μετά το χειρουργείο στις ΗΠΑ

ΒΙΝΤΕΟ: Τα πρώτα βήματα του Γιαννάκη μετά το χειρουργείο στις ΗΠΑ

ΒΙΝΤΕΟ: Τα πρώτα βήματα του Γιαννάκη μετά το χειρουργείο στις ΗΠΑ

Συνεχίζει χωρίς προβλήματα ενόψει Πανσερραϊκού

Συνεχίζει χωρίς προβλήματα ενόψει Πανσερραϊκού

Συνεχίζει χωρίς προβλήματα ενόψει Πανσερραϊκού

To «Ελ. Βενιζέλος» θα γίνει... πέταλο!

To «Ελ. Βενιζέλος» θα γίνει... πέταλο!

To «Ελ. Βενιζέλος» θα γίνει... πέταλο!

Αλλάζει ο διαιτητής του Άρης-Ολυμπιακός!

Αλλάζει ο διαιτητής του Άρης-Ολυμπιακός!

Αλλάζει ο διαιτητής του Άρης-Ολυμπιακός!