Η άποψη του Ριβάλντο για την πρόσληψη Αντσελότι

Δημοσιευτηκε:

Η άποψη του Ριβάλντο για την πρόσληψη Αντσελότι

Ο Ριβάλντο υποστήριξε σε ανάρτησή του ότι θα προτιμούσε έναν Βραζιλιάνο προπονητή στον πάγκο της Σελεσάο αλλά ταυτόχρονα ξεκαθάρισε πως εφόσον η ομοσπονδία πήγε σε λύση ξένου τεχνικού έκανε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Για αρκετό καιρό η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας ψαχνόταν για ένα μεγάλο και βαρύ όνομα στον πάγκο της ώστε να την καθοδηγήσει μέχρι το Μουντιάλ του 2026 και τελικά τον βρήκε. Οι Νοτιοαμερικάνοι είχαν πολύ ψηλά στη λίστα τους τόσο τον Πεπ Γκουαρδιόλα όσο και τον Κάρλο Αντσελότι και τελικά έδωσαν τα χέρια με τον δεύτερο.

Ο Ιταλός προπονητής αποχώρησε από τη Ρεάλ τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της La Liga και πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπελλου Συλλόγων και ανακοινώθηκε ως ο νέος τεχνικός της Βραζιλίας τη Δευτέρα (12/5), με την είδηση του deal να αποτελεί ένα από τα κορυφαία ποδοσφαιρικά θέματα στον πλανήτη.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Ριβάλντο, ο οποίος ήταν μέλος της βερντεόρο που σήκωσε το 2002 τον πέμπτο και τελευταίο της παγκόσμιο τίτλο, από τη στιγμή που η ομοσπονδία επέλεξε να πάει σε λύση ξένου προπονητή και όχι Βραζιλιάνου, τότε έπραξε σωστά που παρέδωσε στον «Καρλέτο» τα κλειδιά των αποδυτηρίων.

«Πάντα προτιμούσα η βραζιλιάνικη ομάδα να καθοδηγείται από έναν Βραζιλιάνο προπονητή, για λόγους ταυτότητας. Άλλωστε, και οι πέντε παγκόσμιοι τίτλοι μας κατακτήθηκαν με προπονητές από τη χώρα μας και μέχρι σήμερα ουδείς ξένος προπονητής δεν έχει κερδίσει Παγκόσμιο Κύπελλο για άλλη χώρα.

Ωστόσο, δεδομένων των πρόσφατων αποτελεσμάτων και της πίεσης από τον Τύπο και τους οπαδούς, η επιλογή ενός ξένου ήταν αναπόφευκτη. Τουλάχιστον επέλεξαν έναν από τους καλύτερους.

Τον Κάρλο Αντσελότι, έναν επιτυχημένο προπονητή που είχα το προνόμιο να με καθοδηγήσει. Έχει κερδίσει σε κάθε ομάδα που αγωνίστηκε και, ακόμη και με λίγο χρόνο μπροστά του μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι ικανός να κάνει σπουδαία δουλειά.

Όπως ακριβώς ο Φελιπάο (σ.σ. Λουίς Φελίπε Σκολάρι) το 2001, έτσι και ο Αντσελότι μπορεί να συγκροτήσει μια δυνατή και ισορροπημένη ομάδα, συνδυάζοντας τους καλύτερους παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρώπη και τη Βραζιλία.

Έχοντας υποστήριξη αλλά και χρόνο για να παρατηρήσει την κατάσταση στη χώρα, μπορεί όντως να οδηγήσει τη Βραζιλία στον πολυαναμενόμενο έκτο τίτλο. Του εύχομαι καλή τύχη σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση», ανέφερε ο «Ρίμπο» σε ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό του στο Instagram.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.