«Είχαμε πληροφορίες ότι θα καταστρέψουν το Τσίρειο, δεν μας απάντησαν ΚΟΠ-ΚΟΑ»

Δημοσιεύθηκε 6.12.2022
«Είχαμε πληροφορίες ότι θα καταστρέψουν το Τσίρειο, δεν μας απάντησαν ΚΟΠ-ΚΟΑ»

Για τα όσα τραγικά έγιναν το βράδυ της Κυριακής (4/12) στο Τσίρειο στον αγώνα Απόλλων-ΑΕΛ που δεν άρχισε ποτέ μίλησε ο πρόεδρος του ΓΣΟ Κυριάκος Τσολάκης στον ΣΠΟΡ FM 95.0, αποκαλύπτοντας πως είχαν πληροφορίες ότι οπαδοί είχαν πρόθεση να καταστρέψουν το γήπεδο, όμως η Αστυνομία το μόνο που τους είπε ήταν να βοηθήσουν με τους επιτηρητές ενώ ΚΟΑ και ΚΟΠ δεν απάντησαν στην επιστολή.

Επίσης, εξέφρασε τη διαφωνία του με τους χειρισμούς της Αστυνομίας, μίλησε για τον τρόπο με τον οποίον πέρασαν τα αντικείμενα στο γήπεδο, την ετοιμότητα του γηπέδου για το Άρης-ΑΕΛ και για την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την καταθλιπτική εικόνα μετά τα επεισόδια: «Να μου επιτρέψετε πρώτα να αναφέρω ότι είχαμε πληροφορίες ότι θα καταστρέψουν το Τσίρειο. Στείλαμε επιστολές στον ΚΟΑ, στην ΚΟΠ και στην αστυνομία την 1η Δεκεμβρίου η οποία έλεγε πως ακούγονται φωνές και πως θα καταστρέψουν το Τσίρειο και σας καλούμε να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για αποφυγή αυτών των επεισοδίων αλλά και την ασφάλεια των φιλάθλων. Πήραμε απάντηση μόνο από την αστυνομία αν μπορούμε να βοηθήσουμε με τους επιτηρητές. Εμείς βρήκαμε 107 επιτηρητές. Η ΚΟΠ και ο ΚΟΑ δεν μας απάντησαν. Όσον αφορά την εικόνα που αντικρίσαμε είναι πολύ λυπηρό. Αν πηγαίνατε στο γήπεδο και να βλέπατε τι έχει γίνει, θα αντικρίζατε να καταστρέφουν την τσιμεντένια κερκίδα και να πετούν τα κομμάτια στο γήπεδο, τα έριχναν στους παίκτες που πήγαιναν στην καταπακτή. Έριχναν φωτοβολίδες, έβγαζαν καρέκλες, δεν ξέρω τι ήθελαν να πετύχουν».

Για τις ενέργειες της αστυνομίας: «Εγώ δεν συμφωνώ με την διαδικασία της αστυνομίας. Όταν έβαλαν φωτιά ζητήσαμε από την πυροσβεστική να έρθει και μας είπαν θα πρέπει να πάρουν άδεια από την αστυνομία. Δηλαδή θα πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να παρέμβουν... Είναι λυπηρό αυτό που έγινε».

Για τους ελέγχους που γίνονται αλλά και τα αντικείμενα που περνούν στο γήπεδο: «Δεν τα βάζουν την ώρα του αγώνα… βρίσκουν άλλους τρόπους να περνούν τα αντικείμενα στο γήπεδο. Την ώρα του ελέγχου είναι καθαροί. Ακόμα και οι παίκτες βάζουν υλικά στις τσάντες τους και τα περνάνε στο γήπεδο. Είχα τέτοια πληροφορία παλαιότερα. Στο Τσίρειο καθημερινά γίνονται προπονήσεις και μπορεί ο καθένας να έρχεται και να περνάει ότι θέλει στο γήπεδο καθώς είναι ανοιχτό. Ο έλεγχος γίνεται όπως πρέπει αλλά βρίσκουν άλλους τρόπους».

Για το κόστος από τις ζημιές: «Το κόστος από τις ζημιές είναι πολλές χιλιάδες. Δεν ξέρω ακριβώς αριθμούς αλλά στους αγώνες ΑΕΛ – Ανόρθωση και Απόλλων – ΑΠΟΕΛ ήταν πάνω από 10 χιλιάδες. Αυτό το ποσό το επωμίζονται οι ομάδες. Για το ταρτάν του γηπέδου πληρώσαμε 200 χιλιάδες και πάνε και το καταστρέφουν. Αν η νομοθεσία δεν καλύπτει την αστυνομία τότε να αλλάξει η νομοθεσία».

Για το αν θα είναι έτοιμο το γήπεδο στο ΑΕΛ - Άρης: «Το γήπεδο θα είναι έτοιμο την Κυριακή για το ΑΕΛ – Άρης αλλά όχι στο 100%. Υπάρχουν κάποιες ζημιές που θέλουν περισσότερο χρόνο να φτιαχτούν».

Για την απόφαση να μην γίνει ο αγώνας: «Η αστυνομία είπε να μην γίνει ο αγώνας. Εγώ δεν ήμουνα στην σύσκεψη. Η σύσκεψη ήταν μεταξύ της αστυνομίας και του υπεύθυνου ασφαλείας. Αν πει η αστυνομία ότι δεν μπορεί να παρέχει βοήθεια και ασφάλεια τότε όλοι να ακολουθήσουν αυτό που λέει η αστυνομία. Εμείς έχουμε λόγο στις συσκέψεις με τον υπεύθυνο ασφαλείας που παραθέτει τις σκέψεις του και τους προβληματισμούς του».

Για το γεγονός ότι το Απόλλων – ΑΠΟΕΛ δεν διακόπηκε: «Σε εκείνο τον αγώνα Μπήκαν φίλαθλοι μέσα, τσακώθηκαν, έριξαν φωτοβολίδες αλλά μέχρι εκεί. Στο ΑΕΛ – Απόλλων ξέφυγε το πράγμα. Ήμουνα εκεί, έβλεπα το Τσίρειο να φλέγεται αλλά έφυγα, δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Εδώ και 3 αγωνιστικές γίνονται επεισόδια και επαναλαμβάνω ότι υπήρχαν πληροφορίες πως ήθελαν να κάψουν το Τσίρειο. Ένα γήπεδο που για 50 χρόνια φιλοξενούσε τις 3 ομάδες της Λεμεσού ακόμα και τη Εθνική ομάδα όταν δεν υπήρχαν γήπεδα και ο κόσμος το γέμιζε με 22000 όρθιους για να δουν την Εθνική. Αντί να το προσέχουν και να το έχουν σαν στολίδι πήγαν να το κάψουν».

Για το πότε θα φύγουν ΑΕΛ και Απόλλωνας από το Τσίρειο: «Δεν ξέρω πότε θα φύγουν οι ομάδες από το Τσίρειο. Τώρα το χρησιμοποιεί και η Καρμιώτισσα».

Για το 50% στα πάνω διαζώματα: «Ο πρόεδρος της αρχής αδειοδότησης μας έδωσε άδεια μέχρι τον Ιούνιο του 2023 και μιλώντας μαζί του για τον αν πρέπει να υπάρχει πληρότητα στο 100% μας είπε ότι πρέπει να στείλουμε επιστολή στον ΚΟΑ. Είναι αστεία αυτά τα πράγματα. Εμείς φέραμε ειδικό συνεργείο από την Ελλάδα για να φτιάξουν το στέγαστρο, πληρώσαμε 10 χιλιάδες και οι δικοί μας μηχανικοί που τους πληρώσαμε 3 χιλιάδες μας έλεγαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Όταν έγιναν αυτά μας είπαν και πάλι έχουμε άδεια μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Υπενθυμίζω ότι μας είπαν πως το Τσίρειο θα έπρεπε να κλείσει 17 Νοεμβρίου και εμείς τους είπαμε δεν μπορεί να κλείσει Εγώ θεωρώ ότι υπάρχει σκοπιμότητα. Πέρυσι μας έλεγαν ότι υπάρχει θέμα για τα κάτω διαζώματα και ότι πρέπει να βάζουμε από 600 άτομα και φέτος θυμήθηκαν τα πάνω».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ορισμοί διαιτητών: Ξένοι σε ΑΡΕΝΑ και ΓΣΠ, Κύπριοι στη Πάφο

Ορισμοί διαιτητών: Ξένοι σε ΑΡΕΝΑ και ΓΣΠ, Κύπριοι στη Πάφο

Ορισμοί διαιτητών: Ξένοι σε ΑΡΕΝΑ και ΓΣΠ, Κύπριοι στη Πάφο

Αλήθεια ποιος δεν θα τον ήθελε...

Αλήθεια ποιος δεν θα τον ήθελε...

Αλήθεια ποιος δεν θα τον ήθελε...

Υποκλίνεται στον κόσμο του με βίντεο ο Απόλλωνας: «Καταρρίψατε κάθε ρεκόρ»

Υποκλίνεται στον κόσμο του με βίντεο ο Απόλλωνας: «Καταρρίψατε κάθε ρεκόρ»

Υποκλίνεται στον κόσμο του με βίντεο ο Απόλλωνας: «Καταρρίψατε κάθε ρεκόρ»

Η ανάρτηση του Λέουβενμπεργκ για τον αποκλεισμό του Απόλλωνα

Η ανάρτηση του Λέουβενμπεργκ για τον αποκλεισμό του Απόλλωνα

Η ανάρτηση του Λέουβενμπεργκ για τον αποκλεισμό του Απόλλωνα