Σα Πίντο: «Ήρθα στην καλύτερη ομάδα της Κύπρου, θέλω να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο»

Δημοσιεύθηκε 8.6.2023
Σα Πίντο: «Ήρθα στην καλύτερη ομάδα της Κύπρου, θέλω να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο»

Το ΑΠΟΕΛ μπαίνει σε νέα εποχή με την πρόσληψη του Σα Πίντο.

Ο Πορτογάλος προπονητής παρουσιάστηκε σε διάσκεψη Τύπου από τη διοίκηση των γαλαζοκίτρινων, στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος».

Ο 50χρονος τεχνικός απευθύνθηκε για πρώτη φορά στους φίλους της ομάδας, ανέλυσε τη φιλοσοφία του και τους στόχους του, ενώ από την πλευρά της η διοίκηση εξήγησε το σκεπτικό το σκεπτικό της πρόσληψης του.

Αναλυτικά:

Ο Πρόδρομος Πετρίδης καλωσόρισε τον Πορτογάλο:

«Δεν χρειάζεται να τον συστήσω. Είναι συστημένος σε σας από την πολύχρονη παρουσία του σε αρκετές μεγάλες ομάδες αρκετών πρωταθλημάτων, κυρίως στην Ελλάδα. Εύχομαι να κατακτήσουμε μαζί το πρωτάθλημα. Ήταν πάντα στις προτεραιότητες μου αυτός ο προπονητής. Ήταν η τρίτη φορά που προσπάθησα να συνεργαστούμε μαζί του. Απ’ ότι γνωρίζω δεν έχει πάρει πρωτάθλημα και του ΤΟ εύχομαι, επειδή μείναμε λίγο μακριά από τους τίτλους τα τελευταία χρόνια, μαζί του να πορευτούμε ως την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εντάξαμε στην προπονητική ομάδα τον Νούνο Μοράις και τους τρεις συνεργάτες του»..

Δηλώσεις Σα Πίντο:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Είναι αλήθεια ότι τρεις φορές στο παρελθόν υπήρξαν επαφές αλλά για διάφορους λόγους δεν έγινε η συνεργασία, τώρα όμως φαίνεται ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή. Ξέρω ότι έρχομαι σε μια ομάδα που έμεινε μακριά από τους τίτλους, είχε θέματα στο οικονομικό. Έχω αυτοπεποίθηση. Έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα, με πολύ κόσμο. Ήμουν και την προηγούμενη σεζόν σε μια ομάδα με μεγάλο κόσμο. Ξέρω την πίεση που θα αντιμετωπίσω, είμαι έτοιμος γι’ αυτό. Δεν έχω κερδίσει το πρωτάθλημα και θέλω να το πετύχω με το ΑΠΟΕΛ. Ο πρώτος μας στόχος είναι το Conference League και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ξέρω τη νοοτροπία λόγω της θητείας μου στον ΟΦΗ και τον Ατρόμητο. Ελπίζω ότι θα έχουμε μια πετυχημένη χρονιά».

Η φιλοσοφία του:

«Ήρθα στην καλύτερη ομάδα της Κύπρου, θέλω να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να μας κερδίζει κανένας, αυτή τη νοοτροπία να έχουμε. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Είναι μια πρόκληση για μένα το ΑΠΟΕΛ και θέλω μια ομάδα με νοοτροπία νικητή. Είμαι ένας παθιασμένος άνθρωπος και προπονητής, θέλω να το μεταφέρω στους παίκτες μου».

Για το υπάρχον ρόστερ και την ενίσχυση:

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, γι' αυτό δεν έχω καθαρή εικόνα της ομάδα. Μελέτησα, είδα στο αεροπλάνο το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος. Ξέρω κάποιους παίκτες, είχα μαζί μου στο παρελθόν τον Ντονγκαλά και τον Ντάλσιο. Γνωρίζω και τον Βιγιαφάνες. Ξέρω τη φιλοσοφία της ομάδας, είδα την ποιότητα που υπάρχει. Θα αναλύσουμε αυτή τη βδομάδα την ομάδα. Κάνοντας τη σχεδιασμό, αρχίζοντας και την προετοιμασία θα αξιολογήσουμε καλύτερα το ρόστερ για να κάνουμε και τον προγραμματισμό».

Τον χρόνο που έχει ο ΑΠΟΕΛ για να προετοιμαστεί για το πρώτο παιχνίδι:

«Έχουμε πέντε βδομάδες για να προετοιμαστούμε. Θα ήταν καλό να είχαμε έξι αλλά καμιά φορά αυτό είναι καλό για τους παίκτες. Για το πρωτάθλημα, ο Άρης ήταν μια μεγάλη έκπληξη. Η Ομόνοια και άλλες ομάδες είναι δυνατές. Είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό τώρα σε σχέση με το παρελθόν».

Για το ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει σταθερό προπονητή, όπως και ο ίδιος ομάδες:

«Ζω την κάθε μέρα ως άνθρωπος και προπονητής. Θα προτιμούσα να έμενα σε μία ομάδα 2-3 χρόνια. Λόγω διάφορων προβλημάτων δεν συνέβη αυτό. Πολλές φορές θα μπορούσε να ανανεώσω με κάποιες ομάδες αλλά δεν το έκανα διότι πίστευα ότι δεν θα δούλευα όπως ήθελα. Μακάρι με το ΑΠΟΕΛ να έχουμε μία μεγαλύτερη συνεργασία».

Για μεταγραφές και αν έχει προτίμηση:

«Μπορούμε να πάρουμε από παντού. Πρέπει πρωτίστως να δούμε το μπάτζετ, τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν κι αναλόγως θα πράξουμε».

Για το επιθετικό πρόβλημα που είχε πέρυσι το ΑΠΟΕΛ:

«Δεν είναι δουλειά μονάχα των επιθετικών, αλλά όλης της ομάδας. Είναι δική μου ευθύνη να βρω τις λύσεις, να περάσω τις ιδέες μου στους παίκτες. Πιστεύω θα δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Η Εστεργκλάλ δεν είναι από τις παραδοσιακά μεγάλες ομάδες στο Ιράν αλλά είχαμε πέρυσι την καλύτερη επίθεση».

Για την παρουσία του Νούνο Μοράις:

«Θα με βοηθήσει με την εμπειρία του, γνωρίζει την ομάδα και την νοοτροπία του. Θα μπορέσω να προσαρμοστώ καλύτερα, θα δουλέψουμε μαζί για τον κοινό μας στόχο».

Για το ότι στο ΑΠΟΕΛ μετράει μόνο το αποτέλεσμα:

«Παντού ισχύει αυτό. Γι’ αυτό θα κυνηγήσουμε τα αποτελέσματα».

Το βίντεο της παρουσίασης:

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
To... πρόβλημα και οι ενδοιασμοί του Σα Πίντο

To... πρόβλημα και οι ενδοιασμοί του Σα Πίντο

To... πρόβλημα και οι ενδοιασμοί του Σα Πίντο

Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ: Μετά τα στοπ από Αναστασίου-Μπεργκ... ισορροπία

Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ: Μετά τα στοπ από Αναστασίου-Μπεργκ... ισορροπία

Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ: Μετά τα στοπ από Αναστασίου-Μπεργκ... ισορροπία

Υπέταξε τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ κι έκανε το 1-0 στα ημιτελικά

Υπέταξε τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ κι έκανε το 1-0 στα ημιτελικά

Υπέταξε τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ κι έκανε το 1-0 στα ημιτελικά

ΑΠΟΕΛ: Πιο… άνετος αλλά με ερωτηματικά

ΑΠΟΕΛ: Πιο… άνετος αλλά με ερωτηματικά

ΑΠΟΕΛ: Πιο… άνετος αλλά με ερωτηματικά