Έμεινε στα λόγια και (ξανά) εκτός ομίλων ο ΑΠΟΕΛ

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 31.8.2023
Έμεινε στα λόγια και (ξανά) εκτός ομίλων ο ΑΠΟΕΛ

Η μεγάλη αισιοδοξία που υπήρχε στις τάξεις του ΑΠΟΕΛ για ανατροπή επί της Γάνδης και πρόκριση στους ομίλους του Conference League δεν δικαιολογήθηκε με την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να αποκλειστεί με δεύτερη ήττα. Στη ρεβάνς των πλέι οφ στο ΓΣΠ οι γαλαζοκίτρινοι ηττήθηκαν ξανά με 2-1 με αποτέλεσμα το ευρωπαϊκό τους ταξίδι να τερματιστεί και να μείνουν για τέταρτη διαδοχική χρονιά εκτός ευρωπαϊκών ομίλων.

Παρότι ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε καλά, με τη βοήθεια του εκπληκτικού κόσμου του ο οποίος έδωσε… παράσταση στο ΓΣΠ, δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Το γκολ του Σαμουάζ στο 29ο λεπτό, το οποίο αρχικά ακυρώθηκε με υπόδειξη οφσάιντ αλλά μέτρησε μέσω VAR, τον επηρέασε ψυχολογικά με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αντιδράσει σε κανένα σημείο. Ούτε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ούτε καν σε ολόκληρη την επανάληψη δεν μπόρεσε να φτιάξει αξιόλογη ευκαιρία για γκολ, αντιθέτως στο 79’ δέχθηκε δεύτερο από τον Τισουνταλί. Το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 95’ με αυτογκόλ του Ρουφ (του έφυγε η μπάλα από τα χέρια).

Ο αποκλεισμός πληγώνει τον ΑΠΟΕΛ τόσο σε θέμα πρεστίζ καθώς μετά από οκτώ παρουσίες σε όμιλο και πέντε σε έξι χρόνια (2013-2019) μένει εκτός για τέταρτη σερί περίοδο, όσο και οικονομικά, καθώς περίμενε πώς και πώς τα τρία τουλάχιστον εκατομμύρια που θα έπαιρνε από το Conference για να πάρουν ανάσα τα ταλαιπωρημένα ταμεία του.

Πλέον ο ΑΠΟΕΛ επικεντρώνεται αποκλειστικά στις εγχώριες διοργανώσεις με σκοπό την επιστροφή του στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου και θα γυρίσει σελίδα με «αιώνιο» ντέρμπι καθώς την ερχόμενη Κυριακή (3/9) αντιμετωπίζει την Ομόνοια για την 3η αγωνιστική.

O αγώνας

Με τρομερή ώθηση από τον κόσμο του ο οποίος «δονούσε» το ΓΣΠ ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε εκρηκτικά το παιχνίδι, απειλώντας δις με τον Κβιλιτάια (4’, 6’) και χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 11’ με τον Μαρκίνιος. Το σκηνικό αυτό, ωστόσο, δεν κράτησε για πολύ καθώς η Γάνδη ανέβασε στροφές κι ισορρόπησε τον αγώνα. Στο 13’ οι Βέλγοι κατέγραψαν στην πρώτη τους φάση με σουτ του Κουμς, ενώ μετά από ένα φτωχό σε φάσεις διάστημα, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Στο 29’ και μετά από γύρισμα του Μπράουν και διώξιμο του Μπέλετς η μπάλα κατέληξε στον Σαμουάζ ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα, ενώ παρότι το γκολ ακυρώθηκε με υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ, μέτρησε τρία λεπτά αργότερα (32’) από το VAR. Ο ΑΠΟΕΛ χρειαζόταν πλέον τρία γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση όμως δεν μπόρεσε να αντιδράσει και καμία από τις δυο-τρεις προϋποθέσεις που έφτιαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν οδήγησε σε ευκαιρία για γκολ.

Εκεί που θα ανέμενε κανείς πως στο β’ ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ θα έμπαινε δυνατά με στόχο ένα γρήγορο γκολ που θα τον έβαζε στη διεκδίκηση της πρόκρισης κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Επηρεασμένοι από το γκολ που δέχθηκαν και τους ελαχιστοποίησε τις ελπίδες, οι γαλαζοκίτρινοι δεν μπορούσαν να γίνουν δημιουργικοί, πόσω μάλλον να απειλήσουν τον Ρουφ. Ο ΑΠΟΕΛ δεν έφτιαξε ούτε μία αξιόλογη φάση και η Γάνδη στο 79’ έφτασε στο 2-0 με τον Τισουνταλί, ενώ οι γαλαζοκίτρινοι πέτυχαν το γκολ της τιμής στο 95' με αυτογκόλ του τερματοφύλακα των Βέλγων.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

95' ΓΚΟΛ, μειώνει 2-1 ο ΑΠΟΕΛ με αυτογκόλ του Ρουφ μετά από εκτέλεση κόρνερ.

92' Πρώτη καλή φάση στο β' μέρος για τον ΑΠΟΕΛ με Εφραίμ, λίγο έξω.

-Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις.

-Ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει απειλήσει ουσιαστικά ούτε μία φορά μετά το γκολ που δέχθηκε στο ημίωρο.

81' Αλλαγή για τη Γάνδη, Φορτούντα αντί Τορουναρίγκα.

79' ΓΚΟΛ, 2-0 η Γάνδη με τον Τισουνταλί.

77' Αλλαγές για τη Γάνδη, Χιούλσαγκερ και Γκάντελμαν αντί Χονγκ και Κουμς.

76' Τακουνάκι του Πέτροβιτς, έξω.

72' Κίτρινη κάρτα στον Καντούς.

69' Σουτ του Φαντιγκά, δεν δυσκολεύτηκε ο Μπέλετς.

66' Μακρινό βολέ του Χονγκ μετά από εκτέλεση κόρνερ, μπλοκάρει ο Μπέλετς.

-Δεν δείχνει ικανός να διεκδικήσει κάτι ο ΑΠΟΕΛ.

62' Αλλαγή για τη Γάνδη, Φαντιγκά και Τισουνταλί αντί Σαμουάζ και Ορμπάν.

58' Σουτ του Εντονγκαλά, πολύ άστοχο.

56' Αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ, ο Εφραίμ στη θέση του Μαρκίνιος.

-Αυτή τη φορά επικυρώνεται η απόφαση από το VAR.

51' Ακυρώνεται γκολ του Ορμπάν με υπόδειξη οφσάιντ.

46' Δύο αλλαγές για τον ΑΠΟΕΛ, Φετφατζίδης και Εντονγκαλά αντί Τσεμπάκ και Βιγιαφάνες.

Δεύτερο ημίχρονο

-Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις.

37' Κίτρινη κάρτα στον Σα Πίντο.

37' Ζήτησε πέναλτι ο ΑΠΟΕΛ, έδειξε "παίζετε" ο ρεφ.

-Ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για τον ΑΠΟΕΛ ο οποίος χρειάζεται τρία γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση.

32' ΓΚΟΛ, 1-0 η Γάνδη. Το VAR κατακύρωσε το γκολ των Βέλγων που ακυρώθηκε από τον βοηθό. Μετά από γύρισμα του Μπράουν (κρίθηκε πως ήταν καλυμμένος) ο Μπέλετς δεν έδιωξε σωστά, η μπάλα κατέληξε στον Σαμουάζ κι αυτός με σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

29' Κίτρινη κάρτα στον Τσεμπάκ.

-Εξετάζεται η φάση από το VAR.

29' Ακυρώνεται γκολ της Γάνδης με υπόδειξη οφσάιντ.

26' Κίτρινη κάρτα στον Ντάλσιο.

22' Αναγκαστική αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ, Σαρφό αντί Κοσταντίνοφ.

-Αντιμετωπίζει πρόβλημα ο Κοσταντίνοφ και φαίνεται πως δεν μπορεί να συνεχίσει.

17' Ο Μπέλετς βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον Ορμπάν αν και η φάση θεωρείται μη γενόμενη καθώς σηκώθηκε -ορθώς- σημαιάκι για οφσάιντ.

13' Πρώτη ευκαιρία για τη Γάνδη με εκτός περιοχής σουτ του Κουμς, απέκρουσε ο Μπέλετς.

11' Καλή φάση για τον ΑΠΟΕΛ με τον Μαρκίνιος να συγκλίνει από αριστερά, να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρε, μάζεψε ο Ρουφ.

-Μπήκε δυνατά ο ΑΠΟΕΛ, με την ώθηση των οπαδών του οι οποίοι δονούν το ΓΣΠ με τα συνθήματά τους.

6' Σουτ του Κβιλιτάια εκτός ισορροπίας, έξω.

4' Απειλεί με Κβιλιτάια ο ΑΠΟΕΛ, βγήκε εγκαίρως και του πήρε την μπάλα από τα πόδια ο Ρουφ.

2' Μακρινό σουτ του Κάιπερς, άστοχο.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Σούσιτς, Πέτροβιτς, Ντβάλι, Τσεμπάκ (46' Εντονγκαλά), Κοσταντίνοφ (22' Σαρφό), Ντάλσιο, Βιγιαφάνες (46' Φετφατζίδης), Ζέφτε, Μαρκίνιο (56' Εφραίμ), Κβιλιτάια

ΓΑΝΔΗ: Ρουφ, Σαμουάς (62' Φαντιγκά), Καντούς, Γουατανάμπε, Τορουναρίγκα (81' Φορτούνα), Μπράουν, Ντε Σαρτ, Κουμς (77' Γκάντελμαν), Χονγκ (77' Χιούλσαγκερ), Ορμπάν (62' Τισουνταλί), Κάιπερς

ΣΚΟΡΕΡ: 95' Ρουφ / 29' Σαμουάζ, 79' Τισουνταλί

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 26' Ντάλσιο, 29' Τσεμπάκ, 37' Σα Πίντο (προπονητής) / 72' Καντούζ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ρόχιτ Σάγκι (Νορβηγία)

VAR: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροάτη)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί